Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272)

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 24-02-2017

Nie zrozum mnie źle, wiem gdzie teraz jesteś, byłam tam i ja. Po seansie TDK, który mocno sobie popsułem oglądając WSZYSTKO i czytając WSZYSTKO co się dało, każde spoilery (to był pierwszy film, którego produkcję bacznie obserwowałem, bo w końcu miałem podłączenie do internetu i chyba nie zdawałem sobie sprawy z tego co robię, o ile lepiej jest iść na film z mniejszą wiedzą, dać się zaskoczyć) postanowiłem odciąć się tak jak ty teraz, przy produkcji TDKR. Nie udało się i tobie się też nie uda, a wkurwy będą cię później bawić, bo "fryzura Rey", a nawet znajomość kilkunastu ujęć z teasera nijak nie odbiorą ci frajdy z oglądania filmu, bo ten - jeśli będzie dobry - wybroni się tak czy siak.

Dalej nie oglądam clipów (no, może czasami, gdy waham się czy przejść się na jakiś film do kina, np. ostatnio do Konga i ten prolog Promka2), nie oglądam już wszystkich tv spotów, nie czytam żadnych spoilerów, do filmów które mnie interesują. Ale takie całkowite odcięcie się i nie oglądanie nawet trailera, które w przypadku SW i tak niewiele zdradzają, jest po prostu bez sensu. No chyba, że to trailer pokroju tego gówna:

Wtedy jak najbardziej zalecane jest późniejsze wchodzenie na salę kinową i odcięcie się od interentów.

A moje kłótnie są zawsze słuszne, bo moja jest tylko racja i to święta racja. NAJMOJSZA! Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 24-02-2017

Ale ja zdaje sobie sprawę, że nie unikne różnych zdjęć, lekkich spoilerów, info itp. Musiałbym się faktycznie wyprowadzić do dżungli. Ale próbować zawsze można Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - al_jarid - 24-02-2017

E, nie powiedziałbym, że nieoglądanie trailera jest bez sensu. Przecież trailer ma za zadanie przekonać cię do filmu. Jeśli i tak jesteś pewny, że chcesz na dany film iść do kina, to po cholerę jeszcze oglądać trailer? Zwłaszcza, że dopóki nie obejrzysz, to nie wiesz, ile tak naprawdę zdradza. A nawet jeśli zdradza mało, to ja i tak wolę podejść do filmu ze świeżym umysłem. Nie chodzi o to, że zwiastun mi zdradzi jakieś niesamowite spoilery, tylko po prostu czasem potem oglądając deliberuję sobie "A, to ta scena z trailera. A kiedy pojawi się ta postać, która była w zwiastunie? O, czy już teraz będzie ten pościg, którego kawałek pokazali w trailerze, czy jeszcze trzeba będzie na to trochę poczekać?". Lepiej mieć w kinie 100-procentowy zaskok.

Chociaż oczywiście jak najbardziej oglądam zwiastuny filmów, co do których nie jestem przekonany, czy iść. Czyli po prostu korzystam z trailerów w takim celu, w jakim zostały stworzone. Ale do "Last Jedi" i tak nie będę oglądał. Poczekam po prostu, aż film wyjdzie, a potem sprawdzę sobie na tym pięknym forum opinie tych użytkowników, którym - tak jak mnie - nie podobało się "Force awakens". Jeśli oni stwierdzą, że jest poprawa - to będzie dopiero dla mnie sygnał, że może warto przemyśleć wizytę w kinie.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 25-02-2017

(24-02-2017, 21:46)al_jarid napisał(a): E, nie powiedziałbym, że nieoglądanie trailera jest bez sensu. Przecież trailer ma za zadanie przekonać cię do filmu. Jeśli i tak jesteś pewny, że chcesz na dany film iść do kina, to po cholerę jeszcze oglądać trailer?

Bo jeśli pokaże ci coś, co ewidentnie ci się nie spodoba, może cię odwieźć od seansu i rozczarowania w fotelu kinowym/ straty dwóch dych na bilet?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - al_jarid - 25-02-2017

Zwiastuny dobrych filmów też bywają słabe. Więc wyobraźmy sobie sytuację, że chcę iść na film, ale jednak dałem się skusić i oglądam trailer. Trailer jest słaby, odpuszczam film. A potem nagle się okazuje, że trailery były mylące, a film super. Wtedy bym sobie pluł w brodę, że pozwoliłem się zniechęcić zwiastunowi. Taka tam hipotetyczna sytuacja Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Baretto - 03-03-2017

taki se, ale rozmowa z Vaderem epicka, też o tym pomyślałem kiedy byłem w kinie Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 03-03-2017

Miałem to wrzucić wczoraj, ale odpuściłem po obejrzeniu. Najgorsze HISHE EVER! Ani razu nawet minimalnie się nie uśmiałem.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Huntersky - 16-03-2017

Chciałem tylko przypomnieć jak cudownie wygląda shoretrooper. Deathtroopersi owszem, prezentują się nieźle, lecz to on ma ten minimalistyczny, zużyty wygląd, perfekcyjnie osadzony w stylu Starej Trylogii. Aktualnie siłuję się z myślą postawienia jego LEGO wersji obok K2-SO. Uśmiech
[Obrazek: k2eHBGt.jpg]

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Gambit - 17-03-2017

BluRay już w sklepie.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - szopman - 17-03-2017

Finally ! Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Doppelganger - 18-03-2017

Co w dodatkach? Warto kupować czy czekać rok na coś lepszego i bogatszego?

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 18-03-2017

Czekać aż Disney wejdzie w UHD Uśmiech Ja zaprzestaję kupowania filmów na Blu-ray, ale też nie zaczynam kupować na UHD. Po prostu wciskam pauzę Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Gieferg - 18-03-2017

Ja tam pieprzę UHD i dalej kupuję Blu.
BD mnie w pełni satysfakcjonuje, póki mi nie padną telewizor i odtwarzacz nie będę robił żadnych upgrade'ów sprzętu. Poza tym z filmami w UHD nie mam możliwości NIC zrobić na kompie (np dodać wersję PL), więc tym bardziej bez sensu.

A Rogue One (w przeciwieństwie do TFA, które pierwszy i ostatni raz widziałem w kinie) kupię (nie ściągnę Język), nie wiem jeszcze kiedy, ale pewnie niedługo.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Predator895 - 18-03-2017

Kurde nie wiem czy wytrzymam Smutny Polska premiera dopiero 26 kwietnia...

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 18-03-2017

(18-03-2017, 12:12)Mierzwiak napisał(a): Czekać aż Disney wejdzie w UHD Uśmiech Ja zaprzestaję kupowania filmów na Blu-ray, ale też nie zaczynam kupować na UHD. Po prostu wciskam pauzę Uśmiech

Biorąc pod uwagę ile lat rozkręcało się Blu-ray i to, że UHD zajmie to jeszcze dłużej (bo jest jeszcze mniejszą rewolucją względem poprzednika niż BD było względem DVD) możesz trzymać ten przycisk pauzy dobrych kilka lat.

Ja, tak jak Gieferg, jest zadowolony z Blu-ray i nie planuje się przerzucać.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-03-2017

Hmm, źle się wyraziłem - chodzi mi tylko o tytuły pokroju Rogue One czy Logana, które chciałbym mieć już w lepszej jakości. Zwłaszcza myśl o RO w HDR rozpala wyobraźnię Uśmiech

Tak czy siak zaopatrzyłem się w bajeczną kopię i tak, wizualnie to jest najlepiej wyglądająca część SW. Co się jeszcze chwali, to że wygląda jakby kręcili na filmie, a tymczasem to cyfra. Brawo!

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Gieferg - 19-03-2017

Mnie osobiście wkurwiałaby świadomość tego, że film, na którym byłem w kinie i na którym mi zależy oglądam nie mając oryginału na półce. Totally unacceptable. Wolę wcale nie oglądać. Co innego jazda próbna z gniotami pokroju Suicide Squad czy Warcraft, przy nich wkurwiałaby mnie świadomość tego, że za to zapłaciłem Język

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - simek - 19-03-2017

Oryginału się mieć jeszcze nie da, więc można to potraktować jak jazdę próbną na swoim kinie domowym Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Gieferg - 19-03-2017

Bez sensu.

Powtórka po dłuższej przerwie lepiej smakuje, w dodatku przez pół roku od seansu nie mam na nią takiego ciśnienia, żeby psuć sobie seans świadomością oglądania pirata i łamania własnych zasad (jeśli jakiś film chcę obejrzeć po raz drugi - kupuję go).

Tak więc no way in hell, że ściągnę jakikolwiek film, o którym wiem, że chcę go postawić na półce.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - simek - 19-03-2017

No cóż, wystarczy nie mieć zasady "nie oglądam piratów" i już wszystko nabiera sensu.