Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272)

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 23-02-2017

Juby nie żartuj! Raz na sto lat shamar mądrze prawi a ty się nie zgadzasz? Uśmiech Błagam, te okładki to koszmarki, jedyne co je ratuje to niewielka ilość elementów dzięki czemu nie są aż takimi zatłoczonymi srakami jak ta z RO, ale to totalna amatorka do zrobienia w jakieś 0,5h / okładkę. A fe.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017

@Juby
Ja chce wiedzieć o tym filmie jak najmniej. Nie chcę żadnych zdjęć z planu, teaserów, trailerów, plotek itp itd. Już i tak się ostatnio wkurwiłem natrafiając przypadkiem na te foto przedstawiające jak będzie wyglądac Rey, Finn i Poe w E8.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - al_jarid - 24-02-2017

Heh, Szopman, też tak robię z niektórymi filmami. Konkretnie z tymi, o których wiem, że na 100% pójdę na nie do kina. Bo skoro wiem na 100%, to po co mi jakiekolwiek dodatkowe informacje? Niech mnie film zaskoczy. Z takim świeżym, nieskalanym materiałami promocyjnymi umysłem podchodziłem do "Przebudzenia Mocy", ale że się rozczarowałem, to przy następnych filmach ze "Star Wars" już tej techniki nie stosuję Smutny

Ale nie mam na przykład bladego pojęcia prawie o niczym, co dotyczy nowego "Predatora" (nawet obsady nie znam), czy chociażby "Alita: Battle Angel" i dobrze mi z tym. Inna sprawa, że jednak czasem jakieś niechciane informacje na temat tego czy owego filmu zaatakują człowieka w internecie znienacka tam, gdzie by się ich nie spodziewał. Więc do momentu premiery zawsze żyję w poczuciu stałego zagrożenia Duży uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 24-02-2017

(23-02-2017, 23:24)Juby napisał(a): Lubię się bawić w GIMPIE i troszkę interesuje się grafiką - jeśli uważasz, że te okładki DVD to amatorska sklejka z Photoshopa to nie mamy o czym gadać. Twój opis w ogóle nie pasuje do tego co wkleiłeś.

Uważam, że tak to wygląda. Nawet jeśli to "dzieła" hiper-duper super profesjonalisty. Bronisz czegoś tak koszmarnego dlatego, że sam masz te wydania na półce czy jak wspominałem ciągle nie załozyłeś na gały okularów?

PS - ja się nie raz bawiłem photoshopem i gwarantuję, że zrobiłbym lepsze

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 24-02-2017

(24-02-2017, 00:10)szopman napisał(a): Już i tak się ostatnio wkurwiłem natrafiając przypadkiem na te foto przedstawiające jak będzie wyglądac Rey, Finn i Poe w E8.
Wyglądają tak samo jak w TFA tylko Daisy ma nowe uczesanie, to jest powód do wkurvu?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Grievous - 24-02-2017

(24-02-2017, 00:10)szopman napisał(a): @Juby
Ja chce wiedzieć o tym filmie jak najmniej. Nie chcę żadnych zdjęć z planu, teaserów, trailerów, plotek itp itd. Już i tak się ostatnio wkurwiłem natrafiając przypadkiem na te foto przedstawiające jak będzie wyglądac Rey, Finn i Poe w E8.

Jeżeli nie przeprowadzasz się do dżungli, to powodzenia, bo nie wiem jak w tych czasach można to wszystko ominąć. No i do grudnia odpuść sobie także kino.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017

@shamar
Cytat:PS - ja się nie raz bawiłem photoshopem i gwarantuję, że zrobiłbym lepsze
Challange accepted. : )

@Mierzwiak
Cytat:Wyglądają tak samo jak w TFA tylko Daisy ma nowe uczesanie, to jest powód do wkurvu?
Niby tak, ale zawsze to jednak coś nowego związanego z E8 : ) Chociaż w sumie faktycznie wkurv bez sensu bo i tak prędzej czy później wjedzie plakat filmu Uśmiech

@Grievous
Przed premierą TFA widziałem tylko pierwsze dwa teasery. Musiałem specjalnie się spóźniać na filmy do kina, albo brać iPoda - jak tylko widziałem na ekranie LUCASFILM, to odrazu słuchawy na uszy i zamykałem oczy Duży uśmiech Duży uśmiech No a jak już na świecie odbyły się pierwsze seanse na świecie, to musiałem ograniczyć używanie neta do swojej skrzynki mailowej na te 2 dni : ) Czego to się nie robi żeby nie popsuć sobie seansu nowego filmu SW : )

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Huntersky - 24-02-2017

Jeśli coś, to nowe zdjęcia i trailery z TLJ mogą mnie tylko bardziej uspokoić, bo obawy są w pełni uzasadnione.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Grievous - 24-02-2017

(24-02-2017, 10:20)szopman napisał(a): @Grievous
Przed premierą TFA widziałem tylko pierwsze dwa teasery. Musiałem specjalnie się spóźniać na filmy do kina, albo brać iPoda - jak tylko widziałem na ekranie LUCASFILM, to odrazu słuchawy na uszy i zamykałem oczy Duży uśmiech Duży uśmiech No a jak już na świecie odbyły się pierwsze seanse na świecie, to musiałem ograniczyć używanie neta do swojej skrzynki mailowej na te 2 dni : ) Czego to się nie robi żeby nie popsuć sobie seansu nowego filmu SW : )

Impressive, most impressive. Ja wchłaniam wszystko co się da Język

BTW, slipcase do brytyjskiego wydania w 2D. Nic imponującego, ale lepsze niż pozostałe. Także więc to wydanie znajdzie się na mojej półce.

[Obrazek: 91I5thrfZ-L._SL1500_.jpg]

Jestem Janueszem przemysłu Blu-Ray/DVD więc muszę zapytać: czy slipcase to jest ten taki "kartonik" w którym jest opakowanie z płytą? Z którego się tak jakby wysuwa opakowanie? (coś takiego jak było Jasna i Ciemna Strona Mocy do wyboru przy zakupie TFA na Blu na amazonie?)

Tak, jest to kartonowa wsuwka.

Wobec tego ja też sobie kupie właśnie tą wersję Uśmiech
Wysuwam lekko kartonik do góry, żeby opakowanie Blu wpasowywało się wymiarowo między DVD. Wtedy jakoś lepiej to dla mnie wygląda Uśmiech

Nie, ale raczej można bezpiecznie założyć, ze takowej nie będzie.

Phil, TFA na Blu nie ma polskich napisów więc RO najprawdopodobniej też ich nie będzie miało.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Proteus - 24-02-2017

(23-02-2017, 23:24)Juby napisał(a): Lubię się bawić w GIMPIE

Heh. Filmowy odpowiednik "I graduated top of my class in the Navy Seals, and I’ve been involved in numerous secret raids on Al-Quaeda, and I have over 300 confirmed kills. " Oczko

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 24-02-2017

(24-02-2017, 10:20)szopman napisał(a): Challange accepted. : )

Więc wybierz okładkę i znajdź mi dokładnie te same zdjęcia Oczko

To by było zbyt proste Uśmiech W internecie masz tak wiele przeróżnych materiałów o wysokiej rozdzielczości, że bez problemu coś sam wymyślisz i stworzysz Uśmiech

Ale chyba cały dowcip ma polegać na tym, żeby użyć dokładnie tych samych kadrów, nie? Oczko

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 24-02-2017

(23-02-2017, 23:49)Mierzwiak napisał(a): Juby nie żartuj! Raz na sto lat shamar mądrze prawi a ty się nie zgadzasz? Uśmiech Błagam, te okładki to koszmarki, jedyne co je ratuje to niewielka ilość elementów dzięki czemu nie są aż takimi zatłoczonymi srakami jak ta z RO, ale to totalna amatorka do zrobienia w jakieś 0,5h / okładkę. A fe.

A mi się podobają. I co mi zrobisz? ;P Uważam, że mają swój urok, swój styl, pomysł na siebie (czterech bohaterów, jeden z mieczem świetlnym + jedna ze scen akcji u dołu, która jest również głównym zdjęciem z tyłu okładki), dobrze oddają klimat filmów, fajnie, że nie ma na nich przepychu postaci. Tzn. dobór postaci na okładce TESB razi (Boba Fett! statysta zamiast głównego bohatera!! Język) i szczegóły (np. brak blizny na twarzy Anakina przy RotS), ale reszta - bardzo spoko. Od zawsze je lubiłem i zdania nie zmienię.

Cytat:Bronisz czegoś tak koszmarnego dlatego, że sam masz te wydania na półc

Nie mam żadnych Star Warsów na DVD. Podobały mi się od pierwszego zobaczenia na półce w sklepie.

(24-02-2017, 00:10)szopman napisał(a): @Juby

Jesteś drugą osobą na tym forum, którego posty czytając, korci mnie żeby w końcu kliknąć w "ignoruj użytkownika". Wkurw za promocyjne zdjęcie bohaterów, którzy wyglądają tak jak w poprzedniej części i wiesz, że w tej się pojawią? Matko bosko.

Rey zmieniła fruzyre.
A jeśli tak Cię irytują moje posty, to jak najbardziej zachęcam do skorzystania z opcji "ignoruj". Sam potrafisz toczyć jakieś debilne dyskusje odnośnie maski Batmana, która miałą dłuższe uszy, która krótsze itp itd (no ogólnie potrafisz być czepialski o byle bzdurki) a uczepiłeś się tego mojego postu o zdjęciu promocyjnym. Dla mnie nawet fryzura Rey jest informacją o E8. Myśle, że na tym warto zakończyć off-top odnośnie E8 w tym temacie.