![]() |
|
Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68) +---- Wątek: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight (/Thread-Bumblebee-2018-re%C5%BC-Travis-Knight--4603) |
RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Rozgdz - 27-08-2022 Z jednej strony niby sensownie i zgrabnie zrobiony film z drugiej.. już banalniej się chyba nie dało (ET, pierwsze Transformers, te wszystkie filmy z garbusami jako bohaterami) a pozbawione jakiejś indywidualności, pazura, czegoś co by by przyciągnęło do ekranu. Serio, przysypiałem, takie to nudne było. Na plus bardzo fajna choreografia scen walki i kilka scen a zwłaszcza ta scena końcowa z przypomnieniem i świetnym użyciem zajebistego szlagieru "Objects in the mirror are closer than they appear." :) Ode mnie 5/10. RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Gieferg - 27-08-2022 Usypiający to jest E.T. który w porównaniu z Bumblebee czy (zwłaszcza) Krótkim Spięciem wypada kiepściutko. RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Rozgdz - 27-08-2022 Akurat E.T. pierwszy raz w życiu obejrzałem jakieś 2-3 lata temu, więc bez "podporu nostalgią". I dałem naprawdę wysoką ocenę . Zdecydowanie nie zasypiałem ;) RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Gieferg - 27-08-2022 E.T. ma swój urok, ale ma też beznadziejny trzeci akt. Nudził mnie w dzieciństwie, nudzi mnie i teraz. Ogólnie za mało funu, za dużo smęcenia, a na daremnych scenach "szpitalnych" zasypiam po kilka razy. "Krótkie Spięcie" to o wiele lepszy E.T. niż E.T.. RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Debryk - 27-08-2022 ale pierwsza część SC też słąbuje, dwójka ma zupełnie inny vibe i jest znacznie lepsza. Więc w kategorii best E.T dla mnie wygrywa SC2, Bumblebee też ciut lepszy choć mocno infantylny, a nudzący E.T zajmuje trzecie miejsce we własnej kategorii :p RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Rozgdz - 27-08-2022 "Krótkie spięcie" z kolei znam z dzieciaka, bardzo lubię :) I właśnie.. hmm.. to jest bardzo dobry przykład, film który pomimo podobieństwa posiada dużo więcej indywidualności niż "Bumblebee'", zaznacza tą swoją odrębność. I tutaj z podobieństwem do E.T. nie mam żadnych "problemów". "Bumblebee" nie jest beznamiętnie zrobionym produktem, to widać ale.. jak go oglądałem to po prostu nie miałem "za co złapać". Można powiedzieć że dopiero scena końcowa naprawdę dała mi "kopa". RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Gieferg - 27-08-2022 Cytat:ale pierwsza część SC też słąbuje Nie wiem w którym miejscu. Tzn owszem, dwójka lepsza, ale jedynka też świetna. RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - marsgrey21 - 27-08-2022 Ja to chyba nigdy nie obejrzałem w całości ET, w ogóle do mnie nie przemawia ten film, tak samo mam z Goonies. Dla mnie obie części Krótkiego Spięcia wygrywają w takim zestawieniu. RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - marsgrey21 - 20-06-2023 Nadrobiłem (nadrabiam w zasadzie), jestem po 30 minutach i... Dobre to jest, tempo fajne, główna bohaterka nie drażni, efekty są super, a muzyka jest wręcz wyśmienita, w momencie jak wjechali The Smiths to zainteresowałem się bardziej i co kolejny kawałek to lepszy. Aż dziw, że nie zrobili bezpośredniego sequela do tego, tylko z nowymi bohaterami. RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Gieferg - 20-06-2023 Jakby postać Hailee była w sequelu, pewnie wybrałbym się do kina już tylko z tego powodu. A tak to poczekam i obejrzę za friko :P RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - marsgrey21 - 20-06-2023 Obejrzałem w całości, daje solidne 8/10, choć w zasadzie nie widzę powodu by nie dać wyższej, bo wszystko grało i buczało, różnica między tym filmem, a tym nowszym to niebo i ziemia, nowy wydaje się do bólu generyczny, przesadzony i postacie które jak wspominałem w innym temacie nie są irytujące, tak są byle jakie w porównaniu z głównymi postaciami w Bumblebee. RE: Bumblebee (2018) reż. Travis Knight - Gieferg - 28-04-2024 Wczorajsza powtórka Bumblebee (8/10, jest tam parę problemów ale ogląda się za każdym razem bardzo dobrze - choć wciąż wolę jedynkę) tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że przerżnęli sprawę po całości, gdy zamiast zrobić sequel z postaciami Steinfeld i Ceny, zrobili ten nieoglądalny, tanio wyglądający i żenujący wysryw, który pojawił się w zeszłym roku. Nie wiem jak bardzo nasrane pod kopułą musiał mieć ten, kto podejmował te decyzje. Aż trudno uwierzyć, że można było tak zaprzepaścić szanse na udany reboot serii. |