Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: The Batman (2022) reż. Matt Reeves (/Thread-The-Batman-2022-re%C5%BC-Matt-Reeves--5467)

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - yacajackowski - 23-04-2022

28 minut filmu a ja się zastanawiam dlaczego wszystko dzieje się tutaj w zwolnionym tempie.

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Wolfman - 23-04-2022

Nie czujesz tego pompatycznego nastroju, tej wiekopomnej chwili?

Toż to idzie pan VENGENCE!

To niech idzie szybciej, nie mam całego dnia.

Wszyscy tutaj wolno chodzą, wolno mówią i niestety wolno myślą.

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Doppelganger - 23-04-2022

(23-04-2022, 12:43)yacajackowski napisał(a): To niech idzie szybciej, nie mam całego dnia.

Jak całego dnia, mnie w kinie zeszły 3 tygodnie, tak akcja zapierdala.

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - marsgrey21 - 23-04-2022

Ta piosenka idealnie oddaje tempo tego filmu xD

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Spoilerowo - 23-04-2022

Pete Savage był zdecydowanie za krótko w tym filmie, nawet jak wpadł w scenie do pokoju gdzie było morderstwo to zaśmiałem jak się do Batmana zwrócił - ty to pewnie uwielbiasz ten dzień

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Gieferg - 23-04-2022

Cytat: "3-godzinny film, który odczuwa się jak 2-godzinny"

Bardziej 3-godzinny film, który odczuwa się jak 10-godzinny.

Byłem bardzo zaskoczony jak się skonczyl. Wydawało mi się że jest 21 a tu dopiero 15.

A i jeszcze jedno:

Gieferg napisał(a):Zastanawiam się też jak by podszedł 11-latce :>
(która z przyjemnością oglądała taki choćby Star Trek: TMP)

Cytuję: Może być, ale poprzednie były lepsze.

PS. i jeszcze w kwestii Catwoman: Pfeiffer >>>> Kravitz > Hathaway

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Rozgdz - 23-04-2022

Dla mnie w filmie do pościgu za Pingwinem jest wszystko perfect. Niestety potem zaczyna się czuć że ta sprawa, to wszystko, nie ma w sumie większego znaczenia, to tylko preteksta aby "wyjawić" widzowi niewiarygodną prawdę:

Co będzie z pewnością wielkim zaskoczeniem np dla każdego kto oglądał "Batman Begins", ale mimo wszystko jest - uważam - lepszym sposobem niż walnięcie widza łopatą na początku filmu a potem zamiecenie pod dywan.

Warto też zauważyć że różne kwestie z tej sceny pojawiają się w filmie, np wydrwienie cierpienia sieroty - Bruce'a jako "złotego dziecka", czy wejście do restauracji które jest u Reevesa wejściem do klubu ;)

(23-04-2022, 00:23)shamar napisał(a): On był niby "zemstą, którego bali się przestępcy". Ci mieli na niego wyjebane albo go nie znali. Do tego samo to, że ten idiota idzie se pogadać do klubu z Pingwinem mówi o nim wiele.  Jeszcze raz: POGADAĆ se poszedł Batman do klubu, gdzie są setki osób.  

Tak, wiem, w TDK też se poszedł do klubu. Tyle, że tam poszedł rozwalić Maroniego a tu poszedł se... pogadać.

Bajer że przebieraniec idzie pogadać do klubu pełnego ludzi jest głupawy, ale w sumie dopiął swego więc..  :P

(23-04-2022, 00:30)Corn napisał(a):
Cytat:Zakładam że "pomocnicy Riddlera" to inne dzieciaki z sierocińca.
Te dzieciaki, których szczury nie zagryzły :D

Tu warto zauważyć że wszystkich tak zaabsorbowało pojawienie się Jakiegoś Gościa (który może później okazać się Jokerem - lub nie :) że przeoczyli dość konkretne sygnały na koniec że Riddler najpewniej powróci. Jeśli Reeves ma zamiar dalej "iść Nolanem" to druga część będzie na Jokera a w trzeciej powrót Riddlera jako finałowego przeciwnika ale może z większą ekipą (Talia i Bane  byli w zasadzie "przedłużeniem Ducarda").

Trochę w tym filmie czuć że to nie jest "wszystko z Riddlerem", raczej budowanie postaci pod kontynuację.

Cytat: że przeoczyli dość konkretne sygnały na koniec że Riddler najpewniej powróci.

To byłby całkiem dobry powód, żebym nawet nie próbował oglądać takiej kontynuacji.

Tak w ogóle to chyba oceniłem za wysoko, im dłużej o tym myślę tym bardziej dociera do mnie jak bardzo ten film był gówniany... (przy całej swojej głupocie nawet Skyfall nie był tak męczącym doświadczeniem).
Całe szczęście, że nie jest (póki co) częścią żadnej interesującej mnie serii w związku z czym mogę go spokojnie olać.

Anyway, trzymam kciuki za to, żeby Reeves nigdy nie zrobił sequela.

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Corn - 23-04-2022

Rozgdz - problem z tym twistem jest taki, że on nie ma zupełnie sensu. Szczur nie musiał zostawać szczurem, żeby trząść miastem skoro od zawsze trząsł miastem :D

Riddler jest "odbiciem" Bruce'a i Batmana. Jest sierotą wychowaną w Wayne Manor, pojawienie się Batmana natchnęło go aby samemu założyć maskę i zostać "zemstą" za swoje - i innych dzieci z sierocińca - krzywdy. Najpierw mści się na konkretnych osobach a potem na całym mieście.

A i najprawdopodobniej odgadł tożsamość Batmana ;)

Tam chyba chodzi o ten Fundusz Wayne'a i to że Falcone przejął nad nim kontrolę po śmierci Thomasa przez co powstał cały Wielki Układ. Falcone zawsze był szychą ale po przejęciu Funduszu stał się Absolutnym Władcą Miasta - jeśli dobrze wszystko zrozumiałem.

Cytat:A i najprawdopodobniej odgadł tożsamość Batmana ;)
Może już nie bardzo docierało do mnie o czym mówią, bo na trzecim akcie już byłem kompletnie "disconnected" i więcej myślałem o tym, co za chwilę zjem na kolację niż o tym co się dzieje na ekranie, ale wyglądało w raczej oczywisty sposób, że odgadł, a jeśli Reeves miał na myśli coś innego, no to mu wyszło wyjątkowo pokracznie (w co jestem w stanie uwierzyć, gość jest w tym mistrzem :P).

Batman myślał że Riddler go rozgryzł, ale potem tak to pokazano jakby te wzmianki jednak to był przypadek. Scena jest więc do interpretacji widza. Jako że jednak jakoś ta scena mi przypomina inne, a tamci zdecydowanie wiedzieli kim jest Batman, więc.. :p

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - zombie001 - 23-04-2022

(23-04-2022, 17:50)Corn napisał(a): Rozgdz - problem z tym twistem jest taki, że on nie ma zupełnie sensu. Szczur nie musiał zostawać szczurem, żeby trząść miastem skoro od zawsze trząsł miastem :D
Ee, ale tam wcale nie chodziło o to, żeby zostać szczurem, tylko żeby zrobić publiczny spektakl, a przy okazji pozbyć się Maroniego. A że Falcone stwierdził, że sam to zrobi, to już inna kwestia.

I nie jest tam chyba powiedziane, że Falcone trząsł miastem od samego początku. Raczej był jedną z wielu grubych ryb.

Problem z tym twistem jest taki, że jest sam w sobie mało ciekawy i efektowny.

Nieźle powalone to by było, jakby bossem w tej wersji okazał się Alfred :)

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

(23-04-2022, 21:10)zombie001 napisał(a): Nieźle powalone to by było, jakby bossem w tej wersji okazał się Alfred :)

Jak lubisz takie twisty to Joker może się okazać ciekawy. Chyba mało kto zwrócił uwagę że oprócz Jakiegoś Gościa mamy tutaj całkiem niezłą podbudowę pod zupełnie innego Jokera ;)

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Krismeister - 23-04-2022

Jakiego powiedz nam proszę.

Ależ nie ma sprawy :p

Pod nią ;)

[Obrazek: Flashpoint_Batman_Knight_of_Vengeance_fo...father.JPG]

RE: The Batman (2022) reż. Matt Reeves - marsgrey21 - 23-04-2022

Co jest pod nią?