Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co to za film? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99)

RE: Co to za film? - Danus - 09-08-2012

Potrzebuję tytułu filmu. Oglądałem jak byłem bardzo mały, tak więc to ulotne wspomnienie.
Ten film to horror chyba. Dzieje się w jakimś domu, wprowadza się tam małżeństwo bezdzietne. Remontują podczas przeprowadzki chatę. W jednej ze scen mamy ekipę remontującą, gość który robi coś przy ścianie i nagle robi dziurę w tej ścianie. Cała scena jest przepleciona ze sceną seksu tego małżeństwa. Gość wkłada rękę i nagle coś go szarpie. Wyciąga rękę i okazuje się ,że coś odgryzło mu łapę i następnie wciąga go do środka. Tylko tyle pamiętam.
Pomóżcie:)

RE: Co to za film? - aassddff - 11-08-2012

witam
czy ktos zna moze tytul filmu z tego teledysku?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8XzHfztb2aA[/youtube]
z gory dzieki za odp.

RE: Co to za film? - Karolinatoja - 11-08-2012

Witajcie, już raz był poruszony ten temat, ale nikt nie odpowiedział. Może teraz się uda :)
Poszukuje tytułów 2 filmów, które oglądałam jakieś 15-20 lat temu i za żadne licho nie pamiętam tytułów. Szperałam w necie i nic.

1 film jest o dziewczynie, która pracuje w domu pogrzebowym a dokładnie robi makijaże zmarłym. Wraz z koleżanką często wybierają się na łyżwy, na których często widuje kolesia, który bardzo jej się podoba. On jest maszynistą i prowadzi pociąg metra.

Ona jest gruba, on przystojny, chyba blondyn. Ona chce go zdobyć tego faceta, umawia się z nim itd... On nie jest zainteresowany, ale w końcu zaczynają się spotykac. On się jej wstydzi przed kumplami. Przed świetami wraca jego dziewczyna.Ta gruba jest sympatyczna, wesoła, choć nieatrakcyjna, a ta jego obecna zimna, niesympatyczna lala, choc atrakcyjna.
Przez przypadek widzi ja kiedys na stacji metra i doznaje olśnienia, że ja kocha.
Ona często powtarza (pamiętam w polskim tłumaczeniu) tekst "uważaj na pęłznące oko"

2 film jest starszy chyba i niewiele pamiętam. Ale chodzi w nim o to, że facet kocha kobietę, ona chyba umiera, a on wraca do przeszłości, do czasów, kiedy byli razem. Ale może zdrobic to tylko wtedy, gdy mocno się skupi i będzie dotykał przedmiotu z tamtego okresu, chyba monety, którą ma w kieszeni. W końcowych scenach, nie je, nie pije, byle tylko jak najdłużej być „skupionym” na i w przeszłości. Ostatecznie ktoś chyba puka do drzwi i go rozprasza. I już potem nie wiem co.

Tylko tyle pamiętam i to tez jak przez mgłę

Przejrzałam wszystkie posty, nie znalazłam odpowiedzi, ale stwierdzam, że jesteście niesamowici :) Więc liczę, że i mnie pomożecie

RE: Co to za film? - brutal - 12-08-2012

gatunek: thriller lub sensacyjny
lata filmu: prawdopodobnie 80-00.
akcja filmu: głownie szpital tak myślę.
szczegóły: jakiś psychol był w szpitalu. Pamiętam jak jednemu uciął palca którego później użył by dostać się na oddział.

Raczej film mniej znany ale może znajdzie się jakaś osoba która oglądała takowy film.

RE: Co to za film? - Mental - 12-08-2012

"Hospital Killer" z Dudikoffem.

RE: Co to za film? - Karol - 12-08-2012

@Karolinatoja - pierwszego nie znam, ale fabuła drugiego podobna jest do "Somewhere in time" ("Gdzieś w czasie"): http://www.imdb.com/title/tt0081534/

RE: Co to za film? - Karolinatoja - 12-08-2012

Tak Karolu, to ten!!! Jesteś Wielki w swej wiedzy :) dziękuję :)

A może ktos mi jeszcze pomoże z tym pierwszym...?

RE: Co to za film? - Danus - 12-08-2012

Kurde nie ma kozaka na forum kto by znał mój film?:)

RE: Co to za film? - anormalnychiromanta - 12-08-2012

@Karolinatoja
Najprawdopodobniej pierwszy film to "Podryw" (Babycakes).

http://www.imdb.com/title/tt0096872/

RE: Co to za film? - smackey - 12-08-2012

kojarzycie film w którym matka zabiła nie chcący swoje dziecko śpiąc koło niego i przygniotła je piersią? ogólnie nie przyznała się do tego lub nie ogarnęła, że tak zrobiła nie pamiętam. możliwe w sumie, że to był jakiś serial ale wydaje mi się, że jednak film

RE: Co to za film? - Karolinatoja - 12-08-2012

Kurka wodna!!! Angielski tytuł to ten film :) Wiedziałam, że na Was mogę liczyć! Czemu tak późno weszłam na to forum?!

dziękuję za pomoc. jesteście niesamowici :)

RE: Co to za film? - brutal - 13-08-2012

(12-08-2012, 20:14)Mental napisał(a): "Hospital Killer" z Dudikoffem.

Na pewno to ten? bo nie mogę nigdzie znaleźć filmu o takim tytule. Patrząc w listę filmów Dudikoffa również nie ma ma go na liście.

Proszę o pomoc.

RE: Co to za film? - Karolinatoja - 13-08-2012

Jak juz znam tytuły to wyskoczył mi inny problem.
Film "Gdzieś w czasie" znalazłam.
Ale za zadnego smerfa nie mogę nigdzie znakeźć "Babycakes" (Podryw) w polskiej wersji językowej (czy to z lektorem czy napisami). Nie mam juz pomysłu, gdzie szukac.

I stąd moje pytanie: wie ktoś, gdzie mogłabym ga znaleźć? albo może ma ktos ten film w swych "zbiorach"?

Plijs o pomoc ;)

RE: Co to za film? - brutal - 16-08-2012

Mental, to jak bo nie ma takiego filmu z Dudikoffem " Hospital Killer" może tytuł pomyliłeś.

RE: Co to za film? - Hitch - 16-08-2012

Pewnie dlatego, że Mental zrobił sobie z was jaja :)

RE: Co to za film? - military - 16-08-2012

Nie tyle jaja, co nie wyjaśnił, w czym rzecz. Dudikoff nie zagrał w Hospital Killerze, tylko go wyreżyserował, więc poszukajcie pod tym kątem - założę się, że sprawdzaliście tylko listę filmów, w których ten artysta wystąpił. Dodam, że scenariusz filmu (też autorstwa Dudikoffa) zdobył laur krytyków na festiwalu Sundance w 1981 r.

RE: Co to za film? - Bucho - 16-08-2012

Juz nic nie chcialem pisac, ale teraz widze ze lawina ruszyla :)

RE: Co to za film? - brutal - 16-08-2012

Patrząc na listę filmów i tych w których grał i tych które reżyserował (chyba żadnego nie wyreżyserował) to i tak nie mogę znaleźć nigdzie tego filmu.
Pewnie sobie co niektórzy właśnie jaja robią.

RE: Co to za film? - laskala - 05-09-2012

Witam
Szukam tytułu filmu.
Rozpoczyna się tak:
Dziennikarka wraz z ekipą robi reportaż z wesołego miasteczka, na ekstremalnych atrakcjach. W pewnej chwili ktoś ją zaprasza do udziału w jakiejś grze w wielkim domu. Po przybyciu do tego domu dzieją się tam dziwne rzeczy: spadające szkło z sufitu, drzwi się same zamykają, a na nich pojawiają się jakieś dziwne twarze.... To tyle co pamiętam...

Dziękuję za każde propozycje tytułów.

RE: Co to za film? - Crash - 05-09-2012

"House on Haunted Hill" z 1999r.