Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Avengers: Endgame (2019) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Avengers: Endgame (2019) (/Thread-Avengers-Endgame-2019--4890)

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gal Anonim - 29-04-2019

(29-04-2019, 20:05)Mierzwiak napisał(a):
Cytat:Miała już w Winter Soldier
Tak, dobijcie mnie jeszcze bardziej!
Miała już w "Ghost World"!

;)

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Mierzwiak - 30-04-2019

@Crov
Nie wiem czemu jak to napisałeś pomyślałem o Lost in Translation i o tym że Murray szepcze jej na końcu "Umrzesz na Vormirze" :P

---

Podrzucam sposób na pokonanie Thanosa:
Skoro Strange był w stanie utworzyć portal z Tytana na Ziemię, nie można było otworzyć jednego pod nogami Thanosa i wywalić go np. w kosmos? :)

W ogóle w IW portale były fajnie wykorzystywane: Spider-Man skakał przez nie walcząc z Thanosem, ucieczka Quilla, zrzucenie na Thanosa Mantis.

Tutaj mi tego zabrakło w finale, a można je było wykorzystać do pomocy temu kto aktualnie uciekał z rękawicą.

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Lambon - 30-04-2019

(30-04-2019, 00:37)Mierzwiak napisał(a): Skoro Strange był w stanie utworzyć portal z Tytana na Ziemię, nie można było otworzyć jednego pod nogami Thanosa i wywalić go np. w kosmos?

Albo otworzyć portal i rozciąć Thanosa na pół zamykając portal zanim cały przez niego przeleci. Pewnie dlatego musieli wymyślić dla Strange'a inne zajęcie 

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - OGPUEE - 30-04-2019

@Crov

Było widać. Jak Quill przewijał mapę była fota Gamora i napis searching.

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Mierzwiak - 30-04-2019

Nie chciałbym żeby motyw odzyskania / rozkochania w sobie Gamory przez Quaila (Thor, oh you!) był zbyt rozbudowany w GOTG3 bo istnieje tu ryzyko powtórki z pierwszych dwóch części, gdzie ich relacja była dość burzliwa i tak naprawdę dopiero w Infinity War zobaczyliśmy jak bardzo się kochają.

Jeszcze jedno, Wam też bardzo podoba się w tym filmie Don Cheadle? Rhodey nie ma tu żadnego wątku poza po prostu byciem w ekipie, ale wypadł imo bardzo fajnie, jego interakcje z Nebulą też są dobre.

---

La Gamora <3
https://www.instagram.com/p/Bw2srK7BuBu/

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - shamar - 30-04-2019

Widzę, że ktoś wywalil mój wpis. To teraz będzie merytorycznie:
Film składający się z intra, wydłużonego 1 aktu, skoków w przeszłość, bitwy i... Koniec. A właściwie nie bo jest wydłużony epilog, który można by wywalić.

W środku naciagniecia i bzdury a tu wielkie rozkminy jak przy dziele kinematografii

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Kuba - 30-04-2019

@Crov, ale Thor go zabił toporem ze specjalnej stali wykutym przez gościa który stworzył Mjolnira a nie pierwszą lepszą wykałaczką .

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Juby - 30-04-2019

Kilka zdań na temat otwarcia Endgame na moim blogu.

$357M "Avengers: Endgame" w weekend otwarcia! Czy to rekord wszech czasów?

W kwestii wyniku końcowego, obstawiałbym na razie szerokie widełki:
Domestic: $820 mln - $1,07 mld
Worldwide: $2,6-3,1 mld

Przebicie najbardziej dochodowych filmów, zarówno Domestic, Overseas, jak i Worldwide, pozostaje kwestią otwartą.

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Huntersky - 30-04-2019

@shamar
Film ma wstęp, rozwinięcie i zakończenie - naprawdę szokujące odkrycie.
Sam prowadzisz te rozkminy, które tylko potwierdzają, że masz problemy ze zrozumieniem filmu, jeżeli nie jest prosty jak budowa cepa, albo nie jest nagraniem z koncertu.

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gieferg - 30-04-2019

Cytat: Czyli, żeby pobić avatarowe "adjusted for inflation"

Nikogo nie obchodzi "adjusted for inflation".

(30-04-2019, 00:59)Mierzwiak napisał(a): Jeszcze jedno, Wam też bardzo podoba się w tym filmie Don Cheadle? Rhodey nie ma tu żadnego wątku poza po prostu byciem w ekipie, ale wypadł imo bardzo fajnie, jego interakcje z Nebulą też są dobre.

Rhodey wypadł dobrze, ale i tak zasługuje na nieco więcej czasu ekranowego. Miał dobre występy w Civil War i Infinity War i fajnie byłoby go zobaczyć w nieco bardziej kluczowej roli. Swoją drogą, kto mu teraz będzie robił nowe zbroje? :c

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - shamar - 30-04-2019

(30-04-2019, 07:09)Huntersky napisał(a): ... jeżeli nie jest prosty jak budowa cepa, albo nie jest nagraniem z koncertu.

A ten nie jest? Jak ten film można podsumować? Właśnie: podsumowanie i robienie łaski fanom.
I tyle. Nie ma żadnej dobrej (do zapamiętania) dobrej sceny akcji.
To, że ktoś rozkminia pomysły przez 20 stron nie oznacza, że coś rozumie.

No chyba jednak nie jest bo się gubisz w prostej scenie z Tildą Swinton. :)

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gieferg - 30-04-2019

serio, skończcie z nim gadać...

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Corn - 30-04-2019

(30-04-2019, 00:37)Mierzwiak napisał(a): @Crov
Nie wiem czemu jak to napisałeś pomyślałem o Lost in Translation i o tym że Murray szepcze jej na końcu "Umrzesz na Vormirze" :P

Mierzwiak - byłeś blisko ;)
[Obrazek: ezgif-2-8773aaae07fb.gif]

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Art.k - 30-04-2019

(29-04-2019, 15:14)raven.second napisał(a): Po pstryknięciu Bannera kamienie trzeba było zwrócić. Wszyscy spieszyli się do vana Langa, by się cofnąć i je oddać zanim Thanos je dorwie i zrobi swoje pstryknięcie. Czy może się mylę? Also, o Carol:

Potężna jest, Thanos nie ma takich mocy energii, a i siłą trochę nad nim przeważa w tym siłowaniu na rękę. Thanos to sprytny wojownik, który łapie się wszystkiego, by wygrać. Pewnie Carol dotychczas walczyła jedynie z typowymi przeciwnikami typu armia Thanosa, teraz trafiła na prawdziwego wojownika.
Ekstra, że posłał ją poza kadr, taki zaskok dla tych którzy przez ten rok podniecali się, że skopie mu tyłek.
Choć fakt, potężna jest, niszczy w końcu cały okręt Thanosa, a on potrzebował kamienia.

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - raven.second - 30-04-2019

Cytat:niszczy w końcu cały okręt Thanosa
Na upartego to samo mógł zrobić Thor, w IW niszczył wszystko co się dało po wejściu w Wakandzie. No, ale to był Thor w pełni sił, a nie zapijaczony i spasiony wiking wyżywający się na dzieciakach grających w Fortnite :)

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - harlequinade - 30-04-2019

Ja już po tylu seansach a tu jeszcze długi weekend....film jest niesamowity, jak Greatest Hits MCU i na prawdę fajnie się to ogląda jak widziało się wszystkie poprzednie bo do każdego są odniesienia. Thor i Rocket znowu najlepsi :)

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Super8 - 30-04-2019

(30-04-2019, 07:06)Juby napisał(a): Kilka zdań na temat otwarcia Endgame na moim blogu.

$357M "Avengers: Endgame" w weekend otwarcia! Czy to rekord wszech czasów?

W kwestii wyniku końcowego, obstawiałbym na razie szerokie widełki:
Domestic:   $820 mln - $1,07 mld
Worldwide:  $2,6-3,1 mld

Przebicie najbardziej dochodowych filmów, zarówno Domestic, Overseas, jak i Worldwide, pozostaje kwestią otwartą.

Ciągle myślę o ostatecznym wyniku. Świat jest duży, ale skończony. Avatar był bardziej filmem hmm... przełomowym. Jego wynik budował się de facto przez prawie 3 miesiące, a na obroty miała wpływ sporo wyższa cena biletów 3D (kontra 2D). Dodatkowo film po pierwszym sensie wywarł na wielu wielkie wrażenie, każdy chciał zanurzyć się w świecie Pandory kilka razy.  Sam byłem 3x w kinie. Podobnie moi znajomi. Zbliżony efekt miałem przy TRON Legacy, gdzie chciałem po prostu obejrzeć jedną wielką audio-wizualną ucztę ze świetnym dźwiękiem i na wielkim ekranie. W przypadku End Game wcale nie mam ochoty na ponowną wizytę w kinie. Podobnie miałem z Infinity War. Kilkukrotnie widziałem za to Winter Soldiera i Iron Mana.

Myślę, że będziemy coś więcej już wiedzieli w okolicach połowy maja. Wg mnie Avatara nie przebije. Będę bardzo miło zaskoczony jak AEG przekroczy 2.5 mld USD. ;) Wtedy będę trzymał kciuki za 3 mld! Serio. :D

RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Badus - 30-04-2019

Trzymam kciuki za detronizację "Avatara", bo z chęcią zobaczyłbym tam po prostu taką fajną komiksową ekipę niż Pocahontas ze smerfami w kosmosie. Niemniej jednak bliżej mi do zdroworozsądkowego podejścia Super8. "Avatar" to była nowinka technologiczna i wtedy naprawdę każdy chciał go zobaczyć + droższe seanse 3D. Avengersi jednak mają wyższy próg wejścia (nie wyobrażam sobie iść na ten film z marszu, nie ogarniając MCU) no i poza Imaksami to obstawiam, że większość wybiera jednak seanse 2D.