Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zapowiedzi - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13)
+--- Wątek: Zapowiedzi (/Thread-Zapowiedzi--806)

RE: Zapowiedzi - Donia Agata - 05-01-2013

Abstrahując, bom powiedziała, że kopii już nie będę kruszyć - mam wrażenie, że jeśli piszecie tu o polskich filmach,a przynajmniej niektórych, to tylko po to by się popisać przed sobą i sprawdzić, który ma dłuższego. :)

RE: Zapowiedzi - Persona non grata - 05-01-2013

Dokładnie tylko po to.

RE: Zapowiedzi - Gal Anonim - 05-01-2013

Ja mam małego, wiec nie wiem, o co halo.

RE: Zapowiedzi - Mierzwiak - 05-01-2013

(05-01-2013, 19:52)Donia Agata napisał(a): To raczej nie jest film o waszych koleżankach, drodzy koledzy. To nie wasz poziom, wyobraźcie sobie, że są ludzie którzy nie potrafią dbać o styl, a tym bardziej styl dialogów, co najlepiej słychać w publicznych środkach lokomocji.
To co słyszę w środkach lokomocji i na ulicy brzmi naturalnie. Dialogi w Galeriankach nie są naturalne, choć - z ręką na sercu - nie wiem czy powinienem je oceniać, bo być może 99% ich grozy stanowi to, jak fatalnie są recytowane przez występujące w tym filmie persony.

RE: Zapowiedzi - shamar - 05-01-2013

Ten cyfrowy samolot rodem z filmów Asylum- poezja. Czy to kwestia kasy czy zdebilenia polskich filmowców? Jak to jest możliwe, że nikt nie zatrudnia np. Platige Image do takich produkcji? Za drodzy? Za mało ludzi mają? Za to używają w filmie efektów, których pewnie nawet amatorzy by się wstydzili.

RE: Zapowiedzi - Mierzwiak - 05-01-2013

Ja bym zapytał jak to jest - wciąż! - możliwe, że te wszystkie polskie produkcje historyczne wyglądają jak teatr telewizji. To jest bardzo oklepane hasło, wiem, ale tak to po prostu wygląda.

I w kółko te same ryje, nosz kurwa! Ja wiem że te osoby muszą zarabiać na życie, ale chyba coś jest nie tak, że niezależnie czy włączy się serial na tym, tamtym czy siamtym kanale, czy może dowolnie wybrany film i widzi się tych samych aktorów. Cały czas. WSZĘDZIE.

Samolot piękny, i to jakże naturalnie oddane łapanie ostrości przez kamerę. Może za tydzień przestanę się śmiać.

RE: Zapowiedzi - Lawrence - 05-01-2013

I właśnie dlatego po oglądnięciu takiego trailera, jak się oglądnie trailer "Sępa", to od razu daje się takiemu filmowi większy kredyt zaufania. Ja nie twierdzę, że "Sęp" będzie super filmem, ale wygląda jak normalny film, a to na polskie warunki już coś.

RE: Zapowiedzi - Hitch - 05-01-2013

Zwiastun na razie tak wygląda - co do finalnego produktu jednak mam wątpliwości. Jakiś czas temu towarzysz Olbrychski wypowiadał się, że ten film stoi na najwyższym, hollywoodzkim poziomie. To samo gadali o "Weekendzie", "Kac Wawa", "Bitwie Warszawskiej" czy tej pokrace o Odsieczy Wiedeńskiej. Dostrzegasz, Wawrzyńcu, wzór? :)

Niby tak :) Ale z drugiej strony porównaj sobie trailery wszystkich wymienionych filmów i postaw obok nich trailer do "Sępa".
Ja przeczuwam, że to będzie pewnie średniak, ale jak na warunki polskie to i tak dobrze.

Tak samo ja ci mogę powiedzieć, żebyś porównał sobie trailery "Dredda" i "21 Jump Street" z gotowymi filmami. Spodziewałbyś się ścisłej czołówki roku? :)

Zwiastun mógł zostać zrobiony dobrze przypadkiem albo nikt związany z realizacją filmu go nie montował. Różnie to bywa. Za to spoty TV "Sępa" są już typowym polskim ścierwem reklamowym.

Trudno nie przyznać Ci racji, tym bardziej, że gdyby nie pozytywne recenzje w necie nigdy nie poszedłbym na "Dredda" po tym co zobaczyłem w zwiastunie.

Ale zawsze należy patrzeć na pozytywy. Nawet jeżeli film będzie ścierwem, to przynajmniej mamy dobry trailer. A nie wiem, jaki ostatni polski film miał dobry trailer? :P

Powiedz mi, co mi po trailerze jeśli film jest ścierwem? :)

Zawsze jakiś progres w polskiej kinematografii. Gdyż do tej pory to i trailery były do dupy :P

RE: Zapowiedzi - Corn - 05-01-2013

Dobry trailer miał też Hans Kloss. Jaki był film każdy widział ;]

RE: Zapowiedzi - Gal Anonim - 05-01-2013

Nie sądze.

RE: Zapowiedzi - Persona non grata - 06-01-2013

Z Hansa chyba większość jednak kręciła bekę.

RE: Zapowiedzi - Lawrence - 06-01-2013

Kloss nie miał dobrego trailera. Gdyż o ile pierwsze informacje o tym filmie jeszcze mnie interesowały, tak wraz z zwiastunem całe zainteresowanie padło.

RE: Zapowiedzi - Hitch - 06-01-2013

Cytat:Dobry trailer miał też Hans Kloss.

Oj, Corn. Za dużo czasu spędzasz z polskimi aktorami :)

RE: Zapowiedzi - shamar - 06-01-2013

(05-01-2013, 22:38)Mierzwiak napisał(a): Ja bym zapytał jak to jest - wciąż! - możliwe, że te wszystkie polskie produkcje historyczne wyglądają jak teatr telewizji.

Hobbit w 48 fps ponoć tez tak wygląda więc to może wkrótce robić za pozytyw w argumentacji :)

RE: Zapowiedzi - Gal Anonim - 06-01-2013

No to ekstra. Widze te plakaty: "Westerplatte - Polska odpowiedź na Hobbita!"