Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Szpeku - 18-11-2016

Nie czytałem książek, oglądałem tylko film z Carrey'em który bardzo lubię, bo ma fajny "Burtonowski" klimat, aczkolwiek ten trailer nie wygląda na coś świeżego, tylko jak remake adaptacji z 2004 w tej samej stylizacji, więc raczej sobie odpuszczę.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 29-11-2016

AMC ekranizuje powieść Philipa Meyera pt. "Syn". Opis z okładki:

Cytat:
Syn Philippa Meyera to epicka, napisana z rozmachem powieść o amerykańskim Zachodzie. Wielopokoleniowa saga o losach dumnej i niezłomnej teksańskiej rodziny McCulloughów - od czasów XIX-wiecznych najazdów Komanczów do XX-wiecznego boomu naftowego - dla której najważniejszą wartością jest ziemia i honor.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Krismeister - 10-12-2016

Wygląda ciekawie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Predator895 - 17-12-2016

Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek. Takie połączenie, Nostalgii Anioła , ST , Prisoners , Źródła, K-Pax, Kontaktu z czymś tam jeszcze. Klimat zimny , jesienny, dołujący okraszony niezłą dozą tajemnicy i przemocy. Na razie jestem na TAK :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 02-01-2017

Jak dla mnie zwiastun niezły. Na pewno sprawdzę sam serial ;)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 11-01-2017

Coenowie napiszą i wyreżyserują western:
http://www.empireonline.com/people/ethan-coen/coen-brothers-creating-western-tv/

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 06-02-2017

Wygląda rewelacyjnie, jaram się.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - OGPUEE - 16-02-2017

Dzisiaj zadebiutował ten serial kostiumowy TVNu - "Belle Epoque". A reklamowali go szeroko, nawet w kinach.

Wchodzę dzisiaj na profil Wajraka, a tam jego diss ad Belle Epoque:
Cytat:No dobra jak się robi film z dbałością o szczegóły i chce się pokazywać miasto z przełomu XIX i XX w to nie wystarczy ulic posypać słomą. Bez końskiego łajna się nie obejdzie. Sorry [Obrazek: 1f609.png]

A pod jego wpisem komenty o widocznych wpadkach typu sygnalizator czy rynny PCV i ogólnie krytykowali taniochę :).

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - shamar - 16-02-2017

Nie było żadnego sygnalizatora.

Moja opinia, którą umieściłem nachalnie aż w 3ch miejscach. W tym na profilu TVN ale mnie zignorowali. Odpowiadają tylko tym, którym serial się podoba.

Cytat:Wykalkulowane, silące się na oryginalność a dobijane przez aktorstwo, nachalną muzykę, angielskie piosenki, irytująca pracę kamery (ubogi Lubezki ze "Zjawy"). No i... skrótowość, która tym bardziej nie pomaga wczuć się w historię.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Quay - 21-02-2017

Włączyłam "Belle epoque" kilka dni temu, no i kurczę, znowu fatalna dykcja aktorów, tak że niewiele zrozumiałam, a to, co zrozumiałam, nie zachęciło mnie do oglądania - klasyczne dla polskich produkcji tv sztuczne brzmienie dialogów, praktycznie bez intonacji. Szkoda, bo trailery były niezłe, Małaszyński w cylindrze jak w "Tabu" od HBO (nie wiem, czy to celowe nawiązanie), pistolety, jakaś zagadka kryminalna, czyli że będzie coś ciekawego, nawet trochę czekałam. A tu włączam i oglądać się nie chce. Do tego scenografie, jak piszecie, na maxa sztuczne i czyściutkie, jak w "Bodo". Kolejne rozczarowanie od polskiej telewizji.  

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 21-02-2017

Nie wiem czy cokolwiek z polskiej telewizji można nazwać rozczarowaniem :p rozczarowanie jest wtedy gdy coś zapowiada się dobrze, a wychodzi słabo - Belle epoque zapowiadało się co najwyżej intrygująco...

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Louis Cyphre - 21-02-2017

Podobno TVN reklamując Belle Epoque twierdzi, że Tom Hardy z Taboo nie ma startu do Małaszyńskiego, prawda to? ;)

Pierwszego odcinka Belle Epoque jeszcze nie widziałem, ale po przeróżnych opiniach chyba nawet nie mam ochoty go sprawdzać...

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - patyczak - 01-03-2017

Podobno macza w tym palce Fincher, więc wrzucam:

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - koronex1989 - 01-03-2017

Macza w tym palce napewno, jest jednym z producentów i przede wszystkim kręci dwa pierwsze epizody. Dobrze że w końcu coś od tego reżysera będzie w tym roku.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zombie001 - 01-03-2017

Kurczę, tak długo było cicho o tym projekcie, już myślałem że Netflix zrobił Fincherowi to samo co HBO.  Ale jednak nie!

Klimatycznie to wygląda, no i Fincher ponoć nawet mocno zaangażowany w to był, więc dopisuje do listy. Jak będzie premiera, to pewnie łyknę całość w weekend.

BTW. Chodzą ploty, że Fincher 3 odcinki wyreżyserował - 2 pierwsze i ostatni - ale nikt nie potwierdził. 

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mierzwiak - 01-03-2017

Wizualnie to wygląda tak bardzo fincherowsko, że nie można mieć wątpliwości iż maczał w tym palce :) Czekam, bo wygląda bardzo ciekawie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 01-03-2017

(01-03-2017, 18:08)patyczak napisał(a): Podobno macza w tym palce Fincher, więc wrzucam:

Podobno? Jak wyżej - to zalatuje Fincherem na kilometr, więc bankowo to nakręcił, a przynajmniej ujęcia ze zwiastuna. Wygląda bardzo spoko, jestem kupiony.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - shamar - 01-03-2017

Wstawię też tu bo tam nikt chyba nie zagląda. Szczególnie, że to odświeżenie "klasyka".

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 07-03-2017

Oglądał ktoś pilota Feud? Sarandon jako Bette to zaskakująco niezły wybór, natomiast Lange jak to Lange - potrafi być świetna, ale jest standardowo zmanierowana do przesady i niestety nie przypomina zbytnio Joan Crawford. Co prawda to tylko pierwszy odcinek, ale IMO dużo lepiej poradziła sobie Faye Dunaway w świetnym "Mommie Dearest". Póki co 1:0 dla Susan.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gambit - 15-03-2017

Będzie coś z tego czy Fuller znowu "odleci"?