Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Batman: Arkham Series - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Batman: Arkham Series (/Thread-Batman-Arkham-Series--3202)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: Batman: Arkham... - Proteus - 09-11-2013

A dlaczego każdy gruby komiksowy mafiozo ma szacunek i władzę? Bo się dorobił takim czy innym sposobem. Własnym sprytem i skurwysyństwem. Wiesz, to już jest sprawa szerszej historii i przeszłości tej postaci. W AC nie rozpisywano się na temat backgroundu, motywacji, charakterów przedstawionej galerii złoczyńców. Po prostu pokazywano nam krótkie, soczyste skrawki, "gotowe produkty". To oczywiście jeden z problemów scenariusza AC (chociaż według mnie taka fabuła z rodzaju "jeden naprawdę pojebany dzień z życia Batmana" też ma swoje miejsce w trylogii gier o nim). Ale to co pokazano z Pingwina, dla mnie wystarczyło bym zobaczył w tym fajny i pasujący do tej postaci koncept.

RE: Batman: Arkham... - military - 09-11-2013

Cytat:Bo się dorobił takim czy innym sposobem.

No właśnie, a czego dorobił się Pingwin i jak? Bo w AC nie ma niczego (ot, zajął muzeum dzięki swojej armii, która trzyma się go, "bo tak").

Cytat:W AC nie rozpisywano się na temat backgroundu, motywacji, charakterów przedstawionej galerii złoczyńców.

I to jest problem, bo prawie wszyscy oprócz Jokera to ta sama postać w różnych skórkach.

RE: Batman: Arkham... - Hitch - 16-11-2013

Cytat:O ile Asylum to kawa z łyżeczką cukru, to City jest cukierniczką, do której ktoś wlał trochę kawy. Jednym słowem: niesmaczne. 6/10

Ale jaka nostalgiczna frajda, kiedy już się odblokuje ten kostiumik:

[Obrazek: sajb.jpg]

:)

RE: Batman: Arkham... - Juby - 09-12-2013

PLOTKA: BATMAN: ARKHAM KNIGHT (kontynuacja Arkham City robiona przez Rocksteady już pod nextgeny) na Boże Narodzenie przyszłego roku!

Jestem jak najbardziej na tak, po niezwykle rozczarowującym Originie.

RE: Batman: Arkham... - Juby - 03-03-2014

Czyżby coraz bliżej kontynuacji Arkham City?

Oby to potwierdzili, będę czekać do listopada z ogromnym dystansem po rozczarowującym Arkham Origins ale i z ogromnymi nadziejami.

RE: Batman: Arkham... - Juby - 04-03-2014

Batman: Arkham Knight - to już oficjalny tytuł kontynuacji Arkham City, której szczegóły mają zostać ujawnione dzisiaj w programie DC: All Access!

RE: Batman: Arkham... - zombie001 - 04-03-2014

Oficjalny zwiastun.

Prawdopodobna okładka!

[Obrazek: 234531_pcw_asmofs.png]

Premiera w drugiej połowie 2014 roku na Xbox One, PS4, i PC.

Opis fabuły:
Cytat:W wybuchowym finale serii „Arkham”, Batman zmierzy się z ostatecznym zagrożeniem przeciwko miastu, które obiecał chronić. Scarecrow powraca wraz z przymierzem z imponującym zespołem superzłoczyńców takich jak Pingwin, Two-Face, Harley Quinn, aby zniszczyć Mrocznego Rycerza na zawsze.
„Batman: Arkham Knight” przedstawia unikalny design Batmobilu autorstwa Rocksteady, którym po raz pierwszy będzie można kierować. Dodatek tego legendarnego pojazdu w kombinacji z gameplayem serii gier „Arkham” zaoferuje graczom pełne i ostateczne doświadczenie wcielenia się w postać Batmana podczas przemieszczania się po całym Gotham City.

[Obrazek: arkhamknight1.jpg]
[Obrazek: arkhamknight2.jpg]

Oczywiście wraca Rocksteady i chcą przebić samych siebie. Póki co jaram się chyba jeszcze bardziej niż nadchodzącą Godzillą, choć już dostrzegam jeden minusik - totalnie nie podoba mi się maska Batmana. Kostium jest bardzo fajny, ale twarz totalnie bez wyrazu skurwiela niczym z poprzednich Arkhamów.

Ale nie będę narzekać. Ode mnie

RE: Batman: Arkham... - Huntersky - 04-03-2014

Wystarczy opis, żebym wiedział, że to będzie najlepsza część. Kupuję w dniu premiery. :)

Czy tylko ja zauważyłem, że Wayne wygląda jak Brolin?
[Obrazek: AD1FGK1.png]
[Obrazek: AsqQahi.jpg]

Mi to nie przypomina Brolina w ogóle.

RE: Batman: Arkham... - Grievous - 04-03-2014

A ja dalej czekam na kompletną wersję Origins.

Finał? Aż dziw bierze że Warner chce zrezygnować ze swojej najpopularniejszej serii.

Finał historii od Rocksteady. WB Games Montreal samodzielnie może po niej dalej robić gry z Batmanem, które np. toczą się po Origins a przed Asylum i ciągnąć z tego ile się da. Albo zrobić inną grę o Batmanie już nie z serii Arkham (a może wziąć się za Supermana czy innego bohatera DC).

RE: Batman: Arkham... - Arahan - 04-03-2014

Ujęcie ze zwiastuna w którym Batman wyskakuje z samochodu, a w tle szaleje ogień jest MEGA ZAJE KUR** BISTE!! W ogóle wygląda to bardziej jak filmy Nolana, nie czuc tej groteski jak we wcześniejszych częściach i podoba mi się to bardzo. Coś świeżego i zmiana (oby) klimatu. Nawet Batmobil przypomina Tumblera.
Może nie najlepsza fotka, ale mi przypomina Davida Boreanaza, czyli agenta Bootha z serialu "Kości".

[Obrazek: David-Boreanaz-Handsome-1280x1280.jpg]

Najbardziej ciekawi mnie jak będzie prezentować się świat gry. W Asylum mieliśmy ograniczoną przestrzeń, gdzie poruszaliśmy się według wyznaczonych ścieżek. W City (i nieszczęsnym Origins) sandbox (czy jakoś tak?) gdzie poruszaliśmy się swobodniej podróżując na pelerynie. Tutaj ma być CAŁE miasto i jazda Batmobilem. Ciekawe czy Gotham będzie żywe i równie niezwykłe w eksploracji co Liberty City z GTA IV i czy fabuła da nam szanse zapoznać się z nim w pełni.

No i ciekawe jak bardzo zmieni się gameplay. Wolny świat oznacza że formuła bójek i trybu drapieżnika zaniknie? I czy Conroy na pewno powróci?

Czekam na dalsze informacje.
[Obrazek: 235793_ps4_aa0rb0.png][Obrazek: 235449_xb1_ajaptq.png]

RE: Batman: Arkham... - Hitch - 04-03-2014

Conroy na bank wraca. Parę miesięcy temu mu się wymsknęło, że pracuje przy kolejnej grze z serii "Arkham".

RE: Batman: Arkham... - wujo444 - 04-03-2014

Powinni to nazwać Batman: Arkham Dark Knight, całość ciągnie z designu filmów Nolana ile się da (Two-Face i Batmobil identico). Szkoda, to co zaprezentowało Rocksteady w AA i AC było idealnym wyważeniem między wizją Burtona a realizmem, a przesadny realizm w grach nigdy nie wychodzi.

(04-03-2014, 21:05)Arahan napisał(a): Może nie najlepsza fotka, ale mi przypomina Davida Boreanaza, czyli agenta Bootha z serialu "Kości".

Mnie też. Chociaż bardziej go wszyscy pamiętają z Buffy/Angela :)

(04-03-2014, 21:11)Juby napisał(a): Ciekawe czy Gotham będzie żywe i równie niezwykłe w eksploracji co Liberty City z GTA IV i czy fabuła da nam szanse zapoznać się z nim w pełni.

Chcesz wyjść Batmanem do baru i na kręgle? WTF?

RE: Batman: Arkham... - Mierzwiak - 05-03-2014

(04-03-2014, 21:05)Arahan napisał(a): Ujęcie ze zwiastuna w którym Batman wyskakuje z samochodu, a w tle szaleje ogień jest MEGA ZAJE KUR** BISTE!!
Snyder dzwonił, prosi o umieszczenie tego ujęcia w swoim filmie.

(04-03-2014, 21:05)Arahan napisał(a): W ogóle wygląda to bardziej jak filmy Nolana, nie czuc tej groteski jak we wcześniejszych częściach i podoba mi się to bardzo. Coś świeżego i zmiana (oby) klimatu.
Żartujesz, prawda? Po pierwsze, ufam, że panie i panowie z Rocksteady nie są idiotami, i po genialnej stylistyce jaką zaprezentowali w dwóch Arkhamach nie uraczą nas nagle jakąś wzięta z dupy popłuczyną po Nolanie, która z poprzednimi częściami nie będzie mieć nic wspólnego. Po drugie, to tylko cinematic trailer, ten do Arkham City wyglądał dokładnie tak samo.

Fabuła zapowiada się sztampowo, grali to już trylion razy w komiksach, kreskówkach, filmach i... grach Arkham.

Batmobil świetny, czegoś podobnego oczekuję od Snydera.

RE: Batman: Arkham... - Wawrzyniec - 05-03-2014

(04-03-2014, 21:11)Juby napisał(a): Ciekawe czy Gotham będzie żywe i równie niezwykłe w eksploracji co Liberty City z GTA IV i czy fabuła da nam szanse zapoznać się z nim w pełni.

W trailerze wyraźnie dają znać, że mieszkańcy opuszczają Gotham, bo im Scarecrow pogroził. Wystarczający pretekst, żeby powrócić do pustek na ulicach, jak to było w Arkham City.

RE: Batman: Arkham... - Juby - 05-03-2014

W Arkham City nie było pustek na ulicach, bo tam nie było otwartego miasta, chyba pomyliło ci się z Origins.

Mnóstwo szczegółów odnośnie gry: http://www.batcave.com.pl/2014/03/szczegoly-na-temat-batman-arkham-knight/#more-10029

Zmodyfikowany silnik, brak otwartego miasta tylko trzy dzielnice (cała mapa ma być 5 razy większa niż ta z AC, która to z kolei była 5 razy większa od tej z AA), STARY KOSTIUM BATMANA na początek, i nowy przeciwnik, od którego wziął się podtytułgry!

Jakoś po tym co przeczytałem nie wydaje mi się, aby to miało szanse dorównać dwóm pierwszym częściom, ale gorsze od AO chyba nie będzie. Wierze, że Rocksteady przez te 3 lata przyszykowało coś wyjątkowego.

RE: Batman: Arkham... - Juby - 05-03-2014

[Obrazek: 1939528_597379040352995_1182029347_o.jpg]

Wygląd Arkham Knighta:
[Obrazek: 1655767_597530463671186_1312350976_o.jpg]