Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - Huntersky - 27-07-2017

Jeżeli bardziej kompetentny reżyser modyfikuje kawał filmu, to pozostaje się tylko cieszyć, że być może wyjdzie mniejsza kupa od tej, która się zapowiada. ;)

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 27-07-2017

Nawet najbardziej kompetentny reżyser nie jest alfą i omegą, a tym bardziej Whedon który przy sequelu Avengers pokazał, że czasami jego pomysły kończą się na powtarzaniu tego samego i z tego powodu wierzę, że wszystko co tyczy się JL przebiega zgodnie z planem i wizją Snydera, a Whedon co najwyżej ma wpływ na wygląd dialogów, bo nie jest nam potrzebne drugie MCU. Niech każdy reżyser robi filmy zgodnie ze swoim stylem, stąd będzie się brał kontrast i różnorodność, patrząc po zatrudnionych reżyserach przy przyszłych projektach DCEU.

RE: Justice League (2017) - Szaman - 27-07-2017

Tylko jedno pytanie: skoro wszystko przebiega zgodnie z ustalonym wcześniej planem to dlaczego Cavill od kilku tygodni pracuje nad MI6?

Nie mogę nie przypomnieć teraz tego mema :)
[Obrazek: YWpb4Wo.png]

RE: Justice League (2017) - Mierzwiak - 27-07-2017

(27-07-2017, 11:51)Szpeku napisał(a): dla mnie to kolejne czarnowidztwo
Bo to jest powód do czarnowidztwa. Zawsze. Jedne filmy wychodzą z tego cało, inne nie.

(27-07-2017, 12:09)Szpeku napisał(a): Whedon co najwyżej ma wpływ na wygląd dialogów, bo nie jest nam potrzebne drugie MCU. Niech każdy reżyser robi filmy zgodnie ze swoim stylem
HĘ? Mam przypomnieć styl Whedona, który tak mocno odcisnął się na MCU? Mam przypomnieć jakie facet pisze dialogi?

Szaman, tylko, że my nic tak naprawdę nie wiemy i o tym piszę, dokrętki były zaplanowane, a cała reszta bierze się z plotek które są równie wiarygodne jak te dotyczące Rogue One. A co do Cavilla, to nie wiem i ty też nie wiesz, wiemy tylko to, że brał udział w dokrętkach i nie zgolił wąsów, a nie że nie mógł się tam pojawić.

Jeśli dokrętki były planowane na lato 2017, to Cavill powinien mieć w kontrakcie rezerwację na ten okres. A wiesz dlaczego nie miał? Bo to nie pierwsze dokrętki od czasu zakończenia zdjęć w październiku. Te zapisane w kontrakcie Cavilla i uwzględnione w budżecie już były, jeszcze pod batutą Snydera. Dlatego Cavill był wolny i mógł rozpocząć zdjęcia do MI6, uśmiechając się pod wąsem do Toma Cruise'a.

Możesz podać mi źródła tych informacji, żebym sam o tym przeczytał?

Rusz głową dlaczego Cavill ma wąsy i jest na planie MI6, mimo, że każda superprodukcja ma dokrętki i dlaczego dokrętki mają miejsce 8 miesięcy po zakończeniu zdjęć.

Cytat:a cała reszta bierze się z plotek które są równie wiarygodne jak te dotyczące Rogue One
Co było niewiarygodne na temat Rogue One? Oczywistym jest, że kompletne przepisanie i nakręcenie od nowa trzeciego aktu nie było od początku planowane, co jest wystarczającym powodem, żeby zacząć wątpić w efekt końcowy. Tylko w przypadku Rogue One to się sprawdziło, jak będzie w JL, to na razie chuj wie.

RE: Justice League (2017) - Mierzwiak - 27-07-2017

No co ty Szaman, przecież...

[Obrazek: icrRLr7.gif]

:)

@Huntersky:
Wiemy że dokrętki dotyczyły nie tylko trzeciego aktu filmu, o czym świadczy chociażby inny wygląd Whitakera w trailerze w stosunku do gotowego filmu.

Szaman, czyli JL okazało się porażką i Whedon kręci co tylko może od nowa? Zobaczymy czy tak jest po premierze kiedy wszystkie tego typu brudy wyjdą na wierzch.

RE: Justice League (2017) - Juby - 27-07-2017

(27-07-2017, 12:26)Szpeku napisał(a): Szaman, tylko, że my nic tak naprawdę nie wiemy i o tym piszę, dokrętki były zaplanowane

Nie były, nigdy w to nie uwierzę. Nie znam przykładu filmu w historii kina, który miałby ustalony terminarz zdjęciowy na okres aż 7-miesięcy (to bardzo długo), kończący się na rok przed premierą filmu, podczas których można było nakręcić absolutnie wszystko i dopiero po 8 kolejnych miesiącach, kiedy premiera już niebawem, doszłoby do - tak rozległych - dokrętek. Argument z Cavillem na planie innego filmu, którego wygląd jest problematyczny dla dokrętek JL, to już w ogóle kartka podstawiona pod samą twarz, z napisem "dokrętki były nieplanowane".

Sądzę, że JL - mimo poprawek scenariusza, które miały miejsce zaraz po tragicznym przyjęciu BvS i przez które zdjęcia do filmu się opóźniły - wyszło zbyt podobne do BvS i WB chce przerobić film bardziej w kierunku Avengers i Wonder Woman. To dobrze, bo Whedon to kumaty koleś. Oby udało mu się uratować ten bigos, zanim się przegotował. Z R1 się udało (i to jak), trzymam kciuki aby wyszło i tym razem.

RE: Justice League (2017) - Gieferg - 02-08-2017

[Obrazek: superman_moustache_gif_by_digi_matrix-dbhmuhz.gif]

A może ktoś się pokusi o jakieś Moustache edition całego MoS i BvS? :)

RE: Justice League (2017) - shamar - 02-08-2017

On już by mógł zagrać Mercury'ego. Przynajmniej wygląda lepiej niż ten Arab z wyłupiastymi oczyma

RE: Justice League (2017) - Juby - 03-08-2017

Dwie nowe fotki Batmana
[Obrazek: Ben-Affleck-Batman-Justice-League-portrait.jpg]
[Obrazek: n06cofhwpddz.jpg]

RE: Justice League (2017) - zombie001 - 03-08-2017

Pamiętam, że ktoś tutaj narzekał na blokowiska z PRLu w zwiastunie "JL".
No cóż, w sieci natrafiłem na temat, gdzie ludzie zastanawiają się, czy aby 3 akt filmu i finałowa potyczka nie rozgrywa się... w Czarnobylu.

http://imgur.com/a/UjELc

W sumie, to pewnie spora nadinterpretacja, ale...
Wymarłe miasto jako pole walki dla półbogów i demonów? Skończy się narzekanie, że niewinni ludzie znowu zginęli przez superbohaterów.

No i katastrofę atomową sprzed ponad 30 lat można by ładnie podpiąć pod działanie ludzkiego motherboxu. Stąd też obecność Steppenwolfa w tamtych rejonach.

RE: Justice League (2017) - OGPUEE - 03-08-2017

I okaże się, że Łukaszenko ma konszachty z Darkseidem :D.

Cytat:Skończy się narzekanie, że niewinni ludzie znowu zginęli przez superbohaterów.

Zacznie się narzekanie, że to teraz niewinne zwierzęta giną przez superbohaterów, którzy bezprawnie wchodzą do ich ostoi :) (kilka lat lat po katastrofie Czarnobyla utworzono tam rezerwat przyrody).

RE: Justice League (2017) - Kuba - 03-08-2017

Pomysł z osadzeniem finału w Czarnobylu byłby świetny.

Zwłaszcza jeśli wzorem komiksów Steppenwolf i
budują portal dla Darkseida i jego armii, do czego zresztą służa Mother Boxy. Sensowne jest, że robiłby to miejscu opuszczonym a nie w Nowym Yorku
Twórcy by mieli u mnie dużego plusa

RE: Justice League (2017) - Ransack - 04-08-2017

(03-08-2017, 21:54)zombie001 napisał(a): No i katastrofę atomową sprzed ponad 30 lat można by ładnie podpiąć pod działanie ludzkiego motherboxu. Stąd też obecność Steppenwolfa w tamtych rejonach.

Kosmiczne ustrojstwo przyczyną katastrofy w Czarnobylu? Skąd a to znam... A, tak:

:P