Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Homeland [Showtime] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Homeland [Showtime] (/Thread-Homeland-Showtime--2430)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: Homeland [Showtime] - simek - 15-01-2013

Te Globy dla seriali mają trochę więcej wspólnego ze zdrowym rozsądkiem niż Oscary tylko dlatego, że popularnych i dobrych seriali jest mniej niż filmów, ale i tak są przyznawane zazwyczaj wbrew temu, co chciałbym zobaczyć.

RE: Homeland [Showtime] - Albertino - 15-01-2013

Fakt, Patinkin chyba najbardziej się wybijał w drugim sezonie. Szczególnie Danes nie zasłużyła na Globa.

RE: Homeland [Showtime] - Mental - 15-01-2013

Cytat:Po 2 sezonach Homeland ma 5 Złotych Globów (tyle co przez całą swoją emisję zebrało The Sopranos)

Globy nie są wyznacznikiem niczego. Obama by dostał 10 globów, gdyby była kategoria "mój najulubieńszy pan prezydent". Ile globów zgarnął "Kabel"? 0.000.

RE: Homeland [Showtime] - Perfik - 15-01-2013

(15-01-2013, 14:50)Albertino napisał(a): Fakt, Patinkin chyba najbardziej się wybijał w drugim sezonie. Szczególnie Danes nie zasłużyła na Globa.

Po pierwsze nie miała żadnej sensownej konkurencji. Po drugie zasłużyła już chociażby samym pierwszym odcinkiem drugiej serii.

RE: Homeland [Showtime] - Albertino - 16-01-2013

Być może macie rację, ale nijakość jej postaci w drugiej połowie sezonu położyła to, co było wcześniej.

RE: Homeland [Showtime] - Gal Anonim - 20-01-2013

Mam takie same odczucia względem tego serialu, jak Jakuzzi. Ogląda się dobrze, ale ulatuje wraz z zakończeniem. Nawet cliffhanger drugiej serii nie podniósł mi penisa, a był w porządku. Może sięgnę po trzecią serię, ale nie czuję, że coś strace olewając ją. Plus za dwubiegunową bohaterke i intro, które tę dwubiegunowość nieźle oddaje.

RE: Homeland [Showtime] - Mental - 20-01-2013

Mojego penisa podniósł, ale to może być kwestia kondycji twojego organizmu, a nie wina serialu :)

Jakbym miał trzynaście lat to też z łatwością by mi podniósł. ;) A w moim wieku już tylko naprawdę dobre seriale podnoszą penisa, więc nie.

Nie wierzę, że nie podniósł ci flaczka widok Saula Berensona gadającego po muzułmańsku do worków z trupami.

Nie no, na widok Saula zawsze mi conajmniej drga także jeżeli sięgnę po trzecią serię to głównie dla Patinkina. Ale w obcym języku juz gadał.

Ja po trzecią sięgnę z innych względów - liczę na dobra partyzantkę w wykonaniu Brody'ego i granie na dwa fronty w wykonaniu blondyny. Może będzie mu przemycać broń z magazynów ATF z liścikami miłosnymi? Za takie patenty z miejsca 10/10 ode mnie :)

RE: Homeland [Showtime] - Mierzwiak - 20-01-2013

Było dwie strony temu, Mierzwiaku. :)

RE: Homeland [Showtime] - Mierzwiak - 20-01-2013

Sorry, nie sprawdziłem, a dopiero dzisiaj na to wpadłem :)

RE: Homeland [Showtime] - unknown - 20-01-2013

@Mental
Saul gadał do worków w jidysz.

RE: Homeland [Showtime] - JC-H - 20-01-2013

(20-01-2013, 18:48)unknown napisał(a): @Mental
Saul gadał do worków w jidysz.
Saul odmawiał kadisz, a czyni się to po aramejsku.

RE: Homeland [Showtime] - unknown - 21-01-2013

No, to doszliśmy... ;)

RE: Homeland [Showtime] - Gal Anonim - 21-01-2013

Tak naprawdę Saul gadał po Klingońsku. Trzecia seria to crossover ze Star Trekiem Abramsa.

RE: Homeland [Showtime] - desjudi - 06-02-2013

obejrzałem sezon pierwszy i drugi i oto co wiem :)

RE: Homeland [Showtime] - SonnyCrockett - 06-02-2013

Taka mała uwaga do tekstu, serial "Life" miał dwa sezony.