![]() |
|
Co to za film? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
|
RE: Co to za film? - Crash - 22-11-2011 Może "Okrucieństwo nie do przyjęcia"? RE: Co to za film? - Gemini - 22-11-2011 Okrucieństwa nigdy nie oglądałem, więc to nie to:( p.s. Już wiem, to było prostsze niż myślałem - "Zodiac" Finchera, a ci goście w barze to Mark Ruffalo i Anthony Edwards. RE: Co to za film? - military - 29-11-2011 Przypomniał mi się film s-f, prawdopodobnie kopiujący Alien/Aliens, ale nie wiem do jakiego stopnia. Pamiętam, że była w nim bodajże babka przypominajaca Vasquez. Pamiętam scenę, w której otwierają się jakieś drzwi. Za nimi stoi ktoś. Nagle ten ktoś upada, a na plecach ma coś w stylu wielkich pijawek. Tytuł z pirackiego VHS-a brzmiał podobnie do "Planety śmierci", "Planety zagłady", czy jakoś tak. Ktoś wie, co to takiego? RE: Co to za film? - Craven - 29-11-2011 ![]() Co to za film? :D RE: Co to za film? - slepy51 - 29-11-2011 RE: Co to za film? - kwasibor - 02-12-2011 (29-11-2011, 12:56)military napisał(a): Przypomniał mi się film s-f, prawdopodobnie kopiujący Alien/Aliens, ale nie wiem do jakiego stopnia. Pamiętam, że była w nim bodajże babka przypominajaca Vasquez. Pamiętam scenę, w której otwierają się jakieś drzwi. Za nimi stoi ktoś. Nagle ten ktoś upada, a na plecach ma coś w stylu wielkich pijawek. Tytuł z pirackiego VHS-a brzmiał podobnie do "Planety śmierci", "Planety zagłady", czy jakoś tak. Ktoś wie, co to takiego? Może "Galaxy Of Terror"? RE: Co to za film? - military - 02-12-2011 Haha, to to, dzięki.:) Były i wielkie pijawki, i scena z trupem za drzwiami.:) Ale muszę przyznać, że na zjechanej kasecie wideo, z wypranymi kolorami i polskim lektorem nagranym na niemiecki dubbing, wyglądało to trochę bardziej klimatycznie. RE: Co to za film? - kinoman1989 - 05-12-2011 a) Szukam tytułu filmu. Chodzi mi o pewien film młodzieżowy produkcji USA prawdopodobnie z lat 90., w którym młodzi ludzie tańczą w jakimś klubie i leci taki utwór, a właściwie śpiewa go jakiś koleś i końcówka każdej zwrotki to "no no no no no!" (to oczywiście po angielsku). Utwór wykonuje stojący na scenie i śpiewający do stojącego mikrofonu elegancki koleś w ciemnych okularach. Proszę o odpowiedź albo chociaż przypuszczenia co to mogło być i jakie jeszcze rzeczy działy się w tym filmie. Oglądałem w 1996-1998. Wydaje mi się, że zaraz po scenie w klubie urywa się akcja (jak to w filmach) i był moment, kiedy dwoje młodych ludzi wsiada do kabrioletu. b) Szukam filmu (komedia sprzed najdalej 4-5 lat), z którego pamiętam niewiele: dwóch kolesi poszło do salonu masażu. Siedzą i czekają. Jeden z nich zamiast fajnej dziewczyny uzyskuje pomoc masażysty, którym jest łysy gruby koleś. Jakaś komedia, prawdopodobnie młodzieżowa. RE: Co to za film? - andy118 - 05-12-2011 Witam, Czy wie ktoś co to za film, wiem że był to film o narkotykach, dwóch policjantów chyba amerykańskich dostało jakąś sprawę (chodziło o jakiś nieznany narkotyk) wiem że gość co im mógł pomóc był w więzieniu i poszli do niego ale nie chciał nic mówić dopóki nie pokażą mu przyrodzeń i coś tam dalej było z sexem homoseksualnym w celi. No i w końcu ci policjanci to zrobili i dał im ten narkotyk, ale okazało się że to niby nie jest narkotyk tylko cukier( w laboratorium po badaniu). Jeden policjant wziął go do domu jako cukier (wściekły że się upokorzył tym sexem i że nie dało to efektu), i jego babcia chyba się "naćpała" tym przez przypadek, i coś tam potem dali dalej do badań i dalej nie wiem. RE: Co to za film? - Anielski_Pyl - 16-12-2011 Kurwa. Jest sprawa. Otrzymałem wiadomość na PW od jednego z naszych czytelników. Pomożecie? (...) Chodzi o film z lat 80-tych, ewentualnie przełomu 80-tych i 90-tych. Film opowiada o chłopaku, który bierze udział w wyścigu samochodowym, w którym wygrywa ten, który zatrzyma się najbliżej urwiska/przepaści. Chłopak ginie. I teraz nie pamiętam, czy dusza głównego bohatera wraca z zaświatów, czy wciela się on w inną postac na zasadzie reinkarnacji. Pamiętam scenę jak główny bohater idzie białymi schodami do nieba. To wszytko. Mimo, że podobny tematycznie jest film "Widmo" z Sheenem, to nie to... proszę o pomoc!" RE: Co to za film? - ALIEEN - 16-12-2011 To "The Heavenly Kid" ("Facet z Nieba") - na stronie jest nawet moja recenzja :) Tylko nie rozumiem, czemu ten czlowiek znow o to pyta - kilka miesiecy temu dostalem IDENTYCZNA wiadomosc/pytanie, na ktore od razu mu odpowiedzialem... Zatem WTF...? RE: Co to za film? - Anielski_Pyl - 16-12-2011 O, dzięki! Tłumacze: chłopak napisał do mnie przed chwilą na PW, możliwe, że nie obczaił tego wątku kilka stron wcześniej, a ja w swojej naiwności i wierze w rasę ludzką, nawet tego nie założyłem :) RE: Co to za film? - ALIEEN - 16-12-2011 Ale on sie mnie pytal nie na Forum, a mailowo albo na GG (nie pamietam juz). RE: Co to za film? - Anielski_Pyl - 16-12-2011 To masz, chłopie, przeciek :) Weyland-Yutani to skorumpowane gówno :D RE: Co to za film? - ALIEEN - 16-12-2011 Albo ktos sobie jaja robi, ew. spamuje :P RE: Co to za film? - kinoman1989 - 29-12-2011 1) Szukam filmu z lat 90. o hazardziście, który narobił sobie sporo długów. Wiem, że jego wierzyciel na koniec ma z nim jakąś potyczkę i pogawędkę. Mówi, że jeśli przeżyje jego "atak", to daruje mu długi i życie. Wystrzeliwuje do niego z węża strażackiego i oblewa go wodą, opowiadając przy tym przez cały czas różne rzeczy (np. że ojcowie mają wiele problemów ze swoimi córkami, gdy np. dwie koleżanki leżą nago pod kołdrą i dotykają się itp.), cały czas łamie go takimi gadkami psychicznie. Wiem, że ten hazardzista (lub niekoniecznie, ale na pewno gościu zadłużony) miał też jakby kulę utkwioną w głowie, ale wciąż żył. Przeżył "atak" wodą. Nie pamiętam co było dalej. Amerykański film raczej. EDIT: Już wiem: to "Posłaniec" - "The runner". 2) Szukam filmu o łysym (lub krótko ostrzyżonym) kapłanie, który ucieka przez jakąś pustynię. Wiem, że zakochał się w jakiejś kobiecie, ale cały czas go ścigają jacyś źli ludzie. W pewnym momencie, gdy jeden z nich go dogania - kapłan patrzy na niego i spala go wzrokiem. Leciało kilkanaście lat temu na RTL7. RE: Co to za film? - hops - 30-12-2011 Poszukuję pewnego filmu ;) Wiem o nim tylko tyle, że jest to zagraniczna produkcja, w której jedną ze scen jest pościg (?) samochodowy ulicami Warszawy. Ponoć filmowa topografia miasta znacznie odbiega w tej scenie od rzeczywistości i mieszkańcy stolicy zamiast emocji dostają ubaw po pachy. Dodam, że nie jest to nowe dzieło i pewnie odpowiedź jest oczywista, ale nie mam pamięci do tytułów, więc proszę grzecznie o pomoc :) RE: Co to za film? - kwasibor - 30-12-2011 Niestety nie widziałem żadnego z tych filmów, ale może to któryś z nich: Beyond Forgiveness White Raven Out Of Reach RE: Co to za film? - Motoduf - 30-12-2011 A nie chodzi czasem o "Anioła śmierci" z Hauerem i Trzepiecińską? :) RE: Co to za film? - tomashec - 02-01-2012 Beyond Forgiveness to właśnie "Anioł śmierci".:) |