Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Iron Man 3 (2013) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Iron Man 3 (2013) (/Thread-Iron-Man-3-2013--2883)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: Iron Man 3 - raven.second - 09-01-2013

Dyskusja o pluszaku jest lepsza niż dyskusja o szmince Catwoman. Sam mam pluszowego pieska w pokoju, pamiątka po osiemnastych urodzinach.

RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 09-01-2013

Ale szybko to odkryliście! ;)

Tony to pewnie furry, a pluszak to kostium, który zakłada Pepper albo on. ;)

RE: Iron Man 3 - Lawrence - 11-01-2013

Fotka bez osiołka w tle :(

[Obrazek: 20423794.jpg]

RE: Iron Man 3 - Huntersky - 31-01-2013

[Obrazek: 408443_10151395199577290_2094574595_n.jpg]

Mnie się podoba.

RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 31-01-2013

OK, ale szkoda, ze nie normalne zdjęcie, tylko wyraźnie komputerowo podładowane.

RE: Iron Man 3 - Szaman - 31-01-2013

Tak jak Crov mówi, ale pocieszeniem jest, że widać pewien postęp względem wcześniejszych kampanii reklamowych Marvela, szczególnie tych do Iron Mana 2 i Avengers.

RE: Iron Man 3 - Mierzwiak - 31-01-2013

(31-01-2013, 09:42)Crov napisał(a): szkoda, ze nie normalne zdjęcie
Normalne zdjęcie Downeya Jr. spadającego z ogromnej wysokości w częściowo zniszczonej zbroi? :)

Na obecnym etapie rozpoznawalności i kasowości bohaterów Avengers naprawdę mogliby dać sobie spokój z tymi plastikowymi wyrobnictwami i zwrócić się do artystów, którzy potrafią robić plakaty mające w sobie coś więcej niż tylko bezduszne piksele.

RE: Iron Man 3 - tchopz - 31-01-2013

Mierzwiak napisał(a):Normalne zdjęcie Downeya Jr. spadającego z ogromnej wysokości w częściowo zniszczonej zbroi? :)
No wiesz, zbroję by ucharakteryzowali na zniszczoną i RDJ udawałby, że spada. Cykają fotkę z helikoptera. Robert odpala zbroję i ląduje. Jak zdjęcie wyszło słabo to powtórka.
:)

Też wolałbym coś mniej nachalnego np. samą maskę, zniszczoną i leżącą w jakimś błocie.

(31-01-2013, 12:20)tchopz napisał(a): Też wolałbym coś mniej nachalnego np. samą maskę, zniszczoną i leżącą w jakimś błocie.
Plagiat plakatu TDKR mniej nachalny? O tak :)

(31-01-2013, 11:46)Mierzwiak napisał(a):
(31-01-2013, 09:42)Crov napisał(a): szkoda, ze nie normalne zdjęcie
Normalne zdjęcie Downeya Jr. spadającego z ogromnej wysokości w częściowo zniszczonej zbroi? :)
Bardziej chodziło mi po prostu o lepiej zrobione zdjęcie i lepiej poprawione na kompie.

Halo! Żart! Ha. Ha. Wiem przecież :)

Tak czy siak postęp jakiś jest, ale brakuje mi poczucia prędkości, wrażenia spadania. Mimo tych odłamków i dymu strasznie to statyczne.

RE: Iron Man 3 - military - 31-01-2013

Raczej nie mam zamiaru oglądać już żadnego nowego filmu z uniwersum Marvela - z prostego powodu. W Avengersach się wypstrykali. Była inwazją na Ziemię. Prawa Hollywoodu nakazują, żeby w sequelach bohaterowie mieli jeszcze ciężej, jeszcze trudniej, jeszcze bardziej dramatycznie. Wysilony dramatyzm mnie odrzuca; mam wrażenie, że wszystko po Avengersach będzie cierpiało na syndrom TDKR.

Ale inwazja super-przeciwnika to nie najgorsze, co można zrobić z bohaterem. Ani też nie musi to byc największą dla bohatera przeszkodą. Nie mówiąc juz o tym, że zawsze znajdzie się większa ryba, jak mawiał znany filozof Dżrodż Lukas. :) Dramatyzm w takim wypadku nie musi być wysilony.

RE: Iron Man 3 - Juby - 31-01-2013

Plakat mi się nie podoba. Po świetnym teaser posterze ten wyszedł jak plakat reklamujący film animowany! Ale nie jest tak źle jak przy drugim plakacie MoS.

(31-01-2013, 14:33)Crov napisał(a): Nie mówiąc juz o tym, że zawsze znajdzie się większa ryba

Problem w tym, że w ogóle będą jej szukać.:) A ja chętnie zobaczyłbym np. Kapitana Amerykę, ale w mniejszej skali, np. borykającego się z faktem, że obok pozostałych Avengersów jest nikim - ot, facet z tarczą od sprzątania mniejszych śmieci. Albo po prostu mały film akcji z Hawkeyem - bez przesadyzmu, pokazujący bohatera, który działa przede wszystkim z ukrycia albo z daleka.

Niestety obawiam się, że kolejne marvelowe filmy będą jeszcze większymi widowiskami z jeszcze większymi wybuchami, a to ostatnia rzecz, jaką chcę oglądać.

RE: Iron Man 3 - tchopz - 31-01-2013

Mierzwiak napisał(a):Plagiat plakatu TDKR mniej nachalny? O tak :)
Może być rękawica... Byle nie RDJ krzyczący "ałaaaa".
Z resztą na plakacie TDKR jest przede wszystkim villain, a maska przy okazji, pomimo ostrości i planów sugerujących coś odwrotnego, prawda?

Co do problemów, to IM dotychczas z filmu na film ma ich mniej.

(31-01-2013, 14:44)military napisał(a):
(31-01-2013, 14:33)Crov napisał(a): Nie mówiąc juz o tym, że zawsze znajdzie się większa ryba

Problem w tym, że w ogóle będą jej szukać.:) A ja chętnie zobaczyłbym np. Kapitana Amerykę, ale w mniejszej skali, np. borykającego się z faktem, że obok pozostałych Avengersów jest nikim - ot, facet z tarczą od sprzątania mniejszych śmieci. Albo po prostu mały film akcji z Hawkeyem - bez przesadyzmu, pokazujący bohatera, który działa przede wszystkim z ukrycia albo z daleka.

Niestety obawiam się, że kolejne marvelowe filmy będą jeszcze większymi widowiskami z jeszcze większymi wybuchami, a to ostatnia rzecz, jaką chcę oglądać.
No to przecięż taki właśnie ma być Iron Man 3. O Capie dwójce wiele nie wiadomo, ale też podejrzewam, że jego solowe filmy będą szły w stronę klimatu znanego z jego najlepszych komiksowych serii - czyli superszpiegostwa, podrasowanego Bonda, ale niekoniecznie zawsze z zagrożeniem w stylu wybuchającego świata. ;)

A o Ironie 3 przeciez od początku było mowione, ze chodzi w nim o to by zrobić trochę taki krok wstecz. Przyprzeć Starka do muru - bez kumpli, nawet bez jego zbroji/gadzetów i zobaczyć co się stanie (pewnie zrobi lepsze gadżety i zbroje :P).

O większej rybie mówiłem odnośnie Avengers 2. Bo solowe filmy mają się skupić własnie na pojedyńczych bohaterach i ich pomniejszych trudach oraz zagrożeniach - tak jak powinny.

Cytat:A o Ironie 3 przeciez od początku było mowione, ze chodzi w nim o to by zrobić trochę taki krok wstecz.

Trailer na to nei wskazuje.:)

Toć w zwiastunie Tony dostaje wpiernicz, traci wille, uzbrojenie, a na końcu zapieprza lekko ubrany przez śnieg ciągnąc za sobą złom. :D

Wspominałem o syndromie TDKR?:)