![]() |
|
Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos (/Thread-Poor-Things-2023-re%C5%BC-Yorgos-Lanthimos--5654) |
Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Pitero - 21-03-2024 Chodzi mu o to by mózg doktorka, który stworzył Bellę przenieść do innego ciała dzięki czemu dalej by żył. I nie przesadzaj z tym ukrywaniem spoilerów bo każdy rozumny człowiek, który jeszcze nie widział tego filmu a ma taki zamiar nie będzie wchodził do tego tematu. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Gieferg - 21-03-2024 Niby czemu? Od tego są spoilery, żeby ich uzywac, jak się gada o zakończeniu filmu, szczególnie że ten dopiero co wszedł na streaming zdaje się. Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Pitero - 21-03-2024 Jak chcecie, ja jak jeszcze nie widziałem jakiegoś filmu to dopóki go nie obejrzę unikam tematu o nim jak ognia. I nie zawracam sobie głowy czy spoilery są ukrywane czy nie. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Gieferg - 21-03-2024 Zagląda się do tematu filmu, którego się nie widziało po to, by poznać opinie o nim, a nie jego zakończenie. Co innego film sprzed lat, co innego taki, który miał premierę ledwie parę miesięcy temu. RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Capt. Nascimento - 21-03-2024 (21-03-2024, 10:38)simek napisał(a): Ale o jakie nowe ciało pytasz, bo ja niezbyt rozumiem. Stary mózg, to rozumiem, że ojca? RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - shamar - 21-03-2024 Szczegolnie, że nadarzyla się idealna okazja. RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - simek - 21-03-2024 Ale jaka okazja? Skąd wziąć to młode ciało? Że niby zabić byłego męża i wstawić mu mózg ojca? To by było zbyt pojebane nawet jak na Lanthimosa :p RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Krismeister - 21-03-2024 Plus to, że on był pasjonatą eksperymentów nie oznacza, że sam chciałby zaryzykować i takim być. RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Capt. Nascimento - 21-03-2024 (21-03-2024, 12:58)simek napisał(a): Ale jaka okazja? Skąd wziąć to młode ciało? Że niby zabić byłego męża i wstawić mu mózg ojca? To by było zbyt pojebane nawet jak na Lanthimosa :p W sensie że wstawienie mózgu kozy do głowy męża było normalniejsze? To zamiast mózgu kozy mogli wstawić mózg ojca, dając mu nowe życie Krismeister napisał(a):Plus to, że on był pasjonatą eksperymentów nie oznacza, że sam chciałby zaryzykować i takim być. Tego nie wiemy, bo nigdy tego nie powiedział. Powiedział za to Belli że według niego lepiej dostać drugie życie niż być zwłokami w rzece. A Bella nigdy nawet tego nie zaproponowała, wolała przeszczepić mózg kozy (lol) RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - simek - 21-03-2024 (21-03-2024, 13:06)Capt. Nascimento napisał(a):Oczywiście, że normalniejsze: do końca życia możesz sobie popijać drinki w ogrodzie obserwując jak były mąż pokornie skupie sobie trawkę, a w wersji z mózgiem ojca, to on jeszcze przez wiele lat by z Bellą był, normalnie rozmawiał, żył, ale wszystko w ciele człowieka, którego nienawidzisz.(21-03-2024, 12:58)simek napisał(a): Ale jaka okazja? Skąd wziąć to młode ciało? Że niby zabić byłego męża i wstawić mu mózg ojca? To by było zbyt pojebane nawet jak na Lanthimosa :pW sensie że wstawienie mózgu kozy do głowy męża było normalniejsze? Jeśli już zakładamy, że Godwin i Bella chcieliby sztucznego trzymania go przy życiu, to już sensowniejsze byłoby znalezienie anonimowego "dawcy" ciała i przeszczep mózgu do ciała, które się z niczym złym nie kojarzy. RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Dr Strangelove - 21-03-2024 Jak się chciała na nim zemścić to powinna wsadzić mózg męża do ciała kozy :D RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Gieferg - 21-03-2024 Byłoby to zdecydowanie lepszym pomysłem. Generalnie cały wątek z mężem jest cienki i zakończenie jest przez niego trochę zepsute. RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - shamar - 21-03-2024 (21-03-2024, 15:21)simek napisał(a): wszystko w ciele człowieka, którego nienawidzisz. Skąd Ci się wzielo, że ona go nienawidzila? Przecież nawet go nie znala. Wiedziala tylko co zrobił ale był dla niej obcą osobą. RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - simek - 21-03-2024 No tak, zapomniałem, że Bella zmarła dlatego, że tworzyli z mężem świetną parę, bardzo się kochali i po prostu poślizgnęła się na krawężniku na moście. Dzięki shamar za przypomnienie, bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić, ale to chyba pomieszało mi się z innym filmem. Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - zombie001 - 21-03-2024 To tylko gdybanie, ale kolejny eksperyment z Felicity był chyba delikatnym niewypałem, więc strzelam, że Godwin mógł mieć na uwadze, iż przeszczep dorosłego może się również nie udać. Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - shamar - 21-03-2024 (21-03-2024, 18:45)simek napisał(a): No tak, zapomniałem, że Bella zmarła dlatego, że tworzyli z mężem świetną parę, bardzo się kochali i po prostu poślizgnęła się na krawężniku na moście. Dzięki shamar za przypomnienie, bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić, ale to chyba pomieszało mi się z innym filmem. Czyli ciagle nie ogarnales, że żadna Bella nie byla jego żoną. Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Pitero - 21-03-2024 Była żoną czy nie, to i tak musiała czuć się przez niego w jakiś sposób zniewolona skoro zdecydowała się na tak drastyczny krok. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Gieferg - 21-03-2024 Tzn który? Simek napisał(a):bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić No coś ci się widać pomyliło :> RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - zombie001 - 22-03-2024 (21-03-2024, 18:45)simek napisał(a): No tak, zapomniałem, że Bella zmarła dlatego, że tworzyli z mężem świetną parę, bardzo się kochali i po prostu poślizgnęła się na krawężniku na moście. Dzięki shamar za przypomnienie, bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić, ale to chyba pomieszało mi się z innym filmem.Użyłeś tutaj skrótu myślowego. Oczywiście nie Bella tylko Victoria Blessington, którą jakby nie patrzeć, Bella kiedyś "była" :D Ale tak to się zgadza, więc nie wiem czemu Shamar i Giefer rżną głupa. Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos - Gieferg - 22-03-2024 Ale co się niby zgadza? Tu nie ma miejsca na "skrót myślowy" skoro skrót myślowy nijak nie odpowiada zaistniałej sytuacji i drastycznie zmienia jej sens. Simek pisze, że Bella gościa nienawidzi (i dlatego nie chciałaby żeby jej "ojciec" trafił do jego ciała), a potem za argument uzywa tego, że miała z nim przesrane w małżeństwie - tylko że to nie była ona. A ona go dopiero co spotkała i zgodziła się z nim iść i zamieszkać.. Za chwilę wyszło, że jest jebnięty, ale wtedy w zasadzie niemal od razu zrobiono z nim porządek i nic nie zdążył zrobić, więc kiedy i za co Bella miała go aż tak znienawidzić? Także sorry, to nie jest żaden "skrót myślowy" tylko kulawa argumentacja. |