![]() |
|
The Thing (2011) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19) +---- Wątek: The Thing (2011) (/Thread-The-Thing-2011--2461) |
RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - Mental - 28-07-2011 Predator, padłem :) :) Zajebisty filmik :) A co do trailera - wszystkie dialogi powielające kultowe kwestie z oryginału (o kopiowaniu/adaptacji etc) brzmią mega sztucznie, w dodatku wypowiada je jakaś nastolatka. Totalnie bezpłciowy zwiastun. Film pewnie nakręcony dla młodego pokolenia pokemonów, które z zasady nie oglądają filmów sprzed epoki pierwszego Matriksa. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - Martinipl - 29-07-2011 Jest kololowo, schludnie, czysto, elegancko - czyli, k****, jak to na stalcji polarnej. Będzie lipa :( Filmik z Kurtem dobry - podsumowanie jest w pytę :) RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - patyczak - 29-07-2011 Mnie na zwiastunie rozwala ta bryła lodu, cyfrowość tak woli po oczach, że masakra. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - Albertino - 29-07-2011 Lód teraz drogi, wiesz - globalne ocieplenie i te sprawy, trzeba w komputerze zrobić. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - raven.second - 22-08-2011 Parę fotek się pojawiło na filmwebie. Było już kilka w temacie, ale ta szczególnie rzuciła mi się w oczy. Jest... niepokojąco dziwna i nie pasująca do tego, co zrobił Carpenter.
RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - nawrocki - 22-08-2011 Dłoń z paszczą - ale to będzie gówniany film. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - vast - 22-08-2011 większość tych fotek to starzyzna, pokraka z czerwonymi oczyma wygląda w chuj tandetnie, gdyby tego nie umieścili w filmie to było by lepiej . obstawiam jednak że będzie jako thing z bryły lodu. natomiast patent z paszczą w dłoni bardzo dobry, nie wiem czemu narzekasz Nawrocki. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - Mental - 22-08-2011 To jest remake, a nie jakieś CGI gówno dla ciot prysznicowych. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - nawrocki - 22-08-2011 Cytat:natomiast patent z paszczą w dłoni bardzo dobry, nie wiem czemu narzekasz Nawrocki. Bo to efekciarski patent, który zadowoli walące do kina, przygłupie nastolatki. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - Mierzwiak - 22-08-2011 Ręka z paszczą jest ok, coś takiego mogłoby być w Silent Hill. Reszty nie chcę oceniać, bo to nie kadry z filmu, ale ta fotka wklejona przez ravena to jakieś nieporozumienie. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - shamar - 22-08-2011 Całkiem sympatycznie to wygląda. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - OGPUEE - 22-08-2011 Te fotki w klimatach starego "Cosia". Cały czas mam nadzieję, że będzie co najmniej przyzwoity. Taka "Geneza Planety Małp" zapowiadała się na gówno, a wyszło bardzo mądre widowisko z logiczną fabułą. Będę naprawdę zszokowany, jeśli główna lasia zginie. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - raven.second - 22-08-2011 (22-08-2011, 19:21)OGPUEE napisał(a): Te fotki w klimatach starego "Cosia". Które fotki? Bo chyba nie te, które ja zalinkowałem? Przecież tam tylko to oraz to są w klimatach The Thing Carpentera. Reszta jest fatalna, z trójokim potworkiem na czele. Ręka z paszczą owszem, zła nie jest, bo w jakiś dziwaczny sposób przypomina mi głowę na pajęczych nogach. (22-08-2011, 19:21)OGPUEE napisał(a): Będę naprawdę zszokowany, jeśli główna lasia zginie. Przykro mi, ale ona musi zginąć. Jedynie pies oraz dwójka Norwegów przeżyła (dobrze mówię? Czy kogoś pominąłem?) RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - vast - 23-08-2011 (22-08-2011, 18:12)nawrocki napisał(a):Cytat:natomiast patent z paszczą w dłoni bardzo dobry, nie wiem czemu narzekasz Nawrocki. ja pierdole a głowa z pajęczymi nogami i czułkami to nie był efekciarski patent???? jak byłem nastolatkiem to się tym jarałem, teraz już nastolatki nie mogą?? RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - nawrocki - 23-08-2011 Efektowny, nie efekciarski. To różnica wielka jak Golden Gate. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - vast - 23-08-2011 nigga please, nie ma żadnej różnicy. przynajmniej dla mnie. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - Craven - 23-08-2011 Różnica między efektowny a efekciarski jest wielka ale trzy Burj Dubai postawione jedna na drugiej. T-Rex wychodzący przez ogrodzenie jest efektowny, wywołuje opad szczeny. Spinozaur uprawiający zapasy z T-Rexem jest efekciarski i może najwyżej przyspieszyć tempo żarcia popcornu. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - military - 23-08-2011 Ja bym podał raczej przykład pościgu z Bullita - efektowny, i z Transportera 2 - efekciarski. Tak czy siak, te modele ze zdjęć są... meh. Nie podobają mi się macki, bardzo nie podoba mi się trzyokie coś. Reszta - na filmie może wyglądać OK. Dłoń wygląda, co prawda, jak coś z parodii The Thing, ale wszystko zależy od tego, jak zostanie pokazana i jak na nią zareagują bohaterowie. Podejrzewam, że będzie to coś w stylu "you gotta be fuckin kidding me" i sceny z głową. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - OGPUEE - 23-08-2011 (22-08-2011, 19:27)raven.second napisał(a):(22-08-2011, 19:21)OGPUEE napisał(a): Będę naprawdę zszokowany, jeśli główna lasia zginie. Ale jak znamy obecne Hollywood, to pewnie ona gdzieś będzie leżeć na śniegu i obserwować tych dwóch Norwegów i uciekającego psa. Idę o zakład, że baba przeżyje (a jak nie, to będę wynosił twórców prequela to piedestał). Co do trójokiej maszkary, gdzie czytałem, że w oryginalnej noweli zamrożony Coś wyglądał na trójoką twarz otoczoną jakimiś glizdami. RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! - vast - 23-08-2011 dłoń na filmie pewnie będzie widoczna przez ułamek sekundy, to że jest w centrum uwagi po ktoś zrobił jej zdjęcie nie znaczy że zasługuje na podkreślenie w filmie. poza tym to są fotki makiety jakby ktoś się jeszcze nie domyślił więc chyba nie ma co oceniać jakości wykonania. |