![]() |
|
Scenariusz filmowy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Scenariusz filmowy (/Thread-Scenariusz-filmowy--3335) |
RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 17-01-2014 Ale konkurs jest właśnie otwarty - nie dla profesjonalistów w pełnym tego słowa znaczenu, tylko dla "świeżaków" (co na polskim podwórku w sumie na jedno wychodzi, ale mniejsza :). Grafomani z pewnością się więc znajdą, jak zawsze :) RE: Scenariusz filmowy - SonnyCrockett - 17-01-2014 To nie konkurs dla amatorów tylko "Konkurs adresowany jest do scenarzystów na początku kariery – można mieć na koncie najwyżej dwa filmy zrealizowane wg swojego scenariusza." Dodali jeszcze wpisowe i wyszła taka zapomoga dla protegowanych wielkich miszczów kina w Polszy ;) Ale ten temat co myślę o polskim piekiełku filmowym już przerabialiśmy więc ograniczę się do tego jedynego posta :P RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 17-01-2014 Scenarzyści na początku kariery to na pewno nie zawodowcy ;) Już pomijając, że u nas większość jest na początku kariery, bo rynek taki, a nie inny. RE: Scenariusz filmowy - SonnyCrockett - 17-01-2014 Dla mnie osoba mająca dwa filmy kinowe na koncie to już nie amator, bo słownik mówi: Amator - osoba zajmująca się czymś nieprofesjonalnie, niemająca doświadczenia w danej dziedzinie; Oczywiście naszych filmowców nawet po kilkunastu filmach trudno nazwać profesjonalistami ale to inna historia :) RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 17-01-2014 Ale tam jest wyraźnie napisane "najwyżej dwa" :) Czyli jest to taki limit - debiut plus jeszcze jeden film. Więc szału nie ma. Inna sprawa, że można mieć mieć natrzaskane od chuja seriali i żadnego filmu kinowego :) Tak czy siak, nie ma tu ograniczeń względem edukacji czy dorobku, więc jak dla mnie każdy nieobeznany może zgłosić skrypt. RE: Scenariusz filmowy - SonnyCrockett - 17-01-2014 No na te 65 zeta od osoby pewnie czekają z niecierpliwością ;) Ale wygrać to nie ma szans naturszczyk w zderzeniu z kimś kto już komuś laskę robił :P RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 17-01-2014 Już były takie przypadki, że wygrywały teksty debiutanckie akurat :P RE: Scenariusz filmowy - SonnyCrockett - 17-01-2014 Mefi ta rozmowa miała już miejsce i udowadniałem że osoby które wygrywały to byli protegowani studenci miszczów kina pokroju Zanussi itd. W tych konkursach brak magii od zera do bohatera, naprawdę :) RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 17-01-2014 Może i była, nie pamiętam. Tak czy siak, zasady posysają i tyle. RE: Scenariusz filmowy - Persona non grata - 18-01-2014 Potwierdzam, była taka rozmowa. :D RE: Scenariusz filmowy - Lawrence - 19-01-2014 (17-01-2014, 22:27)Mefisto napisał(a): Już były takie przypadki, że wygrywały teksty debiutanckie akurat :P Zaraz, a myśmy to kiedyś nie wysyłali (znaczy nie razem, ale osobno) scenariusze na jakiś konkurs na 10 odcinkowy serial i jak podali wyniki, to wygrały wyłącznie osoby z Krakowa? Jakieś to dziwne było. RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 20-01-2014 Tamto było co innego, bo regionalne i była klauzula, że ma "sprzedawać miasto". Nie wiem skąd to porównanie :P RE: Scenariusz filmowy - Lawrence - 20-01-2014 A nie wiem, pewnie to z frustracji, że nie wygrałem :P RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 29-04-2014 świetny tekst, i jakże życiowy, także w Polszy RE: Scenariusz filmowy - RandoMan - 29-04-2014 Człowiek uczy się całe życie. Jak autor wspomniał o "Slappy Pappy", to z ciekawości sprawdziłem, czy może faktycznie był taki projekt, może to nawiązanie do jakiegoś istniejącego filmu, a okazało się, że: Cytat:Slappy Pappy :) RE: Scenariusz filmowy - Bucho - 29-12-2014 Samochodzik, zyjesz? RE: Scenariusz filmowy - Mefisto - 29-12-2014 Poczułeś się samotny na święta? :> RE: Scenariusz filmowy - SonnyCrockett - 29-12-2014 Może chce się przejechać. ;) RE: Scenariusz filmowy - Bucho - 29-12-2014 Ciekaw jestem kiedy ta zlota palma dostanie, czy nie potrzebuje pomocy w liczeniu kasy itd. RE: Scenariusz filmowy - SonnyCrockett - 29-12-2014 Może chłopak dorósł i zrozumiał swój błąd, ja też zacząłem karierę na forum od takich pierdół o scenariuszach i co prawda nie wyrosłem na normalnego człowieka ale już się scenopisarstwem nie zajmuję. ;) |