![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 16-04-2012 W komiksach było tez to: ![]() Co nie znaczy, że jakby u Nolana się pojawiło to byłoby spoko. Odchodzenie w komiksach ma jednak zupełnie inny wydźwięk, bo tam świat ma innych obrońców niż Batman. RE: The Dark Knight Rises - Mr. ?? - 16-04-2012 Po przeczytaniu takiego Knightfall, Knightquest, Knightsend, No Man's Land, Cataclysm i Batman RIP doszedłem do wniosku że był by one bardzo dobrymi materiałami na film i kontynuacje Batman Begins, Nolan daje do filmu Mr. J który po zabiciu kilku osób niszczy pusty szpital i pali pieniądze, Harveya któremu daleko do Two-Face z komiksów i serialu animowanego oraz Batmana który bierze na siebie morderstwa które popełnił Harvey bo ludzie z Gotham stracą nadzieje :). RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 16-04-2012 Ja tam tracę nadzieję czytając twoje posty. Cytat:Harveya któremu daleko do Two-Face z komiksów i serialu animowanego i pewno do tego z Batman Forever również? Crov napisał(a):Co nie znaczy, że jakby u Nolana się pojawiło to byłoby spoko. U Nolana może nie, ale u Burtona na pewno byłoby spoko. RE: The Dark Knight Rises - Mr. ?? - 22-04-2012 Z ComicBookMovie.Com "Bane breaks Bruce Wayne's leg, not his back" Na razie to tylko plotki, ale nie zdziwię się jak okaże się to prawdą :). P.S. Gieferg nie zadawaj głupich pytań, bo jak dla mnie ani Two-Face Nolana ani tym bardziej Schumachera nie zbliżył się do Two-Face z komiksów i serialu animowanego. RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 22-04-2012 (22-04-2012, 10:52)Mr. ?? napisał(a): "Bane breaks Bruce Wayne's leg, not his back" I to by miało sens jak dla mnie. Konkretna kontuzja, ale bez przegięcia jak w komiksach. RE: The Dark Knight Rises - Albertino - 22-04-2012 Co jest przegiętego w złamaniu kręgosłupa, nie zdarza się? RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 22-04-2012 W złamaniu nic, ale w powrocie do bycia Batmanem po tymże złamaniu już całkiem sporo. RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 22-04-2012 Tymczasem przed Avengersami zadebiutuje nowy trailer. Nawet nie marzę żeby zobaczyć go u nas, przed Wrath of the Titans w IMAXie uraczono nas teaserem sprzed prawie roku. Dystrybutor chyba nie ma zamiaru zachęcić ludzi do pójścia na ten film. RE: The Dark Knight Rises - Albertino - 22-04-2012 (22-04-2012, 12:35)Gieferg napisał(a): W złamaniu nic, ale w powrocie do bycia Batmanem po tymże złamaniu już całkiem sporo. Nie każde złamanie kręgosłupa kończy się inwalidztwem, tak dla twojej informacji. RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 22-04-2012 Ale to w komiksach się skończyło i o to mi właśnie chodzi. Cudownych uzdrowień za sprawą jakichś wymyślnych bzdurek jak to było w komiksach sobie nie życzę, więc lepsze jest w tym wypadku złamanie nogi. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 22-04-2012 Możliwe, że mi się komiksy mylą. Ale czy po złamaniu kręgosłupa to Bruce Wayne nie miał jakiegoś specjalnego skafandra? Ale to też chyba byłoby mi ciężko w filmie wyobrazić. Złamanie nóg OK. Ale nie miałbym też nic do smutnego zakończenia tej serii, czyli ze złamaniem kręgosłupa, końcem Batmana i kalectwie Wayne'a. RE: The Dark Knight Rises - Mefisto - 22-04-2012 I tak skończy się pewnie na złamaniu paznokcia :P RE: The Dark Knight Rises - leMur - 22-04-2012 Cytat:Tymczasem przed Avengersami zadebiutuje nowy trailer. Nawet nie marzę żeby zobaczyć go u nas, przed Wrath of the Titans w IMAXie uraczono nas teaserem sprzed prawie roku. Dystrybutor chyba nie ma zamiaru zachęcić ludzi do pójścia na ten film. E, nie jest tak źle. Pełen trailer TDKR [ten z hymnem] widziałem w kinie w tym roku niedługo po jego premierze w internetach [jakoś w lutym - za cholerę nie pamiętam, na jakim filmie]. Drugi trailer TDK leciał w polskich salach bardzo szybko po swojej premierze - sporo przed samym filmem. Pewnie faktycznie przed Avengersami niczego nowego nie zobaczymy, ale założę się, że drugi trailer TDKR będzie latał w polskich kinach już w czerwcu. RE: The Dark Knight Rises - Turus - 22-04-2012 (22-04-2012, 14:19)Lawrence napisał(a): Ale to też chyba byłoby mi ciężko w filmie wyobrazić. Złamanie nóg OK. Ale nie miałbym też nic do smutnego zakończenia tej serii, czyli ze złamaniem kręgosłupa, końcem Batmana i kalectwie Wayne'a.O tak, kalectwo to by było idealne zwieńczenie serii, śmiercią Bruce'a też bym nie pogardził. Ale to już raczej w sferze marzeń tylko, bo za pewnie tak się nie stanie. RE: The Dark Knight Rises - Mr. ?? - 22-04-2012 Cudowne uzdrowienie Bruce'a w komiksach było dobre bo przynajmniej nie wciskali jakiegoś pseudo realizmu a pani doktor i tak sporo zapłaciła za wyleczenie Bruce'a. Na plus Jean P. Valley jako Batman czy gościnny występ Green Arrowa itp. Złamanie nogi i tak pewnie Bruce w ciągu kilku dni wróci do zdrowia. Tylko dlaczego brali do filmu Banea, skoro nogę Bruce'owi mógł złamać Hush czy Prometheus. P.S. Tony Stark w komiksach miał zawał czy uszkodzenie kręgosłupa, może Marvel zrobi też coś takiego w filmach :). RE: The Dark Knight Rises - leMur - 22-04-2012 Cytat:Tylko dlaczego brali do filmu Banea, skoro nogę Bruce'owi mógł złamać Hush czy Prometheus. LOL. Mógł też się wyjebać na deskorolce i złamać nogę. Po co Bane? Kocham spekulacje na podstawie niepotwierdzonych plotek wziętych prawdopodobnie z otworu w du. RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 22-04-2012 Cytat:mógł złamać Hush czy Prometheus. Bo to pionki o których nikt nie słyszał :P RE: The Dark Knight Rises - EL-Kal - 23-04-2012 Jakkolwiek mam obawy, że Bane Nolanowy to będzie Joker 2.0. z dobrze zrobionym tricepsikiem na wyciągu ino... zgodzę się, że połamanie nóg wcale nie musi odbierać temu wydarzeniu grozy, a Batmanowi komiksowego upadku i " epickiego powstania". Podoba mi się to. Zwykła kontuzja kolana może przekreślić karierę sportowca czy fightera, a co mówić połamane obie nogi. Po czymś takim nie wraca się do stuprocentowej sprawności, to pewne. Wiem, czułem, płakałem. Więc czepiać się kubraczka Bane'a ze zdjęcia na Wall Street, a nie takiej pierdoły! RE: The Dark Knight Rises - leMur - 23-04-2012 Also: odpowiednio pokazane i udźwiękowione złamanie otwarte może być czymś naprawdę mocnym, a jednocześnie mieścić się w granicach PG13. Kontuzji Wasilewskiego z meczu Anderlechtu Bruksela ze Standardem Liege nie mogę do dziś oglądać - gorsze niż rotten.com :) RE: The Dark Knight Rises - leMur - 25-04-2012 Zabawne: http://teamcoco.com/video/fan-correction-dark-knight |