![]() |
|
Co to za film? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
|
RE: Co to za film? - kinoman1989 - 01-02-2012 Szukam tytułu filmu akcji. Od razu zaznaczam, że nie jest to "Wejście smoka" ani "Kickbokser". Może być to odcinek jakiegoś serialu, ale szczerze w to wątpię, gdyż pamiętam, że ciągnęło się dość długo (więc ustalmy, że na 95% film). Jest facet około czterdziestki, Murzyn - mistrz w boksie, na pewno bardzo dobry. Dużo trenuje w samotności na swoim ringu i uważa się za niezwyciężonego. W pewnym momencie przychodzi do niego biały facet z krótkim kucykiem z tyłu głowy, bardzo wysoki i silny. Mają chyba jakieś porachunki i zaczynają walczyć. Niestety, pomimo całej swojej siły i zdolności, Murzyn mocno obrywa. Ten zły facet łamie mu ręce i w końcu go zabija, po czym oddala się z tego lokalu. Jestem pewny, że nie było żadnej publiczności - walka "po godzinach pracy". Potem przyjeżdża na miejsce policja i ktoś (kobieta albo policjant) mówi: "Nie żyje. Ktoś go załatwił. Miał połamane ręce". Główny bohater (mógł być nim Chuck Norris, ale nie jest to pewne) chce się zemścić na zabójcy. W końcu odnajduje go i toczy z nim długą i wyczerpującą walkę (gdzieś na świeżym powietrzu). Główny bohater zwycięża i pokonuje złego faceta z kucykiem we włosach. Nie pamiętam już niestety jak. Kino akcji połączone z pewną dozą walki wręcz, oglądałem między 1997 a 2000. Raczej amerykańskie. Niestety Chuck Norris nie jest pewny, jego filmografia nic mi nie mówi. EDIT: Nieważne, już mam. "Misja sprawiedliwości" z 1992 r. RE: Co to za film? - iconoclasm - 08-02-2012 http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/02/aa2b5702933ea656c137bc156f73a0df.gif?1328654244 Czy ktoś wie z jakiego filmu jest ten urywek? RE: Co to za film? - Rinzler - 08-02-2012 PAKT MILCZENIA RE: Co to za film? - iconoclasm - 11-02-2012 wielkie dzięki kolego RE: Co to za film? - shamar - 12-02-2012 Listen up people. Zerknąłem sobie po raz kolejny w BHD. I byłem niemalże pewny, że tam była taka scena jak koleś (przeciwnik) z wysokości gdzieś 2go piętra wali z bazooki w konwój samochodów jadący główną ulicą (trafił chyba w pierwszy). Ujęcie było zza pleców tego gościa. Jeśli takiego ujęcia nie ma w tym filmie to w jakim to było? Przypadkiem nie w jednym z filmów o Ryanie z Fordem? A może w jakimś filmie dziejącym się na bliskim wschodzie (to mi się wydaje pewniejsze)? Focus everyone - przez miasteczko wąską uliczką jedzie kolumna 2, 3 samochodów. Nagle namierza ją z bazooki gościu, gdzies z okna 2, 3 piętra, i odpala rakietę. Pokazane zza jego pleców. (01-02-2012, 23:31)kinoman1989 napisał(a): EDIT: Nieważne, już mam. "Misja sprawiedliwości" z 1992 r. Ja z tego filmu zapamiętałem tylko te pałki policyjne. RE: Co to za film? - Mierzwiak - 12-02-2012 Pewnie mówisz o The Kingdom (Królestwo). RE: Co to za film? - Huntersky - 12-02-2012 Na stówę była taka scena w Stanie Zagrożenia:
RE: Co to za film? - shamar - 12-02-2012 (12-02-2012, 00:57)Mierzwiak napisał(a): Pewnie mówisz o The Kingdom (Królestwo). No właśnie też o tym myślałem ale wydaje mi się, że to był straszy znacznie film. Huntersky chyba trafił. To mogło być tam ale... Nie tak to zapamiętałem. Może w trailerze są inne ujęcia. Choć bardziej prawdopodobne, że to moja skleroza. RE: Co to za film? - kinoman1989 - 26-02-2012 Zapytam o 6 tytułów, z czego nr 2 (ten z Hasselhoffem) już chyba odgadłem, ale chcę się upewnić. Film ogólnie ciężko kupić, nigdzie go nie ma... 1) Jest to film o kobiecie, która gra w jakimś kasynie. Nie pamiętam, czy była hazardzistką, ale ma dobrą passę i wygrywa sporą sumę pieniędzy. Pamiętam moment, w którym wychodzi z tego kasyna i napadają ją mężczyźni, których ograła w tę ich grę hazardową. Z pomocą przychodzi jest facet, który skrył się w samochodzie. Udaje mu się odstraszyć bandytów obrzynem. Później okazuje się, że to nie obrzyn, tylko coś przypominającego broń (być może ciekawie ułożony kij bilardowy pod czymś - ogólnie wyglądało to jak lufa jakiejś strzelby). Lata 90. 2) Szukam filmu z Davidem Hasselhoffem (na 100% on). Pamiętam, że spotkał się tam z pewną kobietą, być może prostytutką. W każdym bądź razie oboje chcieli uprawiać seks i on chciał zostać na całą noc czy coś. Ona skomentowała: "Faceci myślą, że mogą robić to całą noc, a wychodzą stąd po godzinie". Wiem, że klimat tego filmu wskazywał na lata 70. albo 80. Leciał kiedyś na Polonii 1. Pamiętam też, że ta kobieta chyba nawet pokazała się nago, więc mogło to być coś w rodzaju komedyjki erotycznej. Google pokazuje mi tylko "Łowcy nagród", czyli "W.B., Blue i Bean" (1989) - może to być to? 3) Pamiętam film o dwóch policjantach, ale gorzej ze szczegółami. Wiem, że jeden jest Irlandczykiem, a drugi Afroamerykaninem. Spędzają trochę czasu w jakimś barze z szafą grającą i wybierają jakieś ulubione utwory. Potem pamiętam inną scenę: Irlandczyk-policjant opowiada swojemu partnerowi w samochodzie kawały o Murzynach. Wiem, że trochę go nimi obraził, na co tamten odpowiada: "Lepiej uważaj. Znam parę pieprznych kawałów o Irlandczykach". Lata 90 albo wczesny 2000-2001. 4) Szukam filmu z lat 90., chyba tylko w telewizji publicznej leciał. Raczej amerykański. Opowiada o młodym dzieciaku, który jest wyśmiewany przez kolegów, przezywali go "pacan" (tak przynajmniej lektor przetłumaczył). Po wielu latach, już jako dorosły 30, może 40-letni mężczyzna spotyka swoich dawnych znajomych. Zaczynają nawet normalnie rozmawiać, ale w pewnym momencie jeden z nich przypomniał sobie "O! Pacan!" i zaczęli się bić. I wtedy kilku tych kolegów naraz go pobiło. 5) Szukam filmu, jest to komedia obyczajowa/romantyczna na temat przebiegu ciąży. Nie są to żadne "I kto to mówi" ani "Dziewięć miesięcy", bo oglądałem dzisiaj i na pewno nie to. Pamiętam, że kobieta miała męża, a oprócz tego przyjaciółki - jedna z nich jest Afroamerykanką. Jedną z istotnych scen jest końcówka, kiedy rodzi naraz kilka kobiet na oddziale (ale z tego co pamiętam, każda jest w osobnym pomieszczeniu). W pewnym momencie słychać jakby śpiewy operowe. Kobieta (albo jej mąż) pyta się "Kto to?", a lekarz odpowiedział: "To znana gwiazda operowa. Wyje podczas skurczy". W 1996 albo 1998 oglądałem raczej. 6) Szukam filmu o łysym (lub krótko ostrzyżonym) kapłanie , który ucieka przez jakąś pustynię. Wiem, że zakochał się w jakiejś kobiecie, ale cały czas go ścigają jacyś źli ludzie. Później ona coś mówi, że robi coś złego i czy nie obawia się kary (za grzech?), a on mówi, że nie i ją objął, a następnie pocałował. W pewnym momencie, gdy jeden z tych złych ludzi go dogania - kapłan patrzy na niego i spala go wzrokiem. Leciało kilkanaście lat temu na RTL7. Science-fiction. Na pewno kapłan miał ciemną cerę, nieco "egipskie" rysy twarzy, był łysy lub krótko ostrzyżony. Kobieta prawdopodobnie miała ciemnobrązowe albo czarne włosy. Pustynia taka typowo piaszczysta. Kapłan (tak go nazywali w filmie) na pewno należał do jakiejś grupy mnichów/fanatyków religijnych, ale od nich zwiał. Przybliżony czas emisji: 1997-2000. Ad. 6) EDIT: Jednak niestety to nie jest "Born of Fire" (1983), chociaż bardzo podobne... RE: Co to za film? - Pitero - 03-03-2012 Kojarzy ktoś może taki film, chyba western. Pamietam tylko jedną scenę gdzie jakaś banda osaczyła jakiegoś gościa. On przed nimi klęczy i nagle mówi że chce mu się pić. To jeden z bandy mówi "dobra" i zaczyna na niego szczać. I sie smieje reszta. Tylko tą scene pamietam. Kiedyś leciało w telewizji chyba na polsacie albo tvnie. RE: Co to za film? - bla_bla - 22-03-2012 Poszukuję tytułów 2 filmów; 1) Pierwszy jest dość stary(USA) opowiada o mężczyźnie, który przybywa do miasteczka położonego nad wodą (jest scena z jakimś przyjęciem nad stawem, czy jeziorem),spaceruje nad wodą z jakąś kobietą, później zaś musi uciekać przed szeryfem?/ludźmi z miasteczka? Akcja filmu dzieje się na oko w latach 40-70 XX wieku;klimat pruderyjnej Ameryki,finansiści,ropa naftowa 2)Drugi film to horror, leciał w latach 90` w tv, opowiada o grupie harcerzy/młodzieży w lesie, gdzie atakują ich potwory wyłażące spod ziemi i wciągające pod ziemię bohaterów. Mgliście pamiętam, że pojawia się tam jakaś dziewczyna z medalionem... RE: Co to za film? - kinoman1989 - 23-03-2012 (26-02-2012, 01:23)kinoman1989 napisał(a): 2) Szukam filmu z Davidem Hasselhoffem (na 100% on). Pamiętam, że spotkał się tam z pewną kobietą, być może prostytutką. W każdym bądź razie oboje chcieli uprawiać seks i on chciał zostać na całą noc czy coś. Ona skomentowała: "Faceci myślą, że mogą robić to całą noc, a wychodzą stąd po godzinie". Wiem, że klimat tego filmu wskazywał na lata 70. albo 80. Leciał kiedyś na Polonii 1. Pamiętam też, że ta kobieta chyba nawet pokazała się nago, więc mogło to być coś w rodzaju komedyjki erotycznej. Już mam pewność, że to "Łowcy nagród" (1989), tytuł w filmografii aktora był inny ("W.B., Blue i Bean") i to mnie zmyliło. Archiwalne programy Polonii 1 nic innego nie pokazują, więc to musi być to. (26-02-2012, 01:23)kinoman1989 napisał(a): 5) Szukam filmu, jest to komedia obyczajowa/romantyczna na temat przebiegu ciąży. Nie są to żadne "I kto to mówi" ani "Dziewięć miesięcy", bo oglądałem dzisiaj i na pewno nie to. Pamiętam, że kobieta miała męża, a oprócz tego przyjaciółki - jedna z nich jest Afroamerykanką. Jedną z istotnych scen jest końcówka, kiedy rodzi naraz kilka kobiet na oddziale (ale z tego co pamiętam, każda jest w osobnym pomieszczeniu). W pewnym momencie słychać jakby śpiewy operowe. Kobieta (albo jej mąż) pyta się "Kto to?", a lekarz odpowiedział: "To znana gwiazda operowa. Wyje podczas skurczy". W 1996 albo 1998 oglądałem raczej. To na 100% "Bóle porodowe", ale nie z Lindsay Lohan, tylko chodzi o film z 2000 r. Afroamerykankę grała Lela Rochon. RE: Co to za film? - brutal - 30-04-2012 1.Szukam filmu z lat 80-90 gdzie część akcji toczyła się w szpitalu. Był tam taki człowiek w długich włosach który podszywał się pod lekarza czy tam pielęgniarza. O ile pamiętam w tym szpitalu później złapała go policja i skuła kajdankami. Wie ktoś co to za film? :) 2.Drugi film to bodajże dramat z udziałem Michele Pfeiffer gdzie grała nauczycielkę w szkole. 3.Trzeci opowiada o szkole wojskowej w której pewien niski mężczyzna z nieudaczników chciał zrobić prawdziwych żołnierzy. 4.Czwarty był o pewnym małżeństwie które przeprowadziło się do nowego mieszkania które było kamerowanie i podglądane przez pewnego osobnika. RE: Co to za film? - shamar - 30-04-2012 (30-04-2012, 15:00)brutal napisał(a): 2.Drugi film to bodajże dramat z udziałem Michele Pfeiffer gdzie grała nauczycielkę w szkole. Ty tak serio? Serio, serio? Chyba nie masz na myśli pewnego filmu z hitem Coolio? Film nr. 3 to pewnie "inteligent w armii" z De Vito. RE: Co to za film? - leszek samo zuo - 30-04-2012 Odpowiadając na pytanie z punktu drugiego, przychodzi mi na myśl jeden film - "Młodzi gniewni" z 1995r. RE: Co to za film? - brutal - 30-04-2012 Tak dzięki o te filmy mi chodziło. Zostały jeszcze punkty 1 i 4 które są trochę trudniejsze. Filmy pewnie mniej znane. RE: Co to za film? - Gemini - 30-04-2012 brutal napisał(a):4.Czwarty był o pewnym małżeństwie które przeprowadziło się do nowego mieszkania które było kamerowanie i podglądane przez pewnego osobnika. Coś mi świta. A to małżeństwo przypadkiem nie przeprowadziło się z Sosnowca do Łodzi, a podglądał/podsłuchiwał ich niejaki Krzychu R.? RE: Co to za film? - brutal - 04-05-2012 Kolejna paczka filmów 5. Opowiada o pewnym chłopcu na wózku który został odesłany do domu starców. Był tam źle traktowany przez jedną z pielęgniarek o ile pamiętam. 6. Horror opowiadający o grupie ludzi która znalazła się na innej planecie. Było tam sporo stworów,itp. Zginęli chyba prawie wszyscy bohaterowie prócz jednej dziewczyny. 7. Film o kilku amerykańskich żołnierzach którzy zostali złapani i przetrzymywani przez muzułmanów. Cytat:Coś mi świta. A to małżeństwo przypadkiem nie przeprowadziło się z Sosnowca do Łodzi, a podglądał/podsłuchiwał ich niejaki Krzychu R.?Aha fajnie. RE: Co to za film? - military - 04-05-2012 Cytat:6. Horror opowiadający o grupie ludzi która znalazła się na innej planecie. Było tam sporo stworów,itp. Zginęli chyba prawie wszyscy bohaterowie prócz jednej dziewczyny. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale właśnie opisałeś cały gatunek filmów.:) RE: Co to za film? - Glut - 04-05-2012 Pitch Black? |