![]() |
|
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272) |
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 23-02-2017 Juby nie żartuj! Raz na sto lat shamar mądrze prawi a ty się nie zgadzasz? Błagam, te okładki to koszmarki, jedyne co je ratuje to niewielka ilość elementów dzięki czemu nie są aż takimi zatłoczonymi srakami jak ta z RO, ale to totalna amatorka do zrobienia w jakieś 0,5h / okładkę. A fe.
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017 @Juby Ja chce wiedzieć o tym filmie jak najmniej. Nie chcę żadnych zdjęć z planu, teaserów, trailerów, plotek itp itd. Już i tak się ostatnio wkurwiłem natrafiając przypadkiem na te foto przedstawiające jak będzie wyglądac Rey, Finn i Poe w E8. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - al_jarid - 24-02-2017 Heh, Szopman, też tak robię z niektórymi filmami. Konkretnie z tymi, o których wiem, że na 100% pójdę na nie do kina. Bo skoro wiem na 100%, to po co mi jakiekolwiek dodatkowe informacje? Niech mnie film zaskoczy. Z takim świeżym, nieskalanym materiałami promocyjnymi umysłem podchodziłem do "Przebudzenia Mocy", ale że się rozczarowałem, to przy następnych filmach ze "Star Wars" już tej techniki nie stosuję ![]() Ale nie mam na przykład bladego pojęcia prawie o niczym, co dotyczy nowego "Predatora" (nawet obsady nie znam), czy chociażby "Alita: Battle Angel" i dobrze mi z tym. Inna sprawa, że jednak czasem jakieś niechciane informacje na temat tego czy owego filmu zaatakują człowieka w internecie znienacka tam, gdzie by się ich nie spodziewał. Więc do momentu premiery zawsze żyję w poczuciu stałego zagrożenia
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 24-02-2017 (23-02-2017, 23:24)Juby napisał(a): Lubię się bawić w GIMPIE i troszkę interesuje się grafiką - jeśli uważasz, że te okładki DVD to amatorska sklejka z Photoshopa to nie mamy o czym gadać. Twój opis w ogóle nie pasuje do tego co wkleiłeś. Uważam, że tak to wygląda. Nawet jeśli to "dzieła" hiper-duper super profesjonalisty. Bronisz czegoś tak koszmarnego dlatego, że sam masz te wydania na półce czy jak wspominałem ciągle nie załozyłeś na gały okularów? PS - ja się nie raz bawiłem photoshopem i gwarantuję, że zrobiłbym lepsze RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 24-02-2017 (24-02-2017, 00:10)szopman napisał(a): Już i tak się ostatnio wkurwiłem natrafiając przypadkiem na te foto przedstawiające jak będzie wyglądac Rey, Finn i Poe w E8.Wyglądają tak samo jak w TFA tylko Daisy ma nowe uczesanie, to jest powód do wkurvu? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Grievous - 24-02-2017 (24-02-2017, 00:10)szopman napisał(a): @Juby Jeżeli nie przeprowadzasz się do dżungli, to powodzenia, bo nie wiem jak w tych czasach można to wszystko ominąć. No i do grudnia odpuść sobie także kino. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017 @shamar Cytat:PS - ja się nie raz bawiłem photoshopem i gwarantuję, że zrobiłbym lepszeChallange accepted. : ) @Mierzwiak Cytat:Wyglądają tak samo jak w TFA tylko Daisy ma nowe uczesanie, to jest powód do wkurvu?Niby tak, ale zawsze to jednak coś nowego związanego z E8 : ) Chociaż w sumie faktycznie wkurv bez sensu bo i tak prędzej czy później wjedzie plakat filmu ![]() @Grievous Przed premierą TFA widziałem tylko pierwsze dwa teasery. Musiałem specjalnie się spóźniać na filmy do kina, albo brać iPoda - jak tylko widziałem na ekranie LUCASFILM, to odrazu słuchawy na uszy i zamykałem oczy No a jak już na świecie odbyły się pierwsze seanse na świecie, to musiałem ograniczyć używanie neta do swojej skrzynki mailowej na te 2 dni : ) Czego to się nie robi żeby nie popsuć sobie seansu nowego filmu SW : )
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Huntersky - 24-02-2017 Jeśli coś, to nowe zdjęcia i trailery z TLJ mogą mnie tylko bardziej uspokoić, bo obawy są w pełni uzasadnione. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Grievous - 24-02-2017 (24-02-2017, 10:20)szopman napisał(a): @Grievous Impressive, most impressive. Ja wchłaniam wszystko co się da ![]() BTW, slipcase do brytyjskiego wydania w 2D. Nic imponującego, ale lepsze niż pozostałe. Także więc to wydanie znajdzie się na mojej półce.
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017 Jestem Janueszem przemysłu Blu-Ray/DVD więc muszę zapytać: czy slipcase to jest ten taki "kartonik" w którym jest opakowanie z płytą? Z którego się tak jakby wysuwa opakowanie? (coś takiego jak było Jasna i Ciemna Strona Mocy do wyboru przy zakupie TFA na Blu na amazonie?) RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Grievous - 24-02-2017 Tak, jest to kartonowa wsuwka. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017 Wobec tego ja też sobie kupie właśnie tą wersję ![]() Wysuwam lekko kartonik do góry, żeby opakowanie Blu wpasowywało się wymiarowo między DVD. Wtedy jakoś lepiej to dla mnie wygląda
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Grievous - 24-02-2017 Nie, ale raczej można bezpiecznie założyć, ze takowej nie będzie. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017 Phil, TFA na Blu nie ma polskich napisów więc RO najprawdopodobniej też ich nie będzie miało. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Proteus - 24-02-2017 (23-02-2017, 23:24)Juby napisał(a): Lubię się bawić w GIMPIE Heh. Filmowy odpowiednik "I graduated top of my class in the Navy Seals, and I’ve been involved in numerous secret raids on Al-Quaeda, and I have over 300 confirmed kills. "
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 24-02-2017 (24-02-2017, 10:20)szopman napisał(a): Challange accepted. : ) Więc wybierz okładkę i znajdź mi dokładnie te same zdjęcia
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017 To by było zbyt proste W internecie masz tak wiele przeróżnych materiałów o wysokiej rozdzielczości, że bez problemu coś sam wymyślisz i stworzysz
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 24-02-2017 Ale chyba cały dowcip ma polegać na tym, żeby użyć dokładnie tych samych kadrów, nie?
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 24-02-2017 (23-02-2017, 23:49)Mierzwiak napisał(a): Juby nie żartuj! Raz na sto lat shamar mądrze prawi a ty się nie zgadzasz? A mi się podobają. I co mi zrobisz? ;P Uważam, że mają swój urok, swój styl, pomysł na siebie (czterech bohaterów, jeden z mieczem świetlnym + jedna ze scen akcji u dołu, która jest również głównym zdjęciem z tyłu okładki), dobrze oddają klimat filmów, fajnie, że nie ma na nich przepychu postaci. Tzn. dobór postaci na okładce TESB razi (Boba Fett! statysta zamiast głównego bohatera!! ) i szczegóły (np. brak blizny na twarzy Anakina przy RotS), ale reszta - bardzo spoko. Od zawsze je lubiłem i zdania nie zmienię.Cytat:Bronisz czegoś tak koszmarnego dlatego, że sam masz te wydania na półc Nie mam żadnych Star Warsów na DVD. Podobały mi się od pierwszego zobaczenia na półce w sklepie. (24-02-2017, 00:10)szopman napisał(a): @Juby Jesteś drugą osobą na tym forum, którego posty czytając, korci mnie żeby w końcu kliknąć w "ignoruj użytkownika". Wkurw za promocyjne zdjęcie bohaterów, którzy wyglądają tak jak w poprzedniej części i wiesz, że w tej się pojawią? Matko bosko. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017 Rey zmieniła fruzyre. A jeśli tak Cię irytują moje posty, to jak najbardziej zachęcam do skorzystania z opcji "ignoruj". Sam potrafisz toczyć jakieś debilne dyskusje odnośnie maski Batmana, która miałą dłuższe uszy, która krótsze itp itd (no ogólnie potrafisz być czepialski o byle bzdurki) a uczepiłeś się tego mojego postu o zdjęciu promocyjnym. Dla mnie nawet fryzura Rey jest informacją o E8. Myśle, że na tym warto zakończyć off-top odnośnie E8 w tym temacie. |