![]() |
|
Bad Boys (1995-2020) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Bad Boys (1995-2020) (/Thread-Bad-Boys-1995-2020--2717) |
RE: Bad Boys (1995-2020) - Mefisto - 02-04-2020 Dla mnie poziom dwójki, z tą różnicą, że tam humor żenował, a tu okazjonalnie bawi i generalnie nie jest zły. I w drugą stronę - tam sceny akcji były spektakularne i angażujące, a tutaj to największa słabość filmu, wliczając w to idiotyczny wręcz finał. No i to telenowelowe zacięcie - auć! Poza tym zaczyna mnie już trochę nudzić we współczesnym kinie schemat młodych wilków vs starych wyjadaczy, którzy symbolicznie przekazują pałeczkę poprzez zgodny udział w jednej akcji. Tutaj powiedzmy wypadło to zgrabnie, ale ileż można. Zwłaszcza, że obsadowo jest całkiem słabo. Generalnie nie ma co się jednak oszukiwać - ta seria nigdy nie wykorzystała swojego potencjału, i trójeczka podpada pod tą tradycję, będąc niespełnionym kinem, ale nieźle się oglądającym - no i, w przeciwieństwie do dwójki, nie trwa niewiadomo ile. RE: Bad Boys (1995-2020) - Hitch - 02-04-2020 Mi się ten knot strasznie dłużył i byłem w szoku, że to jest krótsze niż dwójka, która zlatuje błyskawicznie. RE: Bad Boys (1995-2020) - Gieferg - 02-04-2020 Zlatuje błyskawicznie? Mnie tam BB2 czasem trwania wykańcza za każdym razem. RE: Bad Boys (1995-2020) - Wyatt Earp - 02-04-2020 No ja ostatnio nie wytrzymalem i wylaczylem po tym poscigu z udzialem siostry Lorensa. Chcialem sobie zrobic powtorke przed trojka i tak jak jedynka to kawalek calkiem przyzwoitego kina (choc nie nazwalbym siebie fanem - raz na dekade moge obejrzec), tak dwojka jest dla mnie cholernie meczaca. Wszystko, humor, akcja, dialogi, po prostu nie jestem w stanie obejrzec tego na raz. Widzialem kiedys calosc, gdzies w okolicach premiery i nawet mi sie podobalo, ale obecnie ten film jest dla mnie nieogladalny. RE: Bad Boys (1995-2020) - Hitch - 02-04-2020 Wszystko się zgadza. I właśnie w porównaniu do trójki, dwójka nagle jawi się jako znakomite kino :) RE: Bad Boys (1995-2020) - simek - 14-04-2020 Nigdy wcześniej w pełni świadomie Bad Boysów nie oglądałem, więc dopiero teraz zaopatrzyłem się w całą trylogię i wczoraj obejrzałem jedynkę. No i nie pasuje mi zupełnie ten film, liczyłem, że tak jak w przypadku Zabójczej broni czy Gliniarza z Beverly Hills pierwsza część będzie tą w miarę poważną, a potem puszczają komediowe hamulce, ale nic z tych rzeczy, BB jedynka to 100% komedia, do tego niestety ze śladową ilością dobrych żartów, głównie w dialogach, a cała reszta sytuacji mnie nie śmieszy - cały motyw z wmawianiem Julie, że Marcus to Mike byłby fajny może gdyby go skrócic o 80%, a tak to miałem ochotę krzyczeć do telewizora, że come on! ta laska już dobrze wie, że ściemniacie, nie ma tutaj żadnego potencjału komediowego, no a wątek się ciągnie i ciągnie i ciągnie. Jest to dosyć ładnie zrobione, czasami jest fajny klimacik, gdybym go oglądał mając 12 lat, to pewnie by mi się dużo bardziej podobało, ale teraz niewiele jest tutaj do lubienia. 5/10 ode mnie. Aż się boję kolejnych części :) RE: Bad Boys (1995-2020) - Gieferg - 14-04-2020 Jest się czego bać. Jak jedynka nie podeszła to powodzenia z dwójką, tam masz dopiero humor, że tylko siąść i płakać... RE: Bad Boys (1995-2020) - shamar - 04-05-2020 "Bad Boys 4 Life" Cienizna. Momentami zamiast śmiesznie jest żeżenująco. Momentami wygląda jak jakiś serial. A wielki twist z dupy, który można podejrzewać już na początku filmu... Jesus... To już zbliżyło się w żenuę typu "Szybcy i wściekli" 4/10 RE: Bad Boys (1995-2020) - Gieferg - 16-05-2020 Strzeliłem sobie powtórkę I & II po latach i chyba troche mi się zmienił ich odbiór. Jedynka zbyt uparcie trzyma się motywu z zamianą miejsc, co szybko robi się bezsensowne, z kolei dwójkę oglądało mi się zdecydowanie lepiej niż kiedyś, ale nadal jest o te 20 minut za długa i przedobrzenie następuje w momencie gdy dostajemy kolejno pościg ze zwłokami, scenę w kostnicy i naćpanego Marcusa - jakby to wywalić i przejśc od razu do finału to mielibyśmy chyba film nieco lepszy i zabawniejszy niż jedynka. Finał co prawda też trochę niezgrabny, a film ni z gruszki ni z pietruszki zamienia się w Commando, ale ogląda się to nie najgorzej (a wizualnie wygląda obłędnie). Na chwilę obecną obydwa w granicach 6-7/10. RE: Bad Boys (1995-2020) - Gieferg - 10-09-2021 Czego dwójka miała w nadmiarze, tego brakuje trójce - tzn ręki Baya. Na plus towarzyszące podczas seansu poczucie, że ogląda się oldschoolowego akcyjniaka, ale całość wydaje się dość mdła, sceny akcji sa takie sobie, a ten fabularny twist rodem z telenoweli jakoś mi w ogóle nie przystaje do tej serii (czy do bohatera, którego dotyczy). W sumie to chyba najlepszy jest tu Lawrence, przynajmniej chwilami zabawny. Pod koniec czułem się już dość znudzony. 5/10 może w porywach 6. Wolę dwa poprzednie filmy. RE: Bad Boys (1995-2020) - Dirk - 10-09-2021 Dla mnie trójka jest ok, choć też mi się ten twist wydał średnio pasujący i do postaci i ogólnie do klimatu filmu. No i finał był odrobinę rozczarowujący. Natomiast strasznie głupie było ubicie Ale jeśli powstanie czwórka, z chęcią ja obejrzę, bo brakuje mi takich w gruncie rzeczy bezpretensjonalnych akcyjniakow. RE: Bad Boys (1995-2020) - slepy51 - 26-03-2024 RE: Bad Boys (1995-2020) - Melvin27 - 26-03-2024 Jedynka to najlepszy film Baya i jedna z moich ulubionych komedii, ale to już nie to samo RE: Bad Boys (1995-2020) - Bucho - 26-03-2024 Dobrze wiedziec, ze na Florydzie patola sa tylko bialasy :) Sam trailer, chrupki dla mozgu, moze kiedys obejrze. Jedynki nie lubie i uwazam za przereklamowana i ogolnie cienka. Dwojka jest ok, ale za dluga. Na trojce wymieklem jakos po 30 minutach, kiedys moze wroce i obejrze w pakiecie z czescia czwarta. RE: Bad Boys (1995-2020) - marsgrey21 - 26-03-2024 Nie mogę paczeć na Cucka Smitha, mam jakiś odruch, wstręt... RE: Bad Boys (1995-2020) - Bucho - 26-03-2024 Cuck jak cuck, te opowiesci o byciu zapylanym od tylca przez jakiegos wielkiego murzyna...no to jest dopiero skaza na wizerunku. RE: Bad Boys (1995-2020) - yacajackowski - 26-03-2024 Tragedii nie ma, obejrzę ale wieszczę, że będzie bez szału jak III RE: Bad Boys (1995-2020) - Gieferg - 26-03-2024 Jak wyżej. Wygląda ok, tylko CGI do dupy, co w dzisiejszym kinie jest w sumie normą. Trójka była taka se, dało się obejrzeć od biedy. A jedynka wcale nie była taka super, Bay zrobił co najmniej 5-6 filmów lepszych (a nawet dużo lepszych) od niej. RE: Bad Boys (1995-2020) - Melvin27 - 27-03-2024 Mój top Baya to 1. Bad Boys 2. The Rock 3. Pain & Gain 4. Transformers 5. Armageddon RE: Bad Boys (1995-2020) - Gieferg - 27-03-2024 1. Twierdza 2. Armageddon 3. Pain & Gain 4. Transformers 5. Wyspa A dalej nie jestem pewien czy ustawiłbym BBII, Pearl Harbor czy Bad Boys. |