Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - Szaman - 24-07-2017

Ostatnia scena BvS zapowiada powrót Supermana. Ostatnia scena zwiastuna JL potwierdza czyjś powrót. Zakładanie, że to Supergirl jest sporym wygibasem logicznym. Poza tym nie wierzę, że casting na Supergirl można byłoby ukryć przed Variety i Deadline Hollywood, oni żyją z komiksowych heroin, to ich oczko w głowie. Zresztą Cavill jest w obsadzie, więc o czym my w ogóle mówimy.

To nie jest entuzjazm, to jest nieznośny fanatyzm. Żebyś za chwilę tylko znowu nie płakał, nie trzaskał drzwiami i nie palił mostów, a potem za pól roku wracał jakby nic się nie stało.

RE: Justice League (2017) - Huntersky - 24-07-2017

[Obrazek: FI4zuu4.png]

RE: Justice League (2017) - Gal Anonim - 24-07-2017

Rozwalilo mnie to, Huntersky. :)

RE: Justice League (2017) - srebrnik - 24-07-2017

To jest rewelacja :D a jednak ON - he can climb anything

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 24-07-2017

[Obrazek: $]

Nie mogę przestać się zachwycać tymi kadrami, kolorami i kontrastem, aż do obrzydzenia.

RE: Justice League (2017) - Mierzwiak - 24-07-2017

MARVELous! :)

Sceneria z czerwonym niebem wygląda zajebiście, no ale chyba wszystko co kojarzy mi się z TASem z miejsca ma u mnie plusa.

RE: Justice League (2017) - Kuba - 24-07-2017

W ogóle to to niebo moim zdaniem potwierdza pewną teorie

Ja sądzę, że jednak nie, Steppenwolf będzie próbował, ale go powstrzymają.
Bardziej jestem CIEKAW, czy pojawi się zielona latarnia, bo Hammer ewidentnie ma jakąś rolę w tym filmie, w czasie rozpoczęcia dokrętek, on też poleciał do Londynu, pszypadeg?
Poza tym GL można nadzwyczajnie łatwo wprowadzić do fabuły, wystarczy, że Steppenwolf coś o nim wspomni, a potem Jordan pojawi się w 3 akcie jako właśnie obrońca tego sektora w którym jest Ziemia.

Więc co, Deathstroke też będzie skoro Manganiello był w Londynie? Choć tu akurat mamy storyboardy za dowód.

Nie, Steppenwolf go ściągnie, jestem pewien, inaczej Darkseid musiałby wrócić a nie rozłożą go na 2 filmy.

Deathstroke na pewno będzie, bo nie bez powodu mieliśmy scenę z nim na pokładzie Foxa, z kolei Hammerem mamy wystarczająco dużo przesłanek by twierdzić, że jakąś rolę w DCEU odegra, a najbardziej prawdopodobny jest albo Green Lantern, albo Shazam. Moim zdaniem nie pojawi się Darkseid, mamy Steppenwolfa, który ma być tylko trybikiem łączącym drużynę, bez sensu byłboby korzystać już teraz z Darkseida, no ewentualnie mógłby się pojawić w takiej formie jak w pierwszym tomie JL New52, ale nie wiem czy byłby sens przedstawiać go w taki sposób.

RE: Justice League (2017) - srebrnik - 24-07-2017

Też obstawiam, że nie będzie Darkseida. Zbyt potężna postać, jak na pierwszy film drużynowy. Chociaż to jest DCEU. Dommsday rozwalił Supermana w jego drugim występie, więc wszystkim jest możliwe.

Przecież Doomsday w komiksie to zwykły asspull do zabicia Supermana, więc w czym problem, że wykorzystali go w BvS? Kiedyś robiono filmy o konkretnych historiach, planowano nawet o śmierci Supermana, a teraz nagle potrzeba kilkunastu filmów by użyć jakiegoś wątku.

Bo zabicie Supermana w DRUGIM filmie odbiera wszelkie emocje z tego.
Ja tu sie zgadzam z AngryJoe. Poniewż wykorzystali Doomsdaya tu nie dostaniemy śmierci Clarka która nas wzruszy, długiej wyczerpujacej walki w całym USA i pogrzebu z członkami JL...a to była siła tej historii.

To najwiekszy minus BvS.

No to już jest kwestia subiektywna, albo zżywasz się z postacią, albo nie, w takim wypadku musieliby do każdego klasycznego filmu w którym ginie główny bohater robić kilkanaście poprzedzających tą śmierć filmów bo inaczej odbiera to wszelkie emocje. To jest film, a nie komiks i też śmierć Supermana miała mieć tutaj inne znaczenie, w komiksie była swego rodzaju monumentem dla postaci, zaś w filmie ostatecznym symbolem wyboru Supermana by chronić ludzkość, a także inspiracją dla Batmana i choć całość ma inny wydźwięk i kontekst, to jest równie ważna, a jest oceniania źle, bo jest inna iż w komiksie.

RE: Justice League (2017) - EL-Kal - 24-07-2017

Szpaku, Kuba, zdajecie sobie sprawę, że rozmawiacie o sprawach wielokrotnie obgadanych i głównie, wyłącznie między sobą?

Nie, zupełnie nie zauważyłem, że rozmawiamy ze sobą, we dwójkę o BvS, bez wcześniejszego przeglądania całego tematu aby wiedzieć, że ktoś już ten wątek poruszył.

(24-07-2017, 16:11)EL-Kal napisał(a): Szpaku, Kuba, zdajecie sobie sprawę, że rozmawiacie o sprawach wielokrotnie obgadanych i głównie, wyłącznie między sobą?

A celem twojego posta było?

Bo wiesz, zauważenie, że rozmawiany między sobą (choć mogło ci się tak wydawać) nie jest dowodem wielkiej spostrzegawczości.
Nie gadałem tu w temacie o BvS ani ze Szpekiem za często o niektórych jego aspektach. Ale jak chcemy gadać to będziemy o tym gadać nawet za 3 lata bo możemy.

Gorzej ci sie korzysta z forum jak sobie tu rozmawiamy o tym? Czy też ci coś obrzydzamy?

RE: Justice League (2017) - Corn - 24-07-2017

Cytat:Ja sądzę, że jednak nie, Steppenwolf będzie próbował, ale go powstrzymają.
Ja dalej nie rozumiem czym zawinił hipisowski zespół z lat 60tych, ale zapłaciłbym dolara by zobaczyć jak ekipa Batmana rozwala złych w rytm Magic Carpet Ride

RE: Justice League (2017) - Proteus - 24-07-2017

A ja dalej nie wiem, czemu ktoś w ogóle by chciał nadeptywać na wilki...

RE: Justice League (2017) - Mierzwiak - 24-07-2017

Nowe plotki o dokrętkach:

http://www.slashfilm.com/joss-whedon-justice-league-directing-credit/

LOL: rzekomo Cavill kręci swoje sceny z wąsami które będą usuwać mu komputerowo, bo dojeżdża z planu Mission 6 a Paramount nie pozwala mu się ogolić.