![]() |
|
PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: PLEBISCYT: Najlepsze seriale (/Thread-PLEBISCYT-Najlepsze-seriale--5762) |
RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Negatywny - 13-07-2021 Ja mam chyba wszystko zaptaszkowane, że można mi wysyłać, a nic nie dostaje :( Zapomniałem o Nikicie, gdyby ktoś był tak dobry i zagłosował :) RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - simek - 13-07-2021 Przedłużmy do niedzieli. RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Kluski - 13-07-2021 Ten system masowej korespondencji nie działa. Ja wyślę na ostatnią chwilę swój głos jakby co :) RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Doppelganger - 13-07-2021 @michax głosował? przecież to encyklopedia serialowa RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - PropJoe - 13-07-2021 Komedia? Czy encyklopedia? ;) Ale głosował. Ok, przedłużam czas na głosowanie do niedzieli 18. lipca włącznie (do 23:59). RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Doppelganger - 13-07-2021 Ten cholerny słownik ;) RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Cassel - 14-07-2021 Żałuję, ale tym razem nie wezmę udziału. W zasadzie nie oglądam seriali (powody zostawię dla siebie, więc proszę mnie nie ciągnąć za język), choć wiem, że dużo tracę. Mam na koncie tylko Allo Allo, pierwsze Twin Peaks, Kompanię braci, Shoguna, Robina z Sherwood i trochę Simpsonów („It” z 1990 nie zaliczam do seriali) oraz sporo serii z PRL-u, z których wybrałbym góra 12, i to tylko w ramach sentymentów. Tak więc powodzenia. RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Craven - 14-07-2021 To do kiedy jest czas bo dopiero siadłem do tego i widzę, że nie będzie lekko. Wstępnie mam aż 29 pozycji... Ale jeszcze z tym żonglowaniem punktami to już w ogóle sporo roboty się szykuje Kolejność raczej bez znaczenia (pewnie do odstrzału będą pozycje bez szans tzn nie wymieniane przez innych): RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - PropJoe - 14-07-2021 Craven, no do niedzieli włącznie. Jak nie chce ci się liczyć punktów możesz dać 25 tytułów bez przydzielania punktów i dam kazdemu po 3 pkt. RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Craven - 14-07-2021 Nie że nie chce mi się, wręcz przeciwnie :) muszę to zrobić idealnie i spędzić nad tym za dużo czasu :) Do niedzieli spokojnie będzie! RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Paszczak - 14-07-2021 Ja też wrzucę do niedzieli jakby co. RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Craven - 14-07-2021 czy jest jakiś maks czy można dać 24 serialom po jedynm punkcie a jednemu 51? RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Gieferg - 14-07-2021 Od 1 do 5. RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - PropJoe - 14-07-2021 Tak, jak pisze Gieferg - 1 do 5, żeby zapobiec windowaniu jednego tytułu. Kurde, człowiek się stara, opisuje te zasady a wam się nawet nie chce czytać. :P Ale Craven, Paszczak - dzięki i czekam na głosy. Wklepałem do Excela to co mam i na razie pierwsze dwa miejsca zaskakujące. Z kwestii formalnych jeszcze - Spartacus: Blood and Sand i Spartacus to to samo, nie? Bo nie oglądałem, wpisujecie różnie, z tego co widzę to na wiki Blood and Sand to podtytuł pierwszego sezonu a na imdb - cały serial ma taki tytuł. Ale jest jeszcze taka mini-seria: https://www.imdb.com/title/tt0361240/ Gieferg, Negatywny - zakładam, że obaj mieliście na myśli to? https://www.imdb.com/title/tt1442449/ RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Gieferg - 14-07-2021 Tak. A tam każdy sezon się inaczej nazywa. RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Craven - 15-07-2021 Dobra mam to, tylko nie wiem ile komentarzy będzie mi się chciało napisać... RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Negatywny - 16-07-2021 rozumiem, że przy 8 głosach, jest jeszcze łatwiej coś wsadzić do topu niż poprzednio przy 20tu? ;) RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Craven - 17-07-2021 Dobra poszło, niewiele opisow wycisnałem. Jakby coś się załapało to służę pomocą :) RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - PropJoe - 17-07-2021 Dzięki, Craven. (16-07-2021, 19:49)Negatywny napisał(a): rozumiem, że przy 8 głosach, jest jeszcze łatwiej coś wsadzić do topu niż poprzednio przy 20tu? ;) Pewnie tak, nie wiem jak to się rozkładało wcześniej, ale na razie: - mam 12 ważnych zgłoszeń (nie podliczyłem jeszcze Cravena), - 152 różne tytuły, - po pierwszych kilku głosach top wyglądał całkiem zaskakująco, teraz wyklarował się bardziej przewidywalny - zachęcam do głosowania na mniej oczywiste tytuły; duzi sobie poradzą i tak, - generalnie potrzeba przynajmniej 4 osób, żeby wrzucić tytuł do top 20 (chociaż jest jeden czy dwa przypadki, gdzie trzy osoby wystarczyły), - liczę na mobilizację dziś i jutro, jeszcze kilka osób zadeklarowało w pm lub tu, że zagłosuje, fajnie, gdyby udało się dobić chociaż do 20 głosujących, - w tej chwili sens ma chyba maksymalnie top 30, dalej są na razie tytuły raczej z pojedynczymi głosami, - ale tak myślę, że jako suplement dodam wybór tytułów z pojedynczymi głosami, ale z opisami - bo trafiają się tam mało oczywiste tytuły i o myślę, że jeśli już ktoś zadał sobie trud, żeby je opisać to mogą te komentarze posłużyć jako krótkie piłki RE: PLEBISCYT: Najlepsze seriale - Gieferg - 17-07-2021 Cytat: zachęcam do głosowania na mniej oczywiste tytuły; duzi sobie poradzą i tak, Co to za manipulacje? |