![]() |
|
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
|
RE: Star Wars (temat ogólny) - Huntersky - 24-04-2020 Iger pieprzył o przesycie filmami, ale w takim razie co się dzieje z serialami? Mam wrażenie że codziennie dochodzi nowa produkcja nad którą pracują. I żadna mnie nie interesuje. RE: Star Wars (temat ogólny) - Gieferg - 24-04-2020 Jak wyżej. Nie oglądałem i nie mam zamiaru oglądać seriali SW, ale zabawne jest to ileż to ogłaszają że zrobią, w momencie gdy nic nie są w stanie robić. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 04-05-2020 Gdy walka w kreskówce prezentuje się lepiej niż jakikolwiek pojedynek z sequeli. Ray Park za pomocą motion capture zagrał Maula i to widać. RE: Star Wars (temat ogólny) - Wolfman - 04-05-2020 Z całym szacunkiem, ale ja w tej potyczce nie widzę żadnej przewagi nad Sequelowymi walkami. Chyba, że chodzi Ci o tą z TLJ, to być może ![]() Natomiast Wojny Klonów pod względem retconowania wiele Sequelom nie ustępują
RE: Star Wars (temat ogólny) - Grievous - 04-05-2020 Meh. Znaczy się jest to zdecydowanie najlepsza walka z TCW, bo po prostu potrafię ogarnąć co się w tam w ogóle dzieje, ale dalej postawiłbym chyba każdą walkę z aktorskich produkcji wyżej. No i sam finałowy arc też wypadł co najwyżej ok. Jakikolwiek dramatyzm wynikający z rozkazu 66 został spuszczony w kiblu w związku z tym chujowym retconem z chipami i klonami-zombie. Cytat: Ray Park za pomocą motion capture zagrał Maula i to widać. No zagrał. Z czego później nie skorzystali. Użyli to tylko jako punkt odniesienia. Cytat:ale zabawne jest to ileż to ogłaszają że zrobią Źródła Variety czy Hollywood Reporter to nie jest oficjalne ogłoszenie. To równie dobrze może być jakiś koncept który jest rozwijany, ale może zostać porzucony. Seriale oficjalnie ogłoszone to tylko Cassian Andor i Kenobi. No i kolejne sezony Mando. RE: Star Wars (temat ogólny) - shamar - 04-05-2020 (04-05-2020, 07:05)marsgrey21 napisał(a): Gdy walka w kreskówce prezentuje się lepiej niż jakikolwiek pojedynek z sequeli. Bullshit. Walka z finału TFA jest świetna. Wreszcie czuć, że to prawdziwe miecze a nie świecące patyki. RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 04-05-2020 Rzeczywiście czuć, że to prawdziwe miecze, bo aktorzy używali na planie ciężkich replik i to niestety widać i gryzie się to z faktem, że w tym uniwersum miecze powinny być lekkie, bo ich waga ogranicza się do rękojeści, a w sequelach obserwujemy jak postacie męczą się z każdym kolejnym machnięciem pomimo tego, że miecz świetlny powinien być nieporównywalnie lżejszy. RE: Star Wars (temat ogólny) - Grievous - 04-05-2020 Nie do końca prawda. W Empire of Dreams chyba jest wspomniane, że wg Lucasa miecze świetlne ważą tyle ile stalowe odpowiedniki. W różnych nie-filmowych historiach też padała uwaga od osób które nigdy nie trzymały miecza świetlnego, że ten jest cięższy niż się na oko wydaje. Sama waga chyba w uniwersum jako tako nigdy nie została ustalona. RE: Star Wars (temat ogólny) - Wolfman - 04-05-2020 Z tego co pamiętam, to w Oryginalnej Trylogii miecze świetlne były uznawane za dość ciężkie i niełatwe do opanowania. Dopiero w Prequelach zmienili zdanie, uznając, że są tak ciężkie, jak ciężka jest ich rękojeść. Stąd to machanie jak latarką. Jak fanem Sequeli nie jestem, tak z punktu widzenia choreografii nie mam nic do starć z TFA i TROS. Są całkiem niezłe. Taki mix tych z OT i PT. Te filmy mają inne problemy, a walki w nich pokazane są całkiem ok, abstrahując oczywiście od tego, że są mi zupełnie obojętne na poziomie emocjonalnym
RE: Star Wars (temat ogólny) - Grievous - 04-05-2020 Ja tam z punktu widzenia choreografii to nie mam nic do starć z OT, PT i ST bo mam zerowe pojęcie o walce bronią białą. Dla mnie się liczy po prostu rule of cool i czy spełnia funkcję emocjonalną. TCW tutaj się dla mnie wypieprza bo zwykle nie mam pojęcia co się w tych walkach dzieje. Pierdyliard fikołków, wszystko wygląda jak na fastforward, mam kompletnie wyjebane po co i dlaczego walczą, więc emocji w tym zero. No i dla mnie ogólnie w animacji 3D brakuje tej "wagi" którą w jakiś sposób klasyczna animacja potrafi osiągnąć. RE: Star Wars (temat ogólny) - Kuba - 04-05-2020 Taika oficjalnie za kamerą nowego filmu. Scenariusz napisze pani od "1917" oraz nowego filmu Edgara Wrighta. https://www.indiewire.com/2020/05/taika-waititi-direct-star-wars-movie-1202229129/ RE: Star Wars (temat ogólny) - Grievous - 04-05-2020 Super. Czyli Lord & Miller fiasko albo TLJ 2.0 gdzie płaczków będzie dupa bolała Nie mogę się doczekać.
RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 04-05-2020 Trochę sobie poczekamy, jeszcze film Kevina, trylogia Johnsona i wiele, wiele innych projektów. Co do Taiki, to mam mieszane uczucia, bo od Star Wars oczekuje przede wszystkim mocno przygodowych i bogatych w ciekawą mitologię historii które mnie zaangażują, których nikt nie będzie rozwadniał memicznym humorem, więc jeśli czeka nas The Last Jedi 2.0, to:
RE: Star Wars (temat ogólny) - Kuba - 04-05-2020 (04-05-2020, 18:29)Grievous napisał(a): Super. Czyli Lord & Miller fiasko albo TLJ 2.0 gdzie płaczków będzie dupa bolała E tam, Taika zrobi jakiś lekki, ładny i przyjemny jednostrzałowy film o jakimś łowcy nagród czy innym przemytniku i będzie najlepiej przyjęty film od czasu starej trylogii. Po tym czymś zwanym dla zmyłki filmem o tytule "Rise of Skywalker" nawet ja mam totalnie wywalone w przyszłość tej marki. Względnie interesuje mnie Mandalorian i spin-off Andora. RE: Star Wars (temat ogólny) - Badus - 04-05-2020 Taika nabrał już trochę wyprawy do fantasy sci-fi przy Thorze. Jeśli ktoś go tam będzie trzymał w miarę w ryzach i dobrze pokieruje (not you, Kennedy), to może wreszcie powstanie nowy film SW, do którego będzie w końcu chciało się wracać regularnie. EDYTA: Z okazji 4. maja życzę wszystkim, by marka SW trafiła w końcu do ekipy ogarniającej temat, a na kolejne premiery każdy będzie czekał jak "before the dark times, before Disney..." RE: Star Wars (temat ogólny) - zombie001 - 04-05-2020 (04-05-2020, 18:29)Grievous napisał(a): Super. Czyli Lord & Miller fiasko albo TLJ 2.0 gdzie płaczków będzie dupa bolała Bardzo w to wątpię. Ewidentnie widać, że Łatatati ma lepsze układy z Disneyem. Tzn. niby z Marvelem, ale jak dla mnie jeden pies. Więc opcja 1 odpada. Druga też mało prawdopodobna, bo nie wydaje mi się, aby Łatiti pracował nad czymś więcej, niż "jednoczęściowiec", osadzony pewnie gdzieś między III i IV albo VI i VII. Będzie mógł tam robić co mu się żywnie podoba. No chyba, że bierze na warsztat jakąś bardziej znaną postać. Hmm... Natomiast inna spawa, że ogłosili to już teraz. Facet obecnie pracuje nad post-produkcją filmu z Fassbenderem, przygotowuje Thora4, ma podpisany kontrakt na bodajże 2 Netflixowe produkcje + miał się zająć serialem "Bandyci czasu". a oto Disney 04.05.2020 wyskakuje z informacją, że Łatati wyreżyseruje film, który wyjdzie może.. no bo ja wiem, w 2024/2025 roku? Dżizas, co za desperacja
RE: Star Wars (temat ogólny) - Grievous - 04-05-2020 I tak by wyciekło poprzez Variety czy Hollywood Reporter, więc ogłosili sami. A zapowiedź pewnie miała mieć miejsce podczas Star Wars Celebration, ale skoro zostało odwołane w tym roku, to wykorzystali May the 4th. RE: Star Wars (temat ogólny) - Kuba - 05-05-2020 (04-05-2020, 20:57)zombie001 napisał(a):(04-05-2020, 18:29)Grievous napisał(a): Super. Czyli Lord & Miller fiasko albo TLJ 2.0 gdzie płaczków będzie dupa bolała Na ten moment to kolejny jest zaplanowany na 2022 na co oczywiście nie ma większych szans, ale już 2023..czemu nie. Thora 4 mieli rozpocząć kręcenie jeszcze w tym (pewnie się uda), film z Fassbenderem pewnie jest na wykończeniu a produkcje z Netflixem prawie na pewno są niżej na jego liście priorytetów a i sam Netflix mam wrażenie podchodzi wyrozumiale do grafików swoich twórców. Time Bandits pewnie ostatecznie nawet nie powstaną a w temacie oficjalnie nic się na razie nie dzieje. Przynajmniej jest jakiś konkret a nie milion potwierdzonych plotek i przecieków na tydzień. RE: Star Wars (temat ogólny) - szopman - 05-05-2020 Szczerze mowiac nie kumam tych wszystkich zachwytów nad 7 sezonem TCW. Obejrzałem z ciekawosci te ostatnie 4 odcinki i nic nadzwyczajnego. Nudne to i takie nijakie. A ta cała walka Maul vs Ahsoka jest mega przehajpowana. Ogoólnie pojedynki z TCW wypadaja słabo na tle Star Warsowych produkcji. Całosciowo TCW, z prespektywy czasu, to straszny pazdzierz. Nic dobrego, poza darksaberem, nie wnosi do uniwersum. Zdecydowanie lepsza alternatywe stanowia komiksy i ksiazki z lat 2002-5. Takie Labirynt zła czy komiksy bija na głowe najlepsze odcinki TCW. A najgłupsza chyba rzecza jaka wymyslił Filoni sa te kretynskie chipy. WTF. W starym (i moim) kanonie, nie było «aadnych głupich czipow. Klony byly absolutnie posłusznymi zolnierzami klonami, ktore z zimna krwia wybiły Rycerzy Jedi. Wgl tamte historie bardzo dobrze wpisywały sie w epizody II i III, nic nie zgrzytało. W dodatku było duzo powazniej, mroczniej. Tam wojna to była naprawde wojna. Poza tym, Anakin z TCW a Anakin z filmów to sa dwaj totalnie inni bohaterowie :O Dobrze, ze nadal mozna wracac do CW Tartakovskyego. Ogladałem jakies 2 tyg temu w ramach corocznego rewatch całej Sagi i stwierdzam, ze to jest najlepsza produkcja telewizyjna Lucasfilmu ever. Co do ogłoszenia Taiki Łakałaka cos tam rezyserem filmu SW - kurcze, dla mnie swietna wiadomosc. Po Ragnaroku nie wyobrazam sobie lepszego kandydata do tej roli. Z innej beczki, jakis czas temu przeczytałem adaptacje ksiazkowa TROS i jakos super nie polecam, aczkolwiek dodaje troche do historii. Ostatnio zamowilem sb ¨Slub ksiezniczki Leii¨, zaczne czytac jakos w tygodniu
RE: Star Wars (temat ogólny) - Krismeister - 05-05-2020 Bo TCW jest dla dzieciaków i napalonych na Ashokę nerdów. |