Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644)

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 01-04-2015

Grafika w odnowionym GTA jest FENOMENALNA. Ani Youtube, ani obrazki tego nie oddadzą nigdy. Jeszcze lepsza robota niż w przypadku zremasterowanego "The Last of Us". A owe problemy dostrzegłem dopiero, kiedy przeczytałem newsa o nich. Kiedy już się o nich wie to trochę rażą, ale w natłoku całej reszty wizualiów giną bez najmniejszego pisku.

Po paru dniach grania na czwórce odpaliłem GTA na trójce i szczena mi opadła, jak wcześniejsza wersja nagle ZBRZYDŁA (a przecież miała taką rewelacyjną grafę!). Przeskok niemal jak z PS2 na PS3. I nie przesadzam tu ani trochę. Całe to pierdololo o słabości current genów to bzdura do kwadratu napędzana przez zazdrośników i fanbojów PC. Dodatkowo piszę to po ograniu raptem trzech remasterów (pykałem jeszcze trochę w "Injustice" i tu szczerze przyznam, że wygląd gry nie zmienił się ani trochę) i "Drivecluba". Także konsola jak dla mnie dopiero pokaże w pełni wysunięte pazury nowym Batmanem i "Uncharted 4". Że nie wspomnę o wszystkim w międzyczasie, czy o pewniakach pokroju GTA 6 lub RDR 2.

Potencjał jest przeogromny i czekam z niecierpliwością aż developerzy całkowicie rozwiną skrzydła na tej platformie, bo już za pomocą remasterów robią piorunujące wrażenie.

EDIT:

Oczywiście o patchu przywracającym na PS4 tych parę graficznych detali do stanu premierowego, ale utrzymującym polepszony framerate z poprzedniego update'a w netach nie trąbią, bo nie ma na co jęczeć :)

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 03-04-2015

(01-04-2015, 21:58)Hitch napisał(a): Oczywiście o patchu przywracającym na PS4 tych parę graficznych detali do stanu premierowego, ale utrzymującym polepszony framerate z poprzedniego update'a w netach nie trąbią, bo nie ma na co jęczeć :)
Nie? Widzę newsy na każdej stronie o grach jaką mam w zakładkach :)

A tutaj do pobrania trailer wersji PC w 60 fpsach:
Kod:
http://videos.rockstargames.com/v2/V-pc60fps-en_us-1080p60.mp4
Bjutiful.

RE: Grand Theft Auto - Juby - 03-04-2015

PC od miesiąca ulepszony. Po 4 latach w końcu i ja zagram. :) Nie wiem czy kupować grę w kwietniu czy czekać na jakąś promocje (170 zł to dużo) ale kupuję na pewno.

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 03-04-2015

Cytat:Widzę newsy na każdej stronie o grach jaką mam w zakładkach :)

Newsy o downgradzie pojawiły się trzy sekundy po patchu z nim :)

Bo downgrade grafiki to sensacja nabijająca wyświetlenia i hejterskie komentarze (czego przykładem jest moje "To tyle jeśli chodzi o next geny", hihi), a patch? Whatever.

Chciałbym zobaczyć na jakim etapie jest teraz mapa do GTA6 :]

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 03-04-2015

Strasznie mnie wpienia, że Rockstar nie robi takich making ofów jak Naughty Dog :(

Prawda?

Pisałem już o tym i powtórzę znowu: powinni wydawać chociaż książkowe "The Art and Making of [wstaw tytuł]", przecież one by się rozchodziły jak świeże bułeczki.

RE: Grand Theft Auto - Mental - 26-04-2015

Jest gdzieś w GTA 5 strzelnica, żebym mógł sobie poćwiczyć sterowanie grzybkami na padzie do PS4? ;)

RE: Grand Theft Auto - BezcelowyAlbatros - 26-04-2015

W GTA 5 świat jest Twoją strzelnicą, Mentalu :)

Fajnie, ale nie chce mi się jechać gdzieś na pustynie, by strzelać do ptaków. Rozróba w mieście kończy się dla mnie śmiercią po 5 sekundach, bo nie umiem celować tym cholernym grzybem :) Wolałbym strzelnicę i na spokojnie potrenować przed rozpoczęciem misji fabularnych (a czytałem gdzieś, że podobno w wersji na ps4 dodali ją do gry).

RE: Grand Theft Auto - Wawrzyniec - 26-04-2015

W opcjach możesz włączyć wspomaganie namierzania. Bez tego strzelanie na konsoli to walka z padem, a nie przeciwnikiem.

Mam włączone :)

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 26-04-2015

Wyrzuć grę przez okno i kup/ściągnij wersje na PC. :)

RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 26-04-2015

Pistolet z kółeczkiem na mapie to Ammu-Nation ze strzelnicą.

Właśnie oglądam mapę. Wygląda na to, że w Los Santos (miasto) są dwie strzelnicę z "kółeczkiem"(celownikiem) - jadę tam :)

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 26-04-2015

(26-04-2015, 14:57)Mental napisał(a): Mam włączone :)
Auto-celowanie ma tę wadę, że ustawia celownik na tułowiu przeciwnika, nie zapomnij przed oddaniem strzału ruszyć grzybkiem do góry, wtedy zaliczysz headshota. Opanowanie tego zrobi z ciebie króla strzelanin :)

Czuję się ohydnie używając auto-celownika. Jakbym robił coś niemoralnego :)

Strzelnice w Los Santos to full wypas.

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 26-04-2015

Robisz risercz do wpisu na bloga o tym, jak gry wpływają na masakry z bronią palną? ;)

Chodzi o to, że właśnie spaliłem żywcem jakąś Murzynkę przed szpitalem (bbq nigga mod). Specjalnie kupiłem nawet kanister. żeby uniknąc oskarżen o rasizm, od razu mówię, że gram czarnym :) Anyłej, niebiescy zabili mnie po 5 sekundach od pojawienia się. Pytanie: jak długo zajęło wam przyzwyczajanie się do celowania grzybem na padzie?