Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co to za film? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99)

RE: Co to za film? - Bucho - 14-10-2012

Military mnie uprzedzil - recka Areny (na specjalne zyczenie Desa) niedlugo na stronie ;)

RE: Co to za film? - military - 14-10-2012

[undefined=undefined]Pozostaje jeszcze tylko kwestia rodzinki rozbitej na obcej planecie[/undefined]

Lost in Space?

[undefined=undefined]ninja zmieniających się w snopki siana[/undefined]

To ten sam film, w którym zmieniali się w latające dywany?:)

[undefined=undefined]1. straszny melodramat s-f, w którym obcy (kosmita) przybywa na ziemie jako rycerz? Akacja dzieje się w średniowieczu.[/undefined]

Star Knight?

RE: Co to za film? - Spawne - 14-10-2012

Cytat:2. Horror (leciał dawno temu nocą na TVP). Pamiętam tylko jedną scenę, dość wysoki o zdeformowanej twarzy szatan? oddaje mocz na krzyż.
zdaje sie, ze w rawhead rex byla takowa scena ;)

RE: Co to za film? - marinho - 14-10-2012

Cytat:Star Knight?

Cytat:rawhead rex

Strzał w dziesiątkę. Dokładnie o to chodziło :)

Cytat:Lost in Space
Niestety nie jest to Lost in Space Ten film był na VHS, prawdopodobnie z lat 80, miał dość cięzki klimat.

Film o Ninjach zamieniających się w snopki siana to klasyk, który oglądałem po kilka razy, chyba miał kontynuacje, to film kung fu prawdopodobnie :) (bardzo słabo pamiętam)

EDIT

znalazłem też scenę z filmu Król Trupiogłowy i nie chodziło o krzyż :P

Nie dla wrażliwych:

RE: Co to za film? - arturs123 - 14-10-2012

Parę lat temu oglądałem późną porą na TVP1 czy TVP2 film na pograniczu thriller/horror - fabuła polegała na tym, że grupa ludzi trafiła na jakieś wygwizdowo do domku (być może chodziło o jakiś wyjazd na weekend). Oczywiście skończyło się tak, że prawie wszyscy zginęli. Akurat żadnej ingerencji duchów czy innych głupot nie było, po prostu ktoś ich mordował. Był jeszcze motyw, że ktoś to wszystko nagrywał, może chodziło o jakieś show, które wymknęło się spod kontroli. Akcja chyba działa się zimą. Ogólnie to nie było jakieś znane czy porywające "dzieło". Filmu nie widziałem w całości i ledwo go pamiętam, ale może ktoś z tych szczątkowych informacji coś skojarzy, będę wdzięczny.

RE: Co to za film? - Crash - 14-10-2012

Może "My Little Eye"?

RE: Co to za film? - Danus - 14-10-2012

Ponawiam:
Cytat:Potrzebuję tytułu filmu. Oglądałem jak byłem bardzo mały, tak więc to ulotne wspomnienie.
Ten film to horror chyba. Dzieje się w jakimś domu, wprowadza się tam małżeństwo bezdzietne. Remontują podczas przeprowadzki chatę. W jednej ze scen mamy ekipę remontującą, gość który robi coś przy ścianie i nagle robi dziurę w tej ścianie. Cała scena jest przepleciona ze sceną seksu tego małżeństwa. Gość wkłada rękę i nagle coś go szarpie. Wyciąga rękę i okazuje się ,że coś odgryzło mu łapę i następnie wciąga go do środka. Tylko tyle pamiętam.
Pomóżcie:)

RE: Co to za film? - Motoduf - 14-10-2012

Sam opis tej sceny brzmi dokładnie jak "The Beyond", ale reszta się nie zgadza.

RE: Co to za film? - arturs123 - 15-10-2012

(14-10-2012, 21:03)Crash napisał(a): Może "My Little Eye"?

Dzięki wielkie, na 99,9% to jest to! Browar za to ;)

RE: Co to za film? - shamar - 15-10-2012

(14-10-2012, 21:25)Danus napisał(a): Ponawiam:

A to ponawianie coś daje? :)
W sensie, że liczysz na to, że zobaczy to, ktoś kto wcześniej nie widział bo np. doszedł miesiąc temu?

Bo jeśli tak to może ja też se ponowię.

RE: Co to za film? - Danus - 15-10-2012

(15-10-2012, 11:52)shamar napisał(a): A to ponawianie coś daje? :)

Bo jeśli tak to może ja też se ponowię.
Myślę, ze próbować warto.

(14-10-2012, 22:27)Motoduf napisał(a): Sam opis tej sceny brzmi dokładnie jak "The Beyond", ale reszta się nie zgadza.
Znaczy, ze w tym filmie jest dokładnie taka sama scena?

RE: Co to za film? - The Vujek - 15-10-2012

Skoro scena jest identyczna, to może warto poszukać w nawiązaniach/podobieństwach do filmu?

http://www.imdb.com/title/tt0082307/trivia?tab=mc

RE: Co to za film? - shamar - 15-10-2012

(15-10-2012, 12:04)Danus napisał(a): Myślę, ze próbować warto.

Ja nie mam szans skoro nawet na "horroronline" nie wiedzieli. Chociaż nie jestem pewny tego "nawet" w kontekście tamtej strony.
Spróbuj tam.

RE: Co to za film? - Motoduf - 15-10-2012

Cytat:Znaczy, ze w tym filmie jest dokładnie taka sama scena?

Bardzo podobna. Hydraulik robi dziurę w piwnicznej ścianie, coś go mocno rani i zabija. Ale jak przypominam sobie teraz szczegóły, to to raczej nie będzie ten film.

RE: Co to za film? - Bielau - 20-10-2012

Poszukuję filmu który widziałem dość dawno temu a który na tyle zapadł mi w pamięć, że chętnie zobaczę go jeszcze raz i porównam z moimi wspomnieniami.
Był to horror o jakiejś chorobie która zamieniała ludzi w coś na kształt zombie. Zaraza działała chyba także na żywych ponieważ w głowie utkwiła mi scena w której bohaterka, zarażona tym czymś, kaleczyła swoje ciało i wbijała w nie różne ostre przedmioty aby "uciszyć" głód mięsa/mózgów/krwi/na co tam miała ochotę.
Kolejne co pamiętam to scena gdzie zarażeni zostali wyłapani chyba przez jakąś wojskową grupę. Wśród złapanych był zarażony z którego została głowa wraz z kręgosłupem.
Film kończył się sceną w której
Bardzo możliwe, że coś pomieszałem lub źle zapamiętałem.

RE: Co to za film? - Bucho - 20-10-2012

RE: Co to za film? - Craven - 20-10-2012

Powtórzyłem sobie ostatnio Nieznajomych z pociągu i Psychozę. I teraz mam zgryz - w którym filmie Hitchcocka (no chyba, że mi się pomieszało i to nie u niego było), był motyw dziecka który zjeżdżając z poręczy nadziało się na zaostrzone ogrodzenie? Plus jakaś taka scenka mi się kołacze po głowie, z drapaniem widelcem po białym obrusie.

RE: Co to za film? - anormalnychiromanta - 20-10-2012

Na bank to "Urzeczona".

RE: Co to za film? - Bielau - 21-10-2012

(20-10-2012, 11:44)Bucho napisał(a):

Dzięki.

RE: Co to za film? - Craven - 26-10-2012

(20-10-2012, 21:58)anormalnychiromanta napisał(a): Na bank to "Urzeczona".

Dzieki wielkie, dopiero teraz zauważyłem odpowiedź. No to jeszcze to sobie na bank obejrzę.