Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Harry Potter and the Deathly Hallows - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Harry Potter and the Deathly Hallows (/Thread-Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows--1605)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

- Lawrence - 03-07-2010

Ach nostalgicznie się zrobiło. Wygląda na to, że Yates dosłownie zabrał się za "rozwalanie" świata "Harry'ego Pottera. :razz: W "Zakonie" już mu nieźle poszło, w "Księciu" jeszcze bardziej się postarał, aż strach się bać co tym razem wykombinuje :wink:

- Rodia - 04-07-2010

O, nawet nie zauważyłem jak fajnie tematycznie się łączą te dwa plakaty.

- Tyler Durden - 04-07-2010

No tak, ale w tym zestawieniu chodzi o to, że kształt zamku jest inny. Ale co tam, w końcu to magiczny zamek, nowe wieże mogły mu wyrosnąć po tych kilku latach ;)

- Khet - 04-07-2010

Zamek "przebudowali" już w Więźniu Azkabanu, więc w sumie żadna nowość ;-).

- Lawrence - 04-07-2010

W sumie to dodali bardzo fajną wieżę zegarową, dodali fajny mostek i przenieśli chatkę Hagrida, ale po za tym to bryła została raczej ta sama. Ale bryła i proporcje były chyba jednak te same:
[Obrazek: potter09_HarryPotter3-rains.jpg]

- Bartholomew - 11-07-2010

2 fajne wywiady z Rowling, duzo wyjaśniaja:

http://www.hogsmeade.pl/articles.php?article_id=402
http://www.hogsmeade.pl/articles.php?article_id=468

- gigacz - 11-07-2010

Tyler Durden napisał(a):chodzi o to, że kształt zamku jest inny.

Rzeczywiście tak wygląda, ale spójrzcie na pionowe kolumny akweduktu. Zdjęcie jest wykonane z drugiej strony - powiedzmy że w pierwszym zamek jest od lewej do prawej, a w drugim od prawej do lewej sfotografowany.

- Khet - 22-08-2010

Pierwsze wrażenia z pokazu testowego + ogólne streszczenie pierwszego filmu: KLIK!

Czyli w sumie to, czego można się było spodziewać - poza fajnymi, klimatycznymi scenami i wydarzeniami nieodbiegającymi od akcji książki, zieją czarne dziury fabularne (lusterko) i niewytłumaczalne wydłużenia, lub skróty...
Część "koczownicza" natomiast zapowiada się naprawdę nieźle i sam ciekawy jestem efektu końcowego.

- koronex1989 - 22-08-2010

Seria skończyła się na niezłej części czwartej, od piątki zaczęło porządnie się sypać. To już nawet lżejsze pod względem klimatu dwie pierwsze części Chrisa Columbusa ogląda się o wiele lepiej niż kompletnie bezbarwne filmy Yatesa.

- Khet - 23-09-2010

Trailer Part 1 -> KLIK!

Jeszcze nie oglądałem, więc nie wiem jak bardzo beznadziejny/fajny jest.

- patyczak - 23-09-2010

Pierwsze zwiastuny były kiepskie, ale ten podoba mi się:) Całe szczęście, bo bardzo lubię Harrego Pottera.

- Artemis - 23-09-2010

VOLDEMORT W TRUMNIE Z DUMBLEDORE'EM!!

Bez rewelacji. Ale chyba lepszy niż poprzedni. Naliczyłam jednego Thewlisa, jeden Rickman (bo raz nic nie mówi) i zero Broadbentów. Na plus Radcliffe w niby-dragu;).

Zdarza się.

- Khet - 23-09-2010

Zdecydowanie lepszy, ale nadal jak słyszę drewniane monologi Radcliffa to paszport się w kieszeni otwiera :-)

- Bogdan - 23-09-2010

Dużo lepszy niż ostatni, wygląda na nawet wierne odwzorowanie książki, chociaż pewnie i tak trailer się okaże lepszy od filmu. Nawet Zgredek się pojawił na sekundę : )

- Artemis - 23-09-2010

A pamiętacie teasery do pierwszej i trzeciej części...?

Tak, wiem, że już to omawialiśmy, ale... łezka się w oku kręci :cry:

- Lawrence - 23-09-2010

Może być, ale bez rewelacji. Yates myśli, że efekciarstwem zasłoni brak magii. Zobaczymy co to będzie, ale pamiętam, że zwiastuny do 5 i 6 części też wyglądały dobrze :???:

A zwiastuny do pierwszych trzech części to było coś. Szczególnie te do mojego ulubionego i najlepszego "Więźnia Azkabanu". Aż się rozmarzyłem :roll:

- Khet - 23-09-2010

Cytat:Może być, ale bez rewelacji. Yates myśli, że efekciarstwem zasłoni brak magii
Z pierwszych relacji wynikało, że film jest znacznie bardziej wyważony niż by się mogło wydawać. Jak dla mnie to na plus, bo fabularnie nie powinno być źle o ile nie wykastrują połowy wątków. Widzę jednak, że może być zaskakująco wiernie książce.

- Lawrence - 23-09-2010

To dobrze jeżeli będzie wierny książce. Ale ja spodziewam się rzemieślniczej roboty, niż jakiegoś naprawdę wielkiego filmu fantasy.
Jest po za tym jedna rzecz, która mnie z filmu na film coraz bardziej razi. A mianowicie trójka głównych aktorów. W pierwszych filmach mówiono, jakie to zdolne dzieciaki. I rzeczywiście z filmu na film było coraz lepiej i widać było pewne postępy. Zaś od "Zakonu Feniksa" widzę regres. Jakaś sztywność, nienaturalność w ich grze. Szczególnie odczuwalne to jest w niektórych naprawdę sztywnych dialogach.

- Perfik - 23-09-2010

Akurat o ile ja dobrze pamiętam to na Radcliffe'a narzekano już od pierwszej części. Zresztą on w każdym filmie z serii był najsłabszym obsadowym ogniwem. Nie żeby z pozostałą dwójką było lepiej. Zawsze waliło szkolnym teatrzykiem przy ich wspólnych scenach.

- jarod - 23-09-2010

O, Nighy'ego obsadzili... I jak tak patrzę w IMDB, to chyba skołowali wszystkich dorosłych aktorów z poprzednich części - poza Branaghem i Thompson... I Ciaram Hinds jako brat Dumbla - ciekawy wybór, nie powiem... W sumie dawno nie było filmu z taką epicką obsadą :-)