Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77)

- Mierzwiak - 21-02-2009

Zawsze do usług:) Ostatnio każdy odcinek oglądam po dwa razy więc ciut więcej zostaje w pamięci niż po jednym razie.

- koronex1989 - 22-02-2009

Mnie zastanawia jedno-skoro bohaterowie wrócili na wyspę to jaką formułę przybierze teraz serial? Akcja na wyspie i flashbacki tak jak na początku 1 sezonu?? Jeśli pojawią się to oby tylko w przypadku tych postaci, które flasbacków miały mało albo wcale.

- Azgaroth - 22-02-2009

Poza wyspą został jeszcze Desmond ;)

- koronex1989 - 22-02-2009

Zakładając to,że Ben zabił już Penny to Desmond mógł gdzieś się zaszyc w samolocie.

- Gal Anonim - 22-02-2009

Ale Desmond na Wyspę przybył łódką. Skoro Jack i reszta muszą się rozbić samolotem to Desmond pewno musiałby przypłynąć.

koronex1989 napisał(a):Akcja na wyspie i flashbacki tak jak na początku 1 sezonu??
"Akcja na wyspie i flashbacki" gościły w serialu "trochę" dłużej niż tylko na początku pierwszego sezonu. ;)

- Gal Anonim - 26-02-2009

SPOILERY

Nowy odcinek. Osom, faking osom! ;) Tylko dziwie się trochę, że twórcy dali to co dali na początku, a dopiero potem fleszbeki. Ale twisty fajne, choc jeden raczej był do przewidzenia. Tak myślałem, że może śmierć Johna nie mogła być samobójstwem i dlatego został zabity, tylko ostatnia linijka przed wyjściem z pokoju trochę wydaje się temu przeczyć. I ciekaw jestem czy John jest teraz bardziej wyjątkowy, tak jak np Christian?

Poza tym świetna przemoc jak na publiczną telewizję - postrzelony krwawi, krew tryska. Najs. :)

- Hitch - 26-02-2009

SPOJLERY

Zgodzam sie. Odcinek znacznie lepszy niz poprzedni, ale wciaz daje sie odczuc, ze tworcy sie wyraznie spiesza z czyms. Locke odwiedza po kolei wszystkich O6 i na kazdego przypada jakies 2 minuty czasu. Calosc razi, ale da sie to przelknac, choc z oporami.

- Mierzwiak - 26-02-2009

E tam spieszą. Skoro wiadomo było że nikogo nie udało mu się przekonać po powrocie z wyspy, taka forma pokazania spotkań z nimi jest jak najbardziej odpowiednia.

Odcinek świetny, rzuca nowe światło na Bena i Widomore'a. Odważy się ktoś zgadnąć który z nich jest tym dobrym a który złym? Ja nie:)

Oczywiście zauważyliście że samolot WYLĄDOWAŁ na tej małej wyspie na której jest stacja Hydra, na lądowisku w budowie którego uczestniczyli na początku 3 sezonu Sawyer i Kate? :D Stąd wniosek: ludzie z O6, Sawyer, Juliet i reszta są w czasach Dharmy, a Locke i ludzie z samolotu współcześnie (lądowisko na małej wyspie).

- Gal Anonim - 26-02-2009

Ano. Już spokojnie można obstawiać, że ludzie, którzy strzelali do grupy Sawyera to właśnie nowi rozbitkowie. Ciekawe z kim odpłynął Lapidus.

Co do przekonywania to mam tylko zarzut estetyczny - wyciemnienia i napisy (wydaje mi się, że to wpływ Vaughana!). Poza tym taka krótka forma była okej, skoro wiemy jaka bedzie odpowiedz.

Jesli chodzi o dobrego i złego to z całą pewnością nie mogę żadnemu z dwójki tego tytułu. Jednak mimo wszystko stawiam na Bena.

Ciekawe jest to, że serial wrócił do starej formuły - flashbacki, zamiast flashforwardów - i pewnie tak zostanie przez jakiś czas.

- Khet - 26-02-2009

4x07 Świetny, jak wszystkie do tej pory :)

Tylko jedno ale - ten Locke tak sobie ożywający jak by nigdy nic - w sumie spodziewałem się, że przyjmie on bardziej formę "ducha", jak Christian. Chcę zobaczyć minę Bena, gdy się obudzi :twisted:

Btw. Locke stojąc w wodzie na plaży wygląda identycznie jak ojciec Jacka w jednym z pierwszych odcinków.

- Hitch - 26-02-2009

Poki co, Christian nie byl pokazywany jako duch. To ze sie pokazywal w roznych miejscach o niczym nie swiadczy (Walt przeciez pod tym wzgledem byl bardziej rozhasany).
Mysle, ze i ojciec Jacka jak i Locke sa tak samo zywi.

- Spirit - 27-02-2009

Od zawsze Ben był dla mnie tym "złym", nie cierpię go i jego cholernych gierek, zabił Locke'a już drugi raz, mam nadzeję, że John wkońcu oprzytomnieje i przestanie słuchać tego drania :twisted: .Poza tym coraz bardziej mam wrażenie, że wszyscy starzy rozbitkowie to jakieś marionetki bezwolne, słuchające ślepo raz jednych raz drugich i pozwalające ze sobą robić co się Benom i Widmorom żywnie podoba.Dokąd zmierza ten serial?

- Gal Anonim - 27-02-2009

Gdyby Ben nie zabił Locke'a, a Locke popełnił samobójstwo bez wiary to możliwe, że by nie zmartwychwstał na Wyspie. Ben po prostu musiał go zabić. Nie zrobił tego dla siebie tylko dla Wyspy. Takie odnoszę wrażenie. Tylko ostatnie słowa przed wyjściem w pokoju zdają się temu przeczyć, chociaż nie wiadomo, co Ben miał tak naprawdę na myśli. Może Locke teraz jest kimś innym? Kimś bardziej wyjątkowym, jak Christian. Nowonarodzony.

- Khet - 27-02-2009

Ben zrobił to raczej dla siebie :p
Dowiedział się od Locka więcej niż przypuszczał, więc postanowił to wykorzystać. Może nie miał pojęcia, że akurat tak powinno być.

- Predator895 - 27-02-2009

Ben postanowił zabić Locka jak tylko dowiedział się o tym że Jin żyje. Lock jeszcze dorzucił do ognia mówiąc mu że ma pierścionek i Ben zlał go już po całości. Tego skurwiela Bena powinno się zabić i wszyscy niech już wracają z tej wyspy do domu :P

- Gal Anonim - 27-02-2009

Ja nadal będę utrzymywał, że Ben jednak jest tym dobrym. Ben nie zdecydował, że zabije Locke'a od tak - nagle. Gdyby zawsze chciał jego śmierci to przecież mógłby go zabić wiele razy wcześniej. Trzeba pamiętać, że Ben wie więcej o Wyspie niż my. To Ben kazał Jackowi zabrać Johna na Wyspę. Myślę, że jest duża szansa, że on wiedział o zmartwychwstaniu, ale oczekiwał i bał się, że Wyspa go odrzuci (co zrobiła) i zginie.

- Hitch - 05-03-2009

8 odcinek
Powrot do formy. Jeden z lepszych w tym sezonie. Ze spojlerami poczekam, az wiecej osob obejrzy :)

- Gal Anonim - 05-03-2009

Powrót do formy? Moim zdaniem poziom był cały czas wysoki (no, dwa wolniejsze odcinki). Sam odcinek ekstra. Swietnymindfuck! Co to będzie? Co to będzie? :)

- Arahan - 05-03-2009

Kurde zachęcacie mnie do obejrzenia nowych odcinków, a od premiery odcinka 4x07 nie miałem styczności z serialem ;p
Chyba poczekam, aż się skończy 5 seria i obejrzę od 1 do 5 sezonu, a potem na koniec 6.

- Mierzwiak - 05-03-2009

Kolejny fantastyczny odcinek. Tempo znacznie wolniejsze, ale bardzo ładnie wypełnia te 3 lata które Sawyer i reszta spędzili na wyspie zanim wrócili członkowie O6. No chyba że będą jeszcze jakieś flashbacki, ale chyba nie ma potrzeby.

- Początkowa scena z dawnych czasów i wielki posąg w oddali - boskie.
- Jin w końcu dobrze mówi po angilelksu - hurrra!:)