Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644)

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 06-08-2015

Jezeli to Cie pocieszy, Hitch, to ja bym zaakceptowal Twoje zaproszenie, gdybym uzywal PSN!

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 06-08-2015

Wiem :*

RE: Grand Theft Auto - Mental - 24-08-2015

Pamiętacie jeszcze Najlepszą Reklamę W Historii?

RE: Grand Theft Auto - simek - 24-08-2015

Z której to części?

RE: Grand Theft Auto - Mental - 24-08-2015

Piątki. Jestem targetem tej reklamy.

RE: Grand Theft Auto - Pelivaron - 03-09-2015

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 13-09-2015

Uważałem, że GTAV na PS3 wygląda przepięknie, ale dopiero na PS4 widać, jaką robotę wykonał Rockstar. Coś niesamowitego, czego nie są w stanie oddać żadne screeny/filmiki porównawcze. Rozwalają mnie też takie drobne wydawać by się mogło rzeczy jak sunący po mieście cień lecącego samolotu, możliwe że było to już wcześniej, ale wygląda to kapitalnie.

Tymczasem patrząc na tablicę na przystanku tramwajowym natknąłem się na taki oto napis:

[Obrazek: ztc386.jpg]

R* <3

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 16-09-2015

Kto się już bawi Rockstar Editorem? :)

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 17-09-2015

Nie jara mnie robienie filmików więc dla mnie meh (również przez sterowanie), ale wykorzystam go jako tryb foto :)

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 17-09-2015

No to ja wrzucam swoją pierwszą sesję z RE:

:)

RE: Grand Theft Auto (seria) - military - 11-02-2016

This:

Jeszcze miałem wspomnieć w WD lepszą kamerę zza samochodu, bo miałem z nią ten sam problem w GTA, co autor tego filmiku.:)

RE: Grand Theft Auto (seria) - Pelivaron - 29-03-2016

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=97250

Kierwa, marzyłby mi się Dziki Zachód, ale skoro mają robić RDR2 no to ekhm... dawać to Tokjoo.

Tego remastera Red Dead Redemption też mogliby strzelić. Skoro robią dwójkę, to pewnie wyjdzie <3

RE: Grand Theft Auto (seria) - Hitch - 29-03-2016

Takie newsy to taki ewidentny clickbait, że się płakać chce. Ani nic nowego to nie mówi (pracują nad nowym GTA? SERIO?), ani tym bardziej nie przekazuje stanowiska Rockstara, który znany jest z tego, że zapowiada dopiero, kiedy ma co zapowiadać.

RE: Grand Theft Auto (seria) - military - 02-06-2016

Wrzuciłem piątkę do PS4, spodziewając się minimalnych zmian (na podstawie filmików w sieci). Myślałem, że pogram chwilę i wyłączę - w końcu już to przeszedłem i nie byłem zachwycony. Fajna gra - i tyle.

Grałem do późna i byłem zaskoczony jakością. Gra wygląda o WIELE lepiej, ale to widać dopiero na telewizorze, nie w oknie youtube. Gra się "lżej" i przyjemniej.

Ale 30 fpsów to mimo wszystko żart. Rockstar dokonali cudu, tworząc tę grę na PS3/X360, gdzie utrzymywała w miarę stałe 25-30 klatek. Ale 30 na PS4 to jest jednak rozczarowanie. Przecież ta konsola jest około 8 razy silniejsza. Poprawiono tekstury i dystans rysowania obiektów, i dodano więcej źródeł światła, ale come on - modele to wciąż last gen, fizyka też.

To zagęszczenie ruchu ulicznego też wypada słabo. Wciąż jest go niewiele. Zwłaszcza zawodzi ilość przechodniów na chodnikach. W Watch Dogs na PS3 ulice były zatłoczone (tam, gdzie powinny być) - tutaj mamy wymarłą metropolię. Jadę przez centrum miasta w godzinie szczytu, a tam 5 osób na krzyż chodzi sobie wzdłuż drogi. Watch Dogs pod względem "żywotności" świata zamiótł i długo nic go nie pobije, zwłaszcza że tam przechodnie robią znacznie więcej rzeczy.

Przeciętna ulica w Watch Dogs:
[Obrazek: maxresdefault.jpg]

Przeciętna ulica w GTA5, czyli zabawa w "znajdź przechodnia":
[Obrazek: maxresdefault.jpg]

I jeszcze tryb FPP. Do dupy jak dla mnie. Dziwnie się to obsługuje, a tekstury z bliska wyglądają słabo, choć w TPP są eleganckie i ostre.

RE: Grand Theft Auto (seria) - Mierzwiak - 02-06-2016

(02-06-2016, 08:09)military napisał(a): To zagęszczenie ruchu ulicznego też wypada słabo. Wciąż jest go niewiele. Zwłaszcza zawodzi ilość przechodniów na chodnikach. W Watch Dogs na PS3 ulice były zatłoczone (tam, gdzie powinny być) - tutaj mamy wymarłą metropolię.
W V na PS4 zdarzało mi się naliczyć około 40-50 samochodów w zasięgu wzroku, zwłaszcza na dużych skrzyżowaniach i autostradzie, nie zauważyłem żadnych problemów z gęstością ruchu ulicznego.

Screeny które zestawiasz to jak zwykle żart - pokaż mi ilość przechodniów w Watch Dogs gdy jedziesz pojazdem. Ten screen z GTA to co to ma być, co to za gówno? Wygląda gorzej niż na PS3. Masz PS4 z możliwością robienia screenów to posil się własnymi dowodami.

[Obrazek: watch_dogs_0016.png]

Mniej, ale wciąż dużo.

Zresztą screeny to tylko ilustracja, grałem w obie gry i znam swoje odczucia. W GTA5 wczoraj dużo właśnie chodziłem po ulicach, bo generalnie są "żywsze", lepsze tekstury i oświetlenie dużo dają. Ale wciąż uderzył mnie brak przechodniów. W Watch Dogs w gorszych dzielnicach żule piją, szczają, rzygają, gangi stoją w grupach, ludzie chodzą, czytają gazety na ławkach, rozmawiają przez telefon, kupują gazety, ktoś gdzieś gra w piłkę... Widziałem nawet kobietę wychodzącą z kawiarni z kawami na wynos na tacce. To jest ŻYWY świat.

W GTA5 stoją trzy osoby i rozmawiają, 20 metrów dalej ktoś idzie.

Bieda.

Zresztą nawet na piechtę w GTA tylko może w 2 miejscach znajdziesz tylu przechodniów, co na screenie z WD. A w WD to jest standard.

RE: Grand Theft Auto (seria) - simek - 02-06-2016

Grałem dawno temu, zaraz po premierze na PS3 i zapamiętałem, że tam przechodnie jednak mają sporo do roboty, wiele razy coś się działo, jakaś przepychanka, bitka, kłótnia, kradzież.

Ale oni albo stoją, albo siedzą - nic innego. Przepychanka, kłótnia itp. - to wciąż aktywności z pustymi rękami. Nikt nie robi niczego. W Watch Dogs masz ludzi myjących okna, zamiatających ulice, naprawiających coś itp. - i to tworzy iluzję żywego świata. W GTA chodzą albo stoją a jak sie do siebie zbliżą, to zamienią parę słów i może dojść do bójki. Jedyne inne aktywności masz w specjalnych miejscach, np. na siłowni, ale to mimo wszystko zbyt rzadkie perełki. W WD masz tego pełno na każdym kroku. Nie mówiąc o tym, że ludzi jest spokojnie 4x więcej.

RE: Grand Theft Auto (seria) - simek - 02-06-2016

Nie przeczę, dało się to zrobić lepiej i w tym aspekcie gra nie błyszczy, ale coś, cokolwiek w tym mieście się dzieje, a że dla mnie to tylko mało istotne tło, to nie traktuje tego jako wady.

RE: Grand Theft Auto (seria) - Gal Anonim - 02-06-2016

Nie wiem w jaką ty wersje GTA V grales, military, ale dokladnie to wszystko robią NPC w GTA. Nie raz spotkalem NPC, ktory rozmawial przez telefon czy niósł kawę. Chyba, ze to jakis apgrejd wersji PC rzeczywiscie.