Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co to za film? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99)

RE: Co to za film? - paszko007 - 08-09-2012

czesc ne wiem jak sie nazywa tytuł filmu gdzie facet broni swojej rodziny na poczatku przed włamywaczem i zabija go kijem beseballowym przed domem zostaje niesłsznie oskarżony i trafia do paki gdzie kontrole sprawoje jakis cwel z tych klawiszy

RE: Co to za film? - Bartholomew - 08-09-2012

chyba chodzi o Felon z Valem Kilmerem :)

RE: Co to za film? - Martinipl - 08-09-2012

Felon :)

RE: Co to za film? - wioletek - 23-09-2012

Witam!
Poszukuję filmu, który jest już raczej stary bo oglądałam go ok. 8 lat temu. Film opowiada o losach nastoletniej narkomanki, która wyprowadza się/ucieka [bo już dokładnie nie pamiętam] ze swoim chłopakiem który również jest narkomanem. Po pewnym czasie zaczynają się kłótnie i para rozstaje się. Dziewczyna znajduje nowego mężczyznę który się nią opiekuje, pod warunkiem, że ona zaprzestaje ćpać. Z początku było wszystko dobrze, lecz kiedy zaczyna brakować jej narkotyków wraca do swojego ex, a później znowu wraca do tego dobrego mężczyzny. Scena końcowa tego filmu rozgrywa się w jakiejś szopie/stodole, w której budzi się ta kobieta i na zewnątrz przez szpary między deskami widać radiowozy, które ją chyba ścigały.
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ szukam już tego filmu parę dobrych lat i wciąż nie mogę go znaleźć.

RE: Co to za film? - shamar - 23-09-2012

Mam tylko przebłysk pamięci - film był chyba komedią.
W pewnym momencie była scena, że bohater przychodzi do jakiegoś biznesmana, do jego gabinetu i na ścianie wisi zdjęcie konia (a dokładniej końskiego pyska) i ten biznesman tłumaczy bohaterowi, że to był ulubiony koń jego (lub jego żony) i zdechł dawno temu.

Pamiętam, że zmasakrowało mnie to zdjęcie konia. Ta facjata końska była tak śmieszna, że ryłem z tego z półtorej minuty. I nie był to raczej film "mądrzejszy od jeźdźca" aka "Don-koń, który mówi".

RE: Co to za film? - nawrocki - 23-09-2012

shamar, podobna scena jest w "Przyjacielu gangstera", może to ten film.

RE: Co to za film? - kwasibor - 23-09-2012

(23-09-2012, 01:53)wioletek napisał(a): Witam!
Poszukuję filmu, który jest już raczej stary bo oglądałam go ok. 8 lat temu. Film opowiada o losach nastoletniej narkomanki, która wyprowadza się/ucieka [bo już dokładnie nie pamiętam] ze swoim chłopakiem który również jest narkomanem. Po pewnym czasie zaczynają się kłótnie i para rozstaje się. Dziewczyna znajduje nowego mężczyznę który się nią opiekuje, pod warunkiem, że ona zaprzestaje ćpać. Z początku było wszystko dobrze, lecz kiedy zaczyna brakować jej narkotyków wraca do swojego ex, a później znowu wraca do tego dobrego mężczyzny. Scena końcowa tego filmu rozgrywa się w jakiejś szopie/stodole, w której budzi się ta kobieta i na zewnątrz przez szpary między deskami widać radiowozy, które ją chyba ścigały.
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ szukam już tego filmu parę dobrych lat i wciąż nie mogę go znaleźć.

To chyba będzie "Too Young to Die?" z Brattem Pittem i Juliette Lewis.

Np YouTubie znalazłem tylko taki tribut

RE: Co to za film? - shamar - 23-09-2012

(23-09-2012, 19:05)nawrocki napisał(a): shamar, podobna scena jest w "Przyjacielu gangstera", może to ten film.

Nie wydaje mi się, ze to było francuskie ale ja mam sklerozę więc...
Przelece na YT i sprawdze :)

AHAHAHA. Dzięki. To to. Ta fota miażdży na 6:40.

RE: Co to za film? - desjudi - 26-09-2012

szukam tytułów dwóch filmów. może być banalne, ale nie kojarzę, a żonka mnie nagabuje :)
1. kobieta urządza przyjęcie i niechcący morduje swoich adoratorów
2. kobieta ma ojca-fałszerza dzieł sztuki, oficjalnie kolekcjonera, który wypożycza jedno ze swych dzieł do muzeum, a kobiecina planuje wykraść owo dzieło z muzeum.

jakoś tak :)

RE: Co to za film? - Mefisto - 26-09-2012

to drugie przypomina mi nieco How to Steal a Million z Hepburn, ale tam była figurka i raczej bez licencji do wypożyczania

RE: Co to za film? - desjudi - 26-09-2012

tak, to to, dzięki :)
a ten pierwszy kojarzysz? po zabiciu tych narzeczonych do morderczyni wpadają znajomi na imprezkę...

edit. mam. Serial Lover. http://www.imdb.com/title/tt0155157/

RE: Co to za film? - Mefisto - 26-09-2012

heh, nie słyszałem

RE: Co to za film? - military - 02-10-2012

Widziałem wczoraj fragment na jakimś kanale telewizyjnym (ale nie wiem jakim!!!! Bo nie mam TV i nie zwróciłem uwagi na znaczek, którego i tak bym nie skojarzył - a nie chce mi się przeglądać programu 10000 kanałów). Film był przedziwny. Wykonany z jednej strony słabo - typowe straight-to-dvd - a z drugiej strony, jak na taki niby-asylumowy film, całkiem nieźle.

Otóż jakaś ruda kobitka była entomologiem i przy okazji prawdziwą maniaczką owadów - uczyła o nich w szkole. W zaułku, w którym mieszkała, czaił się jakiś człowiek-karaluch (?), który zjadał twarze ofiar, którymi zwykle stawali się faceci, którzy próbowali poderwać kobitkę. Karalucha ścigali jacyś rządowi agenci, a sprawę morderstw próbował rozwiązać policjant - w tej roli KMF-owy Bucho. Co to był za film? Niesamowicie dziwne połączenie czegoś w stylu X-files z czymś w stylu asylumowego gówna. Tak dziwne, że aż przyjemnie się ten fragment oglądało.

RE: Co to za film? - Craven - 02-10-2012

Brzmi trochę jak Mimic's retarded brother :P

RE: Co to za film? - military - 02-10-2012

Actually is Mimic 2. Dzięki za naprowadzenie na właściwy trop.:)

RE: Co to za film? - Craven - 02-10-2012

*facepalm* :)

RE: Co to za film? - Jenova - 08-10-2012

Film fantasy z samurajem który miał kilka (7 czy 9) mieczy, oraz grupkę pomocników. Wyglądało to tak, że w trakcie walki wolał np. – piątka. Jego pomocnicy rzucali mu ten miecz, on pokonywał kilku przeciwników tym mieczem i wołał o następny. Mogłem to widzieć koło 1990.

Nigdy w życiu nie trafiłem na ślad tego filmu.

RE: Co to za film? - marinho - 14-10-2012

Poszukuję tytułów dwóch filmów sf z ery VHS.

Jeden opowiadał historię jakiejś rodziny (pamiętam, że był ojciec i dzieci), która trafiła na jakąś obcą planetę. (na początku filmu coś majstrował ojciec z pojazdem, ale pojawiło się zagrożenie.

Drugi zaczynał się chyba w kosmosie, na jakimś statku, pełno tam było dziwnych potworów i robotów, główny bohater walczył chyba z nimi na arenie, bądź chodziło o jakiś sport.

Wybaczcie chaotyczne opisy, ale ledwo je pamiętam, jak przez mgłę.

EDIT

Jeszcze seria filmów z ery VHS opowiadająca o przygodach dość patologicznej rodzinki, często przewijający się temat seksu, (np jeden z bohaterów miał wizję koszykarek topless) itp ;). Nie jestem pewien czy były 2 części czy wiecej.

EDIT 2

Kolejny film, którego tytułu poszukuję to film karate/ninja, w którym zabójcy ninja zmieniali się w takie małe snopki siana

RE: Co to za film? - military - 14-10-2012

[undefined=undefined]
Drugi zaczynał się chyba w kosmosie, na jakimś statku, pełno tam było dziwnych potworów i robotów, główny bohater walczył chyba z nimi na arenie, bądź chodziło o jakiś sport.[/undefined]

Arena

[undefined=undefined]Jeszcze seria filmów z ery VHS opowiadająca o przygodach dość patologicznej rodzinki, często przewijający się temat seksu, (np jeden z bohaterów miał wizję koszykarek topless) itp ;). Nie jestem pewien czy były 2 części czy wiecej.[/undefined]

Flodderowie

Admini, coś się wali z cytatami.

RE: Co to za film? - marinho - 14-10-2012

Wielkie dzięki chodziło o te filmy :D

Pozostaje jeszcze tylko kwestia rodzinki rozbitej na obcej planecie i ninja zmieniających się w snopki siana.

Dodatkowo prośba o zidentyfikowanie kolejnych filmów:

1. straszny melodramat s-f, w którym obcy (kosmita) przybywa na ziemie jako rycerz? Akacja dzieje się w średniowieczu.

2. Horror (leciał dawno temu nocą na TVP). Pamiętam tylko jedną scenę, dość wysoki o zdeformowanej twarzy szatan? oddaje mocz na krzyż.