Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Hunger Games - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: The Hunger Games (/Thread-The-Hunger-Games--2620)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: The Hunger Games - Persona non grata - 07-03-2013

Kiedyś użyłem skrótu "JLaw" i do dzisiaj wszyscy myślą, że kocham Jude'a. Od tego momentu staram się jednak unikać tej formy.

RE: The Hunger Games - Lawrence - 07-03-2013

(07-03-2013, 10:43)Crov napisał(a): No to akurat mój nickname na Hugh Jackmana.

Nazywasz Hugh Jackmana "Słodziutką Pierdzioszką"???

JLaw, kojarzy mi się też z Jude Law i J.Lo.

RE: The Hunger Games - Persona non grata - 15-04-2013

Jeszcze nie widziałem, bo wtyczka nie działa. Czekam na komentarzyki.

RE: The Hunger Games - Galadh - 15-04-2013

Teaser jest tutaj:

Zmiana reżysera wyczuwalna. Szacun za to, że na dobrą sprawę, nie pokazali nic poza pierwszym aktem.

RE: The Hunger Games - Juby - 15-04-2013

Obejrzałem z ciekawości i już mam 100% pewności, że nie idę na to do kina, ani pewnie w ogóle tego nie obejrzę. Szykuje się taki sam badziew jak część pierwsza.

RE: The Hunger Games - Snappik - 15-04-2013

Jezu jakie to było nudne.

RE: The Hunger Games - nawrocki - 15-04-2013

A sam film będzie pewnie jeszcze nudniejszy, niż część pierwsza. Nie sądziłem, że to w ogóle możliwe.

RE: The Hunger Games - Persona non grata - 15-04-2013

Kurde, wrzuciłem jakiś badziew zamiast teasera. :/

Na tym co pokazali w trailerze kończy się to, co byłem w stanie zaakceptować w powieści :)
Rzecz w tym, że potem dzieje się naprawdę wiele. Tylko, że do dupy.

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 15-04-2013

Problemem Hunger Games jest maksymalnie kupiaste uniwersum funkcjonujące na dokładnie tej samej zasadzie, co te materializujące się w finale jedynki stwory: A BO TAK. Brnięcie w Wielkie Dramaty i Rewolucję (ależ to oryginalne!) jest skazane wyłącznie na niepowodzenie.

RE: The Hunger Games - Lawrence - 15-04-2013

(15-04-2013, 09:47)Galadh napisał(a): nie pokazali nic poza pierwszym aktem.

A więc będzie trochę nagości, dobre i to. ;)

RE: The Hunger Games - Perfik - 15-04-2013

Czekam. Gońcie się :)

RE: The Hunger Games - Danus - 15-04-2013

Trailer nudny i wydumany. Zdecydowanie nie czekam, nie moje klimaty. Jedynka była kupą, to i dwójka celuje w ten sam poziom.

RE: The Hunger Games - Arahan - 15-04-2013

Jedynka właśnie idzie na Canal+ i w sumie nie jest to mega tragiczne. W jakiś sposób angażuje i ogląda się całkiem znośnie, więc patrzę do końca, a dwójką się nie przejmuje :P

EDIT: dobra, cofam to, od momentu wysadzenia zbiorów, przestało mnie to wszystko obchodzić.
Po scenie zamieszek - to kręciła małpa chora na padaczkę?

RE: The Hunger Games - Perfik - 16-04-2013

Ciekawostka - sceny zamieszek kręcił reżyser drugiej ekipy - Steven Soderbergh :)

RE: The Hunger Games - Pitero - 16-04-2013

jedynka to bajka dla dzieci, nudna, prawie usnąłem. Tylko Jennifer dobra była. Dwójka zapowiada sie podobnie. Nie czekam. I co tam robi Philip Seymour Hoffman??

RE: The Hunger Games - Martinipl - 16-04-2013

niesamowicie, jak jedynka wyparowała mi z głowy - pamiętam tylko Harrelsona i Lawrence (bo naprawdę świetnie zagrała) i to, jaki potencjał został zmarnowany. Części następne tej opowieści ominę w kinie i być może kiedyś zobaczę na plaźmie.

RE: The Hunger Games - Mefisto - 16-04-2013

nie no, trailerek zapowiada się o wiele lepiej od Boring Games, no i wszystko wskazuje na to, że będzie więcej Woody'ego :)

RE: The Hunger Games - Perfik - 16-04-2013

Eee - nie będzie :). Tak jak ktoś napisał wyżej, to co widzimy w trailerze, to pierwszy akt filmu. Potem jest powtórka z jedynki. No chyba, że Beaufoy i Arndt dodali coś od siebie (na co liczę), bo chyba nie zatrudnia się scenarzystów tej klasy, żeby przenieśli książkę słowo w słowo na ekran.

RE: The Hunger Games - Mr. ?? - 16-04-2013

Biedny Gale oberwie jak w książce.
Teaser nic specjalnego, chociaż bardziej mi się podoba niż g.....y trailer Szybkich i wściekłych 6 :).

RE: The Hunger Games - Juby - 17-04-2013

Nie chcem ale muszem na to odpowiedzieć w taki sposób: