![]() |
|
Avengers: Endgame (2019) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Avengers: Endgame (2019) (/Thread-Avengers-Endgame-2019--4890) |
RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Kuba - 06-05-2019 Jedno jest pewne, jeśli chcesz być #1 w BO musisz mieć w obsadzie Zoe Saldane. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - shamar - 06-05-2019 (05-05-2019, 19:16)Danus napisał(a): ....pozycja Avatara jest zagrożona. Bez podpórki w postaci marketingu 3D RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Juby - 06-05-2019 Patrzę na wyniki drugiego weekendu Endgame (w USA to pierwszy rekord jakiego filmowi nie udało się pobić!) i myślę, że możemy mieć kolejną sytuację bezprecedensową. Avengers przebiją Avatara globalnie, ale ich szanse na dogonienie The Force Awakens na rynku Domestic i Avatara na rynkach Overseas zmalały z jakichś 50% do może 5%. W USA film wystartował ze $110-milionową przewagą nad TFA, po 10 dniach wynosi ona około $80 milionów, a biorąc pod uwagę premiery przyszłego tygodnia (w tym Pikachu, które może eksplodować) i gigantyczny drugi-pełny tydzień TFA (to był tydzień świąteczny) w następną niedzielę przewaga superbohaterów Marvela może stopnieć do zaledwie $5-10 milionów, o ile w ogóle się utrzyma. BoxOfficeGuru prognozuje od wczoraj wynik końcowy filmu w przedziale $875-900 mln. Ja na razie poszerzyłbym te widełki do jakichś $875-925 mln, bo nie wiadomo, czy Endgame nie złapie mocnych, późnych nóg, dzięki premierze Spider-Mana i jakimś double-features z początkiem lipca. Poza USA film zarobił już $1,57 mld, ale Chiny zaczynają masakrycznie hamować (może uda się tam dorzucić jeszcze z $30-35 mln, trudno powiedzieć, bo jak pokazuje dotychczasowy wynik, rynek ten jest nieprzewidywalny), koniec wolnych dni w środku tygodnia w wielu krajach, a przed Avengers nie ma już żadnych premier. Avatar zarobił poza USA $2 miliardy 27,5 miliona - wciąż sporo brakuje, a w ten weekend zapowiada się duży spadek. Przebicie $2 mld wydaje się coraz mniej prawdopodobne. Endgame idzie po koronę przychodów globalnych, będąc przy tym jedynie numerem #2 - zarówno w USA, jak i reszcie świata. To pierwszy taki przypadek w historii. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Snappik - 06-05-2019 (06-05-2019, 01:07)shamar napisał(a):(05-05-2019, 19:16)Danus napisał(a): ....pozycja Avatara jest zagrożona. Naprawdę trzeba się licytować i wspominać w drugim przypadku o podpórce w postaci 22 filmów? ;) RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Juby - 06-05-2019 To jest shamar, jemu nie przetłumaczysz, bo nie mówimy w jego języku. Wiadomo, że jak oryginalny film stał się hitem dzięki marketingowi, to miał łatwiej niż sequel co najmniej 6 serii filmowych i kilku (póki co) pojedyńczych filmów, bezpośrednia kontynuacja $2-miliardowego hitu sprzed roku, zakończonego cliffhangerem, która jest kulminacją 11-letniego uniwersum kinowego. Duh! RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Art.k - 06-05-2019 (05-05-2019, 22:39)Super8 napisał(a): A tak w ogóle, to kto może być takim ultra bossem po Thanosie? :) Thanos stał się furtką do wprowadzenia jeszcze potężniejszych postaci. Nie w ciągu najbliższych pięciu lat, ale później, dzięki przejęciu Foxa, pojawią się tacy kozacy, przy których potęga Thanosa (piszę o tym "bazowym" bez mocy Rękawicy) będzie niczym Spider Man przy Thorze - Galactus, Annihilus (jak będzie fala Anihilacji to będzie to jak 10 razy finałowa z Endgame), Kang, Magus, Korvac, może kiedyś Beyonder, Mikaboshi i wojny chaosu. Ciekawe jak Marvel potraktuje x-men: czy będą chcieli znów pokazywać to samo (jak zdobyli Ghost Ridera, ukazali historię Robbiego, nie Blaze'a). Chciałbym zobaczyć lepszą wersję takiego Apocalypse'a, którego można wykreować na zagrożenie na miarę Thanosa. W uniwersum żyje jeszcze Dormammu, facet który zgniótłby Thanosa bez Rękawicy jednym palcem, ale jeśli wróci, to wystarczy jakaś sztuczka Stephena, by wygrać. Wśród bohaterów też już powoli podnoszą "poprzeczkę mocy" - dzięki Thanosowi mogli pokazać w końcu potencjał (choć jeszcze nie 100%) mocy Wandy, wprowadzić postać Cap Marvel (i fajnie ukazać, że duża moc to nie wszystko). Jeśli pojawią się zagrożenia pokroju Galactusa i Annihilusa, to im dorównają Srebrny Surfer, Sentry, Nova. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - simek - 06-05-2019 Ja jako hejter MCU oczywiście wolę Avatara, Endgame to dla mnie taki kinowy odpowiednik finału Mundialu, sam mecz był przeciętny i nic szczególnego, ale że zakończył piękne mistrzostwa, to i oglądałność miał największą. (06-05-2019, 00:02)srebrnik napisał(a): Poza tym inflacja ok, ale czasy ogólnie są inne. Serwisy streamingowe robią swoje.Czy ja wiem czy robią? Globalne przychody z kin z tego co kojarzę raczej rosną, no a inflacja sprawiła, że miliard dolców z całego świata łapie po kilka po kilka filmów rocznie, a za czasów Avatara było to wielkie wydarzenie. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - srebrnik - 06-05-2019 Dlatego w sumie najlepszym wyznacznikiem byłaby jakaś ilość sprzedanych biletów. Box Office Mojo robi takie zestawienie uwzględniające inflację, ale chyba dotyczy ono tylko USA. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Grievous - 06-05-2019 Multipleksów oraz ilości seansów na dzień też było mniej. No i Chiny. Prawdę mówiąc ciężko to porównać. Już same social media i sposób prowadzenia marketingu to też dodatkowa zmienna. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - OGPUEE - 06-05-2019 (06-05-2019, 07:54)Snappik napisał(a): Naprawdę trzeba się licytować i wspominać w drugim przypadku o podpórce w postaci 22 filmów? ;) Jak idziesz się napierdalać z czempionem-wymiataczem i zamierzasz z nim wygrać, to bez ciężkiego treningu i pomocy się nie obejdzie :). Są już jakieś memy ze smutnym Cameronem ;)? RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - nawrocki - 06-05-2019 Myslę, że tę podpórkę w postaci 22 filmów dobrze równoważy sam fakt jej istnienia - bo raczej niedzielny widz odpuści sobie "Endgame", a nie miał powodów, żeby olewać "Avatara", bo nie musiał przed seansem nadrabiać iluś tam filmów (albo conajmniej jednego). RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gieferg - 08-05-2019 RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Mierzwiak - 08-05-2019 Zabawa w niespoilerowanie skończona: RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gal Anonim - 08-05-2019 Przestraszyli się, że Juby skreślił ich film po słabej kampanii i groził, że nie czeka, więc zaczną teraz wypuszczać mnóstwo zwiastunów. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Juby - 09-05-2019 Spoty z ciężkimi spoilerami zaczęły się pojawiać już 3 maja. Cameron kontynuuje tradycję z Variety sprzed lat i pogratulował Avengers zatopienia jego Titanica. Love You 3000, Jim. :) RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - OGPUEE - 09-05-2019 (09-05-2019, 09:03)Juby napisał(a): Cameron kontynuuje tradycję z Variety sprzed lat i pogratulował Avengers zatopienia jego Titanica. A potem poszedł wybeczeć się w poduszkę :). PS. Tak z ciekawości, kto przed Titanicem był najbardziej kasowym film wszechczasów? RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Pelivaron - 09-05-2019 Nie było takiego, zawsze Titanic był pierwszy. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - nawrocki - 09-05-2019 A wcześniej E.T, Star Wars, Jaws, a nawet Ojciec chrzestny :) RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Corn - 09-05-2019 A nie Przeminęło z Wiatrem? Kiedyś czytałem, ze dopiero Titanic to przebił Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Nemo - 09-05-2019 Wczoraj byłem w kinie. Te 3h zlecialo niezauważalnie. Plakałem... BTW: po credits jest jakieś ekstra? Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk |