![]() |
|
David Fincher - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ludzie filmu (https://forumkmf.pl/Forum-Ludzie-filmu--14) +--- Wątek: David Fincher (/Thread-David-Fincher--211) |
RE: David Fincher - Tomkiewicz - 03-07-2013 "Seven" 10/10 "Alien 3" 10/10 "Zodiak" 10/10 "Panic Room" 6/10 "S.Network" 5/10 "Fight Club" 7/10 "Gra" 6/10 "B.Button" 1/10 "Dziewczyna z...." 6/10 RE: David Fincher - Gieferg - 03-07-2013 Alien 3 - 10/10 Se7en - 10/10 The Game - 9/10 Zodiac - 7/10 Social Network - 5/10 Fight Club - 5/10 RE: David Fincher - koronex1989 - 11-08-2013 Jak tam zapatrujecie się na kolejny film Finchera? Ja pozytywnie się zaskoczyłem, gdyż najbliższym projektem reżysera nie będzie ani przygodówka 20 000 mil podmorskiej żeglugi ani kontynuacja The Girl with the Dragon Tatoo( co za ulga) tylko inny kryminał-Gone Girl. Ja czekam bardzo tylko ta obsada jakoś nie zachwyca. Jeff Cronenweth ponownie będzie odpowiadać za zdjęcia, świetnie. RE: David Fincher - Gal Anonim - 14-07-2014 ulubione filmy finchera
RE: David Fincher - Bucho - 14-07-2014 Fincher ma nawet niezly gust :) Jest Termek i ATPM, jest dobrze (ok) RE: David Fincher - Mefisto - 14-07-2014 ale nad pisownią mógłby popracować :P RE: David Fincher - Lawrence - 15-07-2014 E tam, jak tak samo brzydko piszę. I naprawdę fajne tytuły, o np. jest Monty Python & The Hoily Grail. RE: David Fincher - koronex1989 - 19-07-2014 Jeszcze raz Fincher i Alien 3: http://cinearchive.org/tagged/David-Fincher RE: David Fincher - Mierzwiak - 19-07-2014 The Game - znakomity klimat z bardzo fincherowską stroną wizualną, niezła rola Douglasa i dobry pomysł na fabułę, ale uważam ten film za mocno przeceniany. Przede wszystkim nie ma tu ani jednego zaskoczenia, finałowy twist jest tak przewidywalny jak to tylko możliwe, a Van Orton wychodzi w gruncie rzeczy na głupka, który daje się robić w balona jak dziecko, chociaż powinien wiedzieć, tak jak widz, że wszystko co się wokół niego dzieje, to Gra. Bohater pchnięty do samobójstwa (!!!) dwie minuty później jest cały happy i w ogóle wszystko gra, no super zabawa była, cieszymy się. Nie tylko film marnuje okazję na rozliczenie się z sugerowanymi daddy issues, jak i z powtórzeniem samobójstwa ojca (wtręty w postaci stylizowanych na film 8mm flashbacków są totalnie zbędne), to jeszcze serwuje do bólu banalne, ograne zakończenie. Mimo wszystko 7/10, ale jednak należy to do grupy tych słabszych filmów Finchera. Mój obecny ranking: 1) Se7en - 10/10 2) Alien 3 - 10/10 3) Zodiac - 10/10 4) The Social Network - 9/10 5) The Girl with the Dragon Tattoo - 8/10 6) Fight Club - 7/10 7) The Game - 7/10 6) Panic Room - 6/10 - konieczna powtórka 7) The Curious Case of Benjamin Button - 3/10 RE: David Fincher - Mefisto - 19-07-2014 (19-07-2014, 15:23)Mierzwiak napisał(a): Mimo wszystko 7/10, ale jednak należy to do grupy tych słabszych filmów Finchera. Nie istniejesz dla mnie :( RE: David Fincher - Juby - 19-07-2014 A ja jestem z Mierzwiakiem. Gra to świetnie zagrany i niezwykle klimatyczny thriller ale zakończenie zawsze pozostawia lekki niesmak po całości. U mnie ma naciągane 8/10. Panic Room lepszy!! RE: David Fincher - Gal Anonim - 22-08-2014 Hej, orientuje sie ktoś czy jest jakiś duży materiał zza kulis powstawania Zodiaca? Ciekaw jestem jak wyglądała Finchera współpraca z Downeyem Jrem, bo wydają się być z kompletnie przeciwnych biegunów tworzenia. RE: David Fincher - Mierzwiak - 22-08-2014 Na Blu-ray są zdaje się około trzy godziny dodatków, ale nie przypominam sobie (mogę się mylić), żeby w making ofie było jakoś specjalnie dużo Roberta, natomiast w komentarzu bardzo fajnie się wypowiada, zresztą uwielbiam jego głos, a to tylko dodatkowy plus :) RE: David Fincher - Gal Anonim - 22-08-2014 Robert sie wypowiada w komentarzu? Razem z Fincherem? OK, obadam. Dzięki. Ciekawi mnie to, bo z tego, co slyszałem to Downey Jr. lubi duzo improwizowac, działać spontanicznie i tekst wypowiadać na rózne sposoby, przez co często trudno jest sprawic by powiedzial coś dwa razy tak samo, a z kolei Fincher to wiadomo - kilkadziesiąt powtórek i jazda. :) RE: David Fincher - Mierzwiak - 23-08-2014 Nie, nie, Fincher ma swój własny komentarz, Robert jest na drugim razem z Jake'iem, producentem, scenarzystą i autorem powieści. RE: David Fincher - patyczak - 09-09-2014 http://www.filmweb.pl/news/Fincher+i+autor+%22Tajemnic+Los+Angeles%22+szykuj%C4%85+czarny+krymina%C5%82-107155 Fincher, Ellroy i HBO. Oby wypaliło :D RE: David Fincher - Bibliomisiek - 09-09-2014 Obiecująca wiadomość. "historia detektywistyczna spod znaku hardboiled rozgrywająca się w latach 50. w Los Angeles. Przedsięwzięciem zainteresowana jest telewizja HBO" - tylko trzymać kciuki. Swoją drogą szkoda, że to nie Fincher nakręcił "Dahlię". Film DePalmy w pełnej trzygodzinnej wersji podobał się podobno samemu Ellroyowi, ale ja za nią nie tęsknię - widok Josha Hartnetta wywołuje u mnie drgawki już po minucie; po trzech godzinach dostałbym padaczki. RE: David Fincher - Glut - 18-09-2014 Wywiad dla Playboya. http://www.playboy.com/articles/playboy-interview-david-fincher RE: David Fincher - Pelivaron - 21-09-2014 Z okazji nadchodzącej premiery nowego filmu Davida, postanowiłem odświeżyć sobie jego filmografię. Na pierwszy ogień poszedł film, który podobał mi się dotychczas najmniej, czyli Azyl. No cóż, po powtórce opinii chyba nie zmienię. Przyznam, że ma niezłe, trzymające w napięciu momenty, fajna praca kamery, dobry aktorsko, ale ten film jest niesamowicie głupi. Banda oszołomów (żeby była mniej schematycznie mamy złego oszołoma, dobrego oszołoma i mega oszołoma) próbuje sforsować safe room, w którym ukrywa sie matka z córką, do tego bunkier okazuje się być tak naprawdę gównem w sreberku. Ode mnie takie mega naciągane 5/10. RE: David Fincher - Mental - 21-09-2014 Cytat:żeby była mniej schematycznie mamy złego oszołoma, dobrego oszołoma i mega oszołoma Biały, czarny i Latynos. W ekipie włamywaczy brakowało tylko Azjaty, żeby "Azyl" stał się klasyką sci-fi :) |