Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Cyberbug 2077 - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Cyberbug 2077 (/Thread-Cyberbug-2077--4920)

RE: Cyberpunk 2077 - Snappik - 08-12-2020

Ludzie nie chwycili baita i nawet nie obejrzeli filmu do końca ;) 

RE: Cyberpunk 2077 - Mental - 08-12-2020

Snappik napisał(a):Syn Mentala już zrecenzował :)

Kocham wszystkich moich synów po równo, ale recenzowanie niespaczowanych gierek, o których wiadomo, że w momencie oficjalnej premiery będą mocno poprawione, to imo cios poniżej pasa. Muszę odbyć ze swoim synem nr 8 męską rozmowę.

RE: Cyberpunk 2077 - Bucho - 09-12-2020

Zeby nie bylo za latwo:

https://www.gameinformer.com/2020/12/07/cyberpunk-2077-epileptic-psa?amp&__twitter_impression=true

https://mobile.twitter.com/APZonerunner/status/1336239620451930112

RE: Cyberpunk 2077 - Grievous - 09-12-2020

(08-12-2020, 19:23)Paszczak napisał(a): Anemiczny pop i szeptane banały. Fuck yeah.

Gdyby nie Wiedźminy, to chyba miałbym wyjebane na tę grę. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak głośny, długo wyczekiwany tytuł miał tak nudną i bezjajeczną kampanię promocyjną.

RE: Cyberpunk 2077 - Pelivaron - 09-12-2020

(09-12-2020, 13:52)Grievous napisał(a): Nie pamiętam kiedy ostatnio tak głośny, długo wyczekiwany tytuł miał tak nudną i bezjajeczną kampanię promocyjną.

I to jest chyba największy problem w moim przypadku. Ja jestem mega podatny na różnego rodzaje szantaże i łatwo mnie "kupić", ale w przypadku Cyberpunka hype zerowy i raczej nic tego nie zmieni. Żadnego materiału promocyjnego do końca nie obejrzałem.

Przynajmniej wiem, jak się czują osoby, które oglądały jakieś zwiastuny filmowe i jarały się z resztą forum :)

RE: Cyberpunk 2077 - Albertino - 09-12-2020

Po sieci krążą już filmiki z podstawowej wersji PS4 - wygląda to jak gierka sprzed 5 lat albo i gorzej, współczuję :) W porównaniu z RDR2 wygląda jak jakaś kpina. To ewidentnie nie powinno wyjść na starą generację.

Są też nawet 30-minutowe filmiki z kompilacją bugów, yikes. Trafiają się nawet takie kwiatki jak spadki do 10 klatek przy większym zadymieniu i regularne problemy z doczytywaniem tekstur, optymalizacja my ass :D Zakładam, że to tylko problem starej generacji, oby ten day 1 patch zdziałał cuda, bo gracze ich zjedzą...

RE: Cyberpunk 2077 - Grievous - 09-12-2020

No jutro robię przegląd jakichś opinii/gameplayów z podstawowej PS4 z Day One Patch. Graficzny downgrade mogę przełknąć ale jeżeli optymalizacja to jakieś 20 fpsów podczas akcji/zatłoczonych lokacjach, to chyba odpuszczam i ogram gdzieś w przyszłym roku jak już zaopatrzę się w PS5.

RE: Cyberpunk 2077 - Albertino - 09-12-2020

Btw oglądałem fragment gameplaya na PS5 (w niektórych strefach czasowych chyba już była premiera, więc to już chyba jest z patchem? ktoś wie?) i raz na kilka-kilkanaście sekund widać wyraźne chrupnięcia animacji. Ups ;)

RE: Cyberpunk 2077 - Gal Anonim - 09-12-2020

grajo

RE: Cyberpunk 2077 - Kluski - 09-12-2020

(09-12-2020, 13:52)Grievous napisał(a):
(08-12-2020, 19:23)Paszczak napisał(a): Anemiczny pop i szeptane banały. Fuck yeah.

Gdyby nie Wiedźminy, to chyba miałbym wyjebane na tę grę. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak głośny, długo wyczekiwany tytuł miał tak nudną i bezjajeczną kampanię promocyjną.

To jest jakaś absolutna tragedia. Coś tam musiało się u nich serio posypać. Ci sami ludzie którzy byli odpowiedzialni za genialną kampanię promocyjną Wiedźmina wypuszczają takiego kupsztala jako Launch Trailer? Po 8 latach czekania? Serio, na ten moment najlepszy materiał dla tej gry to ciągle pierwszy teaser z 2013. Proces produkcji tej gry powinien się doczekać jakiegoś reportażu.

RE: Cyberpunk 2077 - Capt. Nascimento - 09-12-2020

Ten jeden zwiastun faktycznie jest średni, ale poprzednie były moim zdaniem fantastyczne.
Ja, jako osoba która ani razu nie grała w Wiedźmina 3 (acz obejrzałem sporą część gry w gameplayach) i która nie miała zamiaru grać w Cyberpunka, naprawdę zacząłem się nim jarać właśnie po dwóch zwiastunach, filmiku o Johnnym Silverhandzie i filmikach o stylach, gangach i broniach.

Trailer jak trailer. Reszta zajawek to glownie sceny akcji i sprzedawanie CP77 jako futurystyczna wersje GTA, a tu w koncu cos innego, sugerujacego, ze gra bedzie stala czyms wiecej. Tutaj muzyczna plumka, jest jakis klimacik, a nawet te banaly robia swoje. Z tego co widze to fanom CDPR zajawka sie raczej podoba. Natomiast faktem jest, ze cala ta promocja Cyberpunka mocno slabuje, przynajmniej porownujac ja do Wieska.

RE: Cyberpunk 2077 - Negatywny - 09-12-2020

(09-12-2020, 16:49)Kluski napisał(a): Serio, na ten moment najlepszy materiał dla tej gry to ciągle pierwszy teaser z 2013.

True.

(09-12-2020, 17:50)Bucho napisał(a): sprzedawanie CP77 jako futurystyczna wersje GTA

I to jest główny fundamentalny problem tej gry. To powinien być cyberpunkowy witcher, albo cyberpunkowe vampire masquerade bloodliness.
A puki co to mam wrażenie że będzie trochę cyberpunkowe Outer Worlds? GTA w klimacie outer worlds?

Drugi najważniejszy problem, czy jest jakaś unikatowa mechanika w tej grze? Bo ja do dziś nie słyszałem nic o tem. A bez tego co w ogóle uzasadnia powstanie tej gry poza prozą życia?

Do tego przeciętna grafika, koszmarne wymagania, bugi które będą łatać latami. eh.

RE: Cyberpunk 2077 - zdzichon - 09-12-2020

Eeeee, a jaka była unikatowa mechanika w W3? Cyberpunk to od zawsze miał być RPG (oparty na klasycznym papierowym systemie zresztą). Wcześniejsze gry studia dawały nadzieje na bogaty świat, pełnokrwiste postaci i dobrą angażującą fabułę i wygląda na to że Redzi dokładnie to dostarczyli. Plusem na pewno fenomenalnie wyglądające i ociekające klimatem miasto.

Ja naprawdę nie wiem czego ludzie się po tej grze spodziewali.

RE: Cyberpunk 2077 - Salto - 09-12-2020

Też nie rozumiem co za unikalne mechaniki powinny się tu znajdować. Nowy Asasyn ma unikalną mechanikę bitew na dissy z NPCami w formie cytatów z Życia na Gorąco - to dobry powód żeby tworzyć grę?

Cyberpunk miał czarować światem i wygląda na to, że to robi. Do tego dla mnie wprowadza nową jakość w RPGach pierwszosobowych, bo wreszcie to wygląda dynamicznie, a nie jak większość tego typu gier w przeszłości, czyli zbliżenia na statycznych NPCów podczas rozmów i nasza "postać", która pokazuje tylko broń i kawałek ręki, a reszta magicznie lewituje.

RE: Cyberpunk 2077 - Lawrence - 09-12-2020

Według mnie problemem może być sama nazwa gry. Gdyż jeżeli się ją nazywa "Cyberpunk" i tak wiem, że jest tam ten numer, to jakby się oczekuje, że otrzyma się opus magnum tego gatunku, czy też dzieło, które kombinacją i kwintesencją tego całego gatunku.
Trochę tak, gdybym ja coś stworzył i nazwał to "Space Opera 2200" to też ludzie po takim tytule oczekiwaliby czegoś niesamowitego. Albo gdybym powiedział, że robię odpowiedź na "Tango & Cash" pt. "Mental & Bucho" to też wiadomo jakie byłyby oczekiwania. 

RE: Cyberpunk 2077 - Paszczak - 09-12-2020

Dużo strzelania do murzynów i Żydów?

Bugi kosmiczne, historia srednio sie klei/nie styka glowny watek.
Ciekaw jestem ile materialu tam polecialo w ostatnich miesiacach. W sumie jedna z lepszych krotkich recek w temacie:

RE: Cyberpunk 2077 - zdzichon - 09-12-2020

Kurde, na mocnym PC wygląda bajecznie, na prosiaku spoko, ale to co się dzieje na bazowych konsolach... ała. Chyba bym nie kupił jakbym miał zwykłe PS4.

RE: Cyberpunk 2077 - Mental - 09-12-2020

Lawrence napisał(a):robię odpowiedź na "Tango & Cash" pt. "Mental & Bucho"

I like the way you think :)