Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644)

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 05-11-2012

http://www.gtagaming.com/news/comments.php?i=2095

14 listopada świat zaleje fala nasienia :)

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 06-11-2012

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,12800451,Plotki__ktos_podobno_widzial_juz_nowy_numer_Game_Informera_.html?bo=1

RE: Grand Theft Auto - military - 06-11-2012

Ech, powtarzanie plotek i to nie zasłyszanych u źródła, tylko opublikowanych w innym portalu, który sam nie wie, jakie jest źródło.

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 06-11-2012

W dodatku takich, które krążą od pierwszego trailera :)

EDYTA: Zawsze lepiej dać jakieś pewne info. Np. że drugi zwiastun wyląduje 14 listopada :)

[Obrazek: 6752-gta-v-trailer-2.jpg]

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 06-11-2012

Moje info nie było pewne? :)

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 06-11-2012

Moje ma obrazek, więc jest pewniejsze :P

RE: Grand Theft Auto - Rodia - 06-11-2012

(06-11-2012, 02:21)Crov napisał(a): http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,12800451,Plotki__ktos_podobno_widzial_juz_nowy_numer_Game_Informera_.html?bo=1

Fake. Redaktor Game Informera napisał na swoim twitterze, że to fałszywka. Oficjalne info pojawi się pojutrze.

Wiem. Już w komentarzach napisali. Jak wrzucalem to bylo jeszcze tylko plotką-ciekawostką. :)

RE: Grand Theft Auto - military - 06-11-2012

Znalazłem dzisiaj w Empiku GTA: Vice City Stories na PSP, no to kupiłem, bo nagrzałem się na piątkę jak Rumun na okruszek chleba. Pierwszy szok: to działa bez problemu. Nie ma zaciachów związanych z doczytywaniem z płyty, nie ma zwolnień animacji, a całość wygląda praktycznie jak Vice City z dużych konsol. Wow. Drugi szok: wydanie jest świetne. Jest i mapa/plakat, i instrukcja udająca numer brukowca z Vice City, pełna fabularnych wtrętów i dowcipów.

Gra się w to jak w Vice City, więcej mówić nie muszę. Jasne, że są kompromisy, no ale trudno żeby nie było - to gra na PSP. Wielki szacun dla Rockstara, że zamiast robić zwykły port, przygotował całkiem nową grę. Jest i nowa fabuła, i nowe audycje radiowe, i nowy, ogromny soundtrack. W każdym elemencie tej produkcji widać szacunek do klienta. Oceny jeszcze nie wystawiam, bo dopiero wyszedłem za misje tutorialowe, ale podejrzewam, że niżej niż 9/10 nie będzie.

P.S.
W obsadzie m.in. Gary Busey, Danny Trejo, Luis Guzman, Phil Collins, Timothy Spall, Patton Oswald, Philip Michael Thomas. NICE!

[Obrazek: gta-vice-city-stories-2]
[Obrazek: grand-theft-auto-vice-city-stories-20061...15-000.jpg]
[Obrazek: 65734553jp4.jpg]

No Rockstar po raz kolejny dowodzi, że w kwestii GTA nie zawodzi.

RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 08-11-2012

[Obrazek: gta-5-gameinformer-cala-okladka_174k6.jpg]
Będzie trzech protagonistów.

RE: Grand Theft Auto - Mefisto - 08-11-2012

eee tam, pedalstwo - dali by jakąś laskę pokroju Ma-Ma

RE: Grand Theft Auto - military - 08-11-2012

Cytat:- Między bohaterami można przełączać się w dowolnym momencie, pod warunkiem, że nie wykonuje się akurat żadnej misji. Kiedy akurat ich się nie kontroluje, sami zajmują się swoimi sprawami!

- Jedną z ważniejszych rzeczy w grze będą napady - rozbudowane misje, podczas których steruje się wszystkimi trzema postaciami. W ich trakcie będzie można się między nimi dynamicznie przełączać.

MEEEEH. Rozczarowanie. Wiem, że niby więcej, bardziej, lepiej, ale w każdej grze, w której jest możliwość skakania między postaciami, ta możliwość mnie wkurza, bo wybija z klimatu.

Cytat:Będzie można także eksplorować obszary podwodne. Dno oceanu - potwierdzone. Serio.

Nic nie mówi "Grand Theft Auto" jak podwodna eksploracja. Oby nie rozdrobnili się za bardzo.

Cytat:- Co można robić poza misjami? Potwierdzono jogę, triatlon, golfa, tenisa, nurkowanie i skoki spadochronowe.

Ano właśnie, rozdrabnianie się. Joga - tego trzeba w GTA. Kolejne minigierki, w które nikt nie będzie grał. Może zamiast tego skupiliby się np. na sensownych checkpointach?

Cytat:- Obszar gry będzie większy niż te z Red Dead Redemption, GTA IV i GTA: San Andreas razem wzięte (!!!).

Hmm, niech nie przeginają, bo już SA było zwyczajnie za duże i za bardzo traciło skupienie na głównej rozgrywce.

Tak czy inaczej, zastanawiam się, na ilu płytach będzie ta gra w wersji na Xboksa, bo rzeczywiście na jednej tego raczej nie upchną.

Cytat:- Oprócz radia samochodowego doczekamy się także soundtracku przygotowanego specjalnie z myślą o tych sekcjach, które spędzamy poza autem. Dynamiczna muzyka podczas strzelanin - potwierdzona.

Nareszcie! Po tylu grach w serii!
Ogólnie ten patent z trzema bohaterami sugeruje, że gra będzie nastawiona na co-opa. Nienawidzę tego. Nie lubię grać z innymi i dostosowywać się do ich tempa. Nie lubię, kiedy od innych graczy zależy, czy misja się uda. A przede wszystkim nienawidzę tego, że gry co-opowe na jednego są zwyczajnie w jakiś sposób zubożone, zaś w dwa miechy po premierze i tak nie ma już chętnych do grania.

RE: Grand Theft Auto - Mental - 08-11-2012

Czego nie będzie:

- dzieci na ulicach, kobiet z wózkami, kobiet w ciąży, inwalidów, placów zabaw pełnych rodzin z dziećmi;
- meczetów, kościołów, synagog, do których można by wpaść z bronią i zabijać;

W Rockstar nie mają jaj.

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 08-11-2012

Sorry military, ale te twoje narzekania są z dupy wzięte i brzmią jak zwykłe czepialstwo. "Ojej, będą rzeczy których i tak nie trzeba będzie robić łeeee ja chce do mamy". Serio? IV była krytykowana głównie za brak atrakcji i mniejszą ilość rzeczy do zrobienia, dopiero razem z możliwościami które wprowadziły Epizody przypominało to wcześniejsze części GTA. V wraca do tego, co wcześniej tak świetnie się sprawdziło i już narzekanie.

O ilość płyt się nie martw, lepiej szykuj miejsce na twardzielu.

Zostawmy smęty i spójrzmy na wykurwiste screeny: http://www.gtagaming.com/v/media

RE: Grand Theft Auto - PropJoe - 08-11-2012

Skany materiału z GI: http://imgur.com/a/8zTzP

Słaby ten motyw z przełączaniem postaci. Działało to przyzwoicie w jakiejkolwiek grze? Mam nadzieję, że Rockstar wie co robi, bo poza tym zapowiada się zajebiście i jeśli gra będzie wyglądała w połowie tak dobrze...
Napady - super, tylko znów to przełączanie.;|

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 09-11-2012

(08-11-2012, 22:58)military napisał(a):
Cytat:- Co można robić poza misjami? Potwierdzono jogę, triatlon, golfa, tenisa, nurkowanie i skoki spadochronowe.

Ano właśnie, rozdrabnianie się. Joga - tego trzeba w GTA. Kolejne minigierki, w które nikt nie będzie grał. Może zamiast tego skupiliby się np. na sensownych checkpointach?
A dlaczego jedno miałoby wykluczać drugie? Niech robią minigierki, misje poboczne i inne atrackje ORAZ zrobia sensowne czekpojnty.

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 09-11-2012

Cytat:Kolejne minigierki, w które nikt nie będzie grał.

Ja nie mogę się doczekać tenisa od czasów pierwszego skrina z kortem :)

RE: Grand Theft Auto - military - 09-11-2012

Cytat:IV była krytykowana głównie za brak atrakcji i mniejszą ilość rzeczy do zrobienia

Hmm, z tego co sobie przypominam, to IV była krytykowana za nadmiar takich "atrakcji", jak randkowanie, spotkania z kumplami, upierdliwe sms-y i telefony, kiepskie minigierki typu bilard czy kręgle... Mnie najbardziej w całej serii wkurza brak checkpointów, więc jeśli je wprowadzą, pewnie będę zadowolony.:)

Swoją drogą, grafika w V (i w Max Payne 3) prezentuje się oszałamiająco. A są ludzie, którzy już 3 lata temu mówili, że ta generacja sięgnęła limitu możliwości. Bardzo się cieszę, że Rockstar nie goni za większą mocą, tylko pokazuje, że można wycisnąć z obecnego sprzętu takie cuda.

Jeszcze a propos tego zmieniania postaci - nie będę narzekał, jeśli każdy z bohaterów będzie miał własne misje, które tylko on może uruchomić.

RE: Grand Theft Auto - simek - 09-11-2012

Te screeny wyglądają za ładnie żeby były prosto z gry, czekam na jakiś gdzie będzie pokazany interfejs i obrazek prosto z rozgrywki, wtedy będzie można wydawać wyroki. Co do wszystkich nowości, to nie specjalnie podobają mi się pomysły rodem z San Andreas, co nie znaczy, że gierka nie może wyjść wspaniała.