Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: mother! (2017) reż. Darren Aronofsky (/Thread-mother-2017-re%C5%BC-Darren-Aronofsky--4497)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 28-08-2017

Haha Barrdzo zabawne, no boki zrywac.
A na serio to przylaczcie sie do dyskucji na reddicie, gdyz amerykanscy forumowicze zanizaja poziom ì nie ma z kim pogadac.
https://www.reddit.com/user/mothermovie

_

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 28-08-2017

Mierzwiak boi się wpierdolu od Daro a my jesteśmy zajęci robieniem tego filmu abyś miał czym sie hypować. Więc musisz sobie radzić.

A po za tym po angielsku sie tam nie skomunikuje.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 01-09-2017

Ktoś kto tylko czytał co się dzieje w trzecim akcie pisze że go zebrało na wymioty czytając opis, Aronofsky pokeże ten film na pokazie dla członków Akademii...może być ciekawie co się tam będzie działo ^^ W końcu dla nich nawer Wilk z Wall Street to było zbyt wiele

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - simek - 01-09-2017

Idę o zakład, że wcale nic szczególnie mocnego się nie dzieje, no ale każdy kto widział/czytał coś, czego nie może zobaczyć reszta świata będzie koloryzował i twierdził jakie to było dobre/mocne.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 01-09-2017

Czytam opinie, że to najbardziej kontrowersyjny film od czasu Mechanicznej Pomarańczy Kubricka, że jest mocny i wstrząsający.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Mierzwiak - 01-09-2017

Pamiętajcie że za oceanem ludzie dostają zawału gdy w Paranormal Activity drzwi same się zamykają, więc albo nie ma tam niczego szczególnego, albo Aronofsky wrzucił do miksera finał Requiem dla snu i tanie prowokacje rodem z Antychrysta Von Triera.

W sumie, skoro film może nawiązywać do dziecka Rosemary, co jeśli postać JLaw zajdzie w ciążę i ma zostać... matką! Przychodzi mi do głowy np. wyrwanie sobie płodu z brzucha gołymi rękami :)

Rozmawiam właśnie z ludżmi którzy widzieli film i twierdzą, że chociaż to według nich najlepsza rola Lawrence to może nawet nie dostać nominacji bo Akademia będzie zszokowana tym co sie dzieje w ostatnim akcie, Lawrence nominowali nawet za to gówno o mopie, uwielbiają ją, więc Aronofsky chyba na prawdę dał czadu

Odnośnie trailerów ponoć są mega zwodnicze i prawie nic nie zdradzają

Czekam na recenzje, powinny się chyba niedługo pojawić bo w końcu film w Wenecji jest pokazywany.

Ciekawi mnie na czym dokładnie polegają te kontrowersje. Co, będzie aż tak straszny? Aż tak brutalny (jak brutalny musi być aby tak szokować, zakładając, że ludzie nie wyolbrzymiają?). Czy faktycznie będą sceny wyrywania płodu z brzucha (co już na moje byłoby przegięciem). Jeśli faktycznie film w 3 akcie jest tak hardkorowy to raczej odpada z rywalizacji Oscarowej w większości kategorii :P Po trailerach wnioskowałem, że fakt, będzie brutalnie, momentami strasznie, ale bez przesady.

Jako generalnie osoba średnio lubiąca horrory jestem pewien obaw :D Ale nie odpuszczę sobie tego filmu.

Przeczytałam co się dzieje. Brzmi to jak zdecydowanie najgorsza sytuacja pokazana jak dotąd u Darrena, Akadamia się przerazi, ludzie chyba też mogą mieć problem z obejrzeniem tego. Nie jest to poziom Antychrysta jeśli chodzi o krew i to co faktycznie pokazują na ekranie itp ale jest chyba bardziej drastyczne

Porównałabym to do mikstury takich filmów jak:

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kryst_007 - 01-09-2017

Jak sobie czytam te opinie, to coś czuję że w końcu polubię się z Lawrence :) Jeśli mam rację, to Russell i Akademia do końca życia zapamiętają sobie moje imię za obrzydzenie mi jej przez wciskanie do "dojrzalszych ról" i dawanie za to nominacji.

(01-09-2017, 19:13)Kryst_007 napisał(a): Jak sobie czytam te opinie, to coś czuję że w końcu polubię się z Lawrence :) Jak mam rację, to Russell i Akademia do końca życia zapamiętają sobie moje imię za obrzydzenie mi jej.

Wygląda na to, że na prawdę super zagrała. Ja generalnie jako aktorkę ją lubię, była świetna w Winter's Bone.

Daj w spoilerze przykład jakiś dwóch hard, nie za bardzo spoilerowych scen. Jak możesz :D

(01-09-2017, 19:28)Kuba napisał(a): Daj w spoilerze przykład jakiś dwóch hard, nie za bardzo spoilerowych scen. Jak możesz :D

Nie mogę bo sa bardzo spoilerowe. Cały trzeci akt to wielki spoiler jest tego tylko troszkę w trailerach. Ale generalnie przemocy dużo

Mogę wskazać na bardzo podobną pod względem zawartości scenę w jednej książce- scenę tak drastyczną że w ekranizacji sie nie znalazła mimo że ją nakręcili - ale to samo w sobie będzie spoilerem

Ale jest to poziom wizji Mierzwiaka?

Nie żałujesz, że sobie zaspoilerowałeś sporo? Czy wydarzenia nie są aż tak wielkie aby laliuque i reszta stażystów mogła je tak roztrząsać na Reddicie z Darrenem? Ale robisz na razie spoko reklamę filmowi

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kryst_007 - 01-09-2017

(01-09-2017, 19:17)harlequinade napisał(a):
(01-09-2017, 19:13)Kryst_007 napisał(a): Jak sobie czytam te opinie, to coś czuję że w końcu polubię się z Lawrence :) Jak mam rację, to Russell i Akademia do końca życia zapamiętają sobie moje imię za obrzydzenie mi jej.

Wygląda na to, że na prawdę super zagrała. Ja generalnie jako aktorkę ją lubię, była świetna w Winter's Bone.

"Do szpiku kości" nie widziałem, a słyszałem że dotychczas to była jej najlepsza rola. Ogólnie może J.Law nie jest jakąś złą aktorką, czy coś, ale po prostu zacząłem mieć jej dosyć przez to przedwczesne robienie z niej "jednej z najwybitniejszych", tym bardziej że z każdą nominacją jej role były coraz to słabsze (szczególnie w tym koszmarku "Joy", gdzie była bezbarwna niczym ten mop). Oby w "mother!" i nadchodzącym filmie Tarantino o rodzinie Masona zagrała na naprawdę godnym najlepszych aktorek poziomie. 

(01-09-2017, 23:30)Kuba napisał(a): Ale jest to poziom wizji Mierzwiaka?

Nie żałujesz, że sobie zaspoilerowałeś sporo? Czy wydarzenia nie są aż tak wielkie aby laliuque i reszta stażystów mogła je tak roztrząsać na Reddicie z Darrenem? Ale robisz na razie spoko reklamę filmowi

Ja zawsze sobie spoileruje. Jakbym mieszkała w normalnym kraju w którym film ma premierę we wrześniu to bym tego nie robiła. A biorąc pod uwagę co przeczytałam to się cieszę bo to taka rzecz która z zaskoczenia na prawdę może wywołać wymioty albo omdlenie

Jego teoria to nie jest to o się dzieje w filmie ale to jest mniej więcej ten poziom. Powiedziałabym, że to co się dzieje jest gorsze.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017

Wczoraj w Los Angeles byl tajny pokaz premierowy mother. W nimfomance von Tiera jest scena aborcji. Bohaterka za pomoca drutow zadziga swoje dziecko w sobie; pokazana jest okrwawiona wagina, plod martwy, druty klujace w ciele bleeh. Zemdlalam na filmie.
Magazyn Vulture pisze, ze Darren dostal kase na film dzieki temu, ze Lawrence sie zaangazowala sie w projekt, bo sam film jest zbyt kontrowersyjny.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017

Na reddicie rezyser dwa tygodnie temu dal odpowiedz na moja rozkminke z ukrytych symboli:

glad you’re looking closely! there’s even more to be found. but remember there’s no “answer.” the film will have many interpretations and they’re all correct. but look closely and ask any of your friends who know hebrew for some help!!!

Ps. Ciekawe czy przyjedzie Darren na festiwal Cammeriage. W 2010 r promowal Black Swan w Budgoszczy.

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017

Teraz umieram z ciekawości czy czasem całkiem mu nie odbiło i nie nakręcił drugiego "Serbskiego filmu"...

RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 02-09-2017

(02-09-2017, 02:27)lalique21 napisał(a): Wczoraj w Los Angeles byl tajny pokaz premierowy mother. W nimfomance von Tiera jest scena aborcji. Bohaterka za pomoca drutow zadziga swoje dziecko w sobie; pokazana jest okrwawiona wagina, plod martwy, druty klujace w ciele bleeh. Zemdlalam na filmie.
Magazyn Vulture pisze, ze Darren dostal kase na film dzieki temu, ze Lawrence sie zaangazowala sie w projekt, bo sam film jest zbyt kontrowersyjny.

Jak przebił Triera...eee, nie wpuszczą mnie na ten film :D
Nic dziwnego, że Lawrence się angażowała, trochę głupio było odrzucić prośby partnera.
Czekam na więcej recek. Co do Bydgoszczy...w sumie całkiem możliwe.