![]() |
|
Vikings [History] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Vikings [History] (/Thread-Vikings-History--3347) |
RE: Vikings [History] - Mefisto - 15-05-2014 nice outfit, shieldmaiden ![]() ![]()
RE: Vikings [History] - Gambit - 26-07-2014 Ale zajebisty zwiastun http://www.history.com/shows/vikings/videos/vikings-season-3-comic-con-trailer RE: Vikings [History] - raven.second - 22-01-2015 TOMORROW... WE ATTACK PARIS. RE: Vikings [History] - Craven - 22-01-2015 Też mi wpadł w oko tamten kadr :) RE: Vikings [History] - Mental - 22-01-2015 Cytat:TOMORROW... WE ATTACK PARIS. Piękny kadr. Tak będzie wyglądała Wiejska w Warszawie, jak ja tam dopłynę :) RE: Vikings [History] - Mefisto - 22-01-2015 Akurat blisko rzeki Wiejska nie ma, więc chyba prościej podejść ;) RE: Vikings [History] - Lawrence - 23-01-2015 Może Mental będzie czekał aż Wisła wyleje? ;) RE: Vikings [History] - MOLQ - 21-02-2015 No i sezon 3 wystartowal :) Nie bede zdradzal za duzo, ale pierwszy odcinek bardzo dobry, stonowany, wychodzi kolejna intryga, a na koncu dochodzi do bitwy. Zwiastun kolejnego zapowiada sie jeszcze lepiej. RE: Vikings [History] - raven.second - 21-02-2015 Król Ecbert rządzi, jego rozmowa z Lagerthą poprzez tłumacza była genialna. W ogóle kwestie językowe są genialne, nie pamiętam, czy w poprzednich sezonach tak dużo korzystali z różnic pomiędzy językami, cudownie było patrzeć i słuchać na wikingów oraz angoli :) RE: Vikings [History] - Pelivaron - 22-02-2015 apropo nowego odcinka i finalowej walki. Jakim trzeba byc taktycznym debilem zeby ustawic dwie armie - wieksza i mniejsza - na dwoch roznych brzegach , gdzie nie ma ani zadnego mostu, ani brodu??? RE: Vikings [History] - raven.second - 22-02-2015 To motyw psychologiczny - patrz w lewo, armia. Patrzysz w prawo - armia. Nie jest ważne, gdzie wylądujesz, i tak trafisz na wroga. RE: Vikings [History] - BezcelowyAlbatros - 22-02-2015 Ta taktyka nadal jest idiotyczna, aż chciało mi się krzyknąć za Asteriksem: "Ale głupi ci angole!". Właśnie też miałem zapytać kogoś, kto zna się bardziej na średniowieczych militariach, czy takie postępowanie ma jakiś sens. I jeszcze to zdziwienie młodego księciunia, że atakują tylko prawy brzeg :) Jasne, przy przeważającej sile wroga wikingowie powinni się rozdzielić na dwie jeszcze mniejsze grupy? No i dlaczego wstrzymano ostrzał, kiedy łodzie były w zasięgu obu armii? Naprawdę tego nie pojmuję. RE: Vikings [History] - Pelivaron - 02-03-2015 Fajny odcinek, w którym co prawda za wiele się nie działo. Akcja do przodu w zasadzie nie ruszyła, co najwyżej wątek Lagherty, który mi się nie podoba. Te flirty z królem coś czuję, że nie wyjdą za dobrze :/ Scena z głowami znakomita, można ją było co prawda już w urywkach zobaczyć w zwiastunach, ale w całości jeszcze lepsza. No i amputacja ręki dosyć mocna, szkoda że Torstein wykituje i już niedługo odbędzie podróż do Walhalli. Chociaż dla wikinga śmierć w takich okolicznościach lipna. I na razie nie wiem co sądzić o tych snach. Takie wątki z przepowiedniami itd średnio mi pasują. No, ale zobaczymy jak dalej to pociągną. RE: Vikings [History] - MOLQ - 02-03-2015 Dokladnie te sny w ogole sa lipne, ogliby sie skupic juz bardziej na intrydze z nowym Jarlem :) a dziołchy odstawic na bok. Scena z glowami fajna i ten usmiech Ragnara :D Ogolnie szkoda troche ze Rolo i Floki sa bardzo pobocznymi postaciami jak na razie, w sumie nawet Ragnar w drugim odcinku tez, no ale trzeba poczekac na rozwoj sytuacji. RE: Vikings [History] - Pelivaron - 10-03-2015 Trzeci odcinek nazwałbym nawet bardzo dobrym, gdyby nie ten wątek z trzema babami i przybyszem. Na ten moment wygląda to tak, że scenarzyści mieli pomysł na góra 30-35 minut każdego odcinka i te kilka kolejnych minut musieli czymś wypełnić. Więc wymyślili postać tajemniczego gostka. Do tego Kevin Durand jest tak żałosny w tej roli, że aż przykro na to patrzeć. Totalnie przeszarżowana rola. No i fajnie się zapowiadają te wewnętrzne konflikty. Floki trujący dupę Ragnarowi - nie wiem, ale mam coś przeczucie, że tym razem Floki może zbuntować sie na serio. Z drugiej strony doradcy króla Eckberta. Końcówka i złożenie ofiary w postaci byczka niemałe wrażenie na nich zrobiła :D W nowym odcinku z tego co widziałem w krótkiej zapowiedzi po odcinku Szkoda, że cyckuf brak :/ RE: Vikings [History] - Huntersky - 13-03-2015 Lipnie to na razie wygląda, na plus jedynie mordobicie, zblazowany Egbert i księżniczka - psychopatka, cała reszta wygląda co najmniej letnio. Tymczasem mam nadzieję, że twórcy w końcu dowalą czymś porządnym do pieca i powróci rewelacyjny pacing dwóch pierwszych sezonów. RE: Vikings [History] - Pelivaron - 13-03-2015 Ja stawiam, że wędrowiec RE: Vikings [History] - Huntersky - 13-03-2015 Też się obawiam, ale mam nadzieję, że zdąży przynajmniej nabić na wspólny pal tych trzech spiskujących chujków. :) RE: Vikings [History] - raven.second - 13-03-2015 Cytat:mam nadzieję, że twórcy w końcu dowalą czymś porządnym do piecaParyż. Czekajmy na Paryż! RE: Vikings [History] - Huntersky - 13-03-2015 I Rollo zostający pierwszym księciem Normandii! |