Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Iron Man 3 (2013) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Iron Man 3 (2013) (/Thread-Iron-Man-3-2013--2883)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 31-01-2013

Srekaer. :) Do Tony'ego Starka to pasuje, bo to gość, który jest super bazując na wyjątkowej technologii, a bez tego to 'tylko' geniusz i taka sytuacja jest w stanie pokazac jego geniusz (i w komiksach tez tak bywalo). Zresztą do Batmana tak samo to pasuje, tyle, że Nolan to partacz, a Shane Black to mistrz nad mistrzami.

RE: Iron Man 3 - military - 31-01-2013

A co ma do tego Shane Black?

O, ten film pisze i reżyseruje Black?

Okej, czekam.

RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 31-01-2013

To, że partacz z tego dobrego konceptu zrobi kupe, jak TDKR, a dobry twórca zrobi dobrą rzecz. :) Bo sam koncept jest jak najbardziej spoko, wiec nie widzę powodu do czepiania się go.

RE: Iron Man 3 - Juby - 04-02-2013

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=q6ZIAf0EA-4

Wygląda nieźle. Ciekawe kiedy zadebiutuje finalny trailer? Jakaś szansa, że w lutym?

RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 04-02-2013

- Ile osób w powietrzu?
- 13.
- Ile jestem w stanie unieść?
- 4.

Świetne, ale boje się, że tu wkroczy War Machine. Niestety. Byłoby fenomenalne, gdyby to było otwarcie filmu, a 9 z tych osób po prostu umarło, bo Iron Man nie dał rady ich wszystkich uratować i miałoby to dodatkowy wpływ na Starka przez resztę filmu. Black by to zrobił, ale czy Marvel mu pozwoli? Nie sądzę niestety.

RE: Iron Man 3 - SonnyCrockett - 04-02-2013

Raczej War Machine też wiele by nie pomógł skoro Stark może unieść 4 to on raczej tyle samo. Podejrzewam że skończy się standardowym cudem, czyli Stark nadludzkim czy też nadzbrojowym wysiłkiem uratuje wszystkich ale sam mocno się pokiereszuje.

RE: Iron Man 3 - Wawrzyniec - 04-02-2013

Wszyscy po bratersku złapią się za dłonie, a Stark spowolni ich upadek :P.

RE: Iron Man 3 - Juby - 04-02-2013

(04-02-2013, 13:20)Crov napisał(a): - Ile osób w powietrzu?
- 13.
- 4.

Świetne, ale boje się, że tu wkroczy War Machine. Niestety. Byłoby fenomenalne, gdyby to było otwarcie filmu, a 9 z tych osób po prostu umarło, bo Iron Man nie dał rady ich wszystkich uratować i miałoby to dodatkowy wpływ na Starka przez resztę filmu. Black by to zrobił, ale czy Marvel mu pozwoli? Nie sądzę niestety.

Po pierwsze - jak ktoś kto trzymał w rękach samochód może utrzymać tylko 4 ludzi?

Po drugie - Ale z Iron Mana ciepły klusek, Superman taką kraksą zajoby się w minutę i poleciał ratować kolejnych ludzi. ;)

Po trzecie - Pomimo punktów 1 i 2, szykuje się zajebista akcja!!!

RE: Iron Man 3 - Bogdan - 04-02-2013

Cytat:Po pierwsze - jak ktoś kto trzymał w rękach samochód może utrzymać tylko 4 ludzi?

Tu chyba bardziej chodzi o to, że nie zdoła złapać/objąć większej ilości osób, a nie o to, że ich nie udźwignie. Stąd pomysł z łapaniem się za ręce.

Słitaśna scena, nie może przytulić wszystkich więc złapią się za ręce. Ale to brzmi jakoś tak zbyt oczywiście.

RE: Iron Man 3 - tchopz - 04-02-2013

Rozumiem, że pytanie "Ilu ludzi w powietrzu?" Stark zadaje dla nas - widzów, czy może nie umie liczyć i potrzebuje do tego zbroi?
Tak, czy owak wystarczyłoby to drugie pytanie. Widać wyraźnie, że ludzi leci zbyt dużo...

Wszystkich chyba nie ma szans uratować. 13 osób wywiało, ale potem jeszcze samolot wybucha...

Odpowiedz sobie w myślach czy tu jest więcej czy mniej niż 4 osoby:
[Obrazek: Screen_Shot_2013-02-04_at_12.40.13_PM_la..._large.png]

A teraz powiedz szybko, ale zrozumiale: "Ile jest osób w powietrzu?"

Co trwało krócej?

Oczywistym jest, że Stark zadał głupie pytanie (w kontekscie następnego) i zastanawiam się tylko czy to celowe czy nie.

RE: Iron Man 3 - Gieferg - 04-02-2013

Oczywistym jest, że czepiasz się bez sensu.

Zadał pytanie, by się potem nie okazało, że złapał 10 a trzy które mu gdzieś umknęły w trakcie gdy skupił się na pozostałych, zaliczyły spotkanie z glebą. Zamiast tracić czas na liczenie śmigających w powietrzu ludków dostał konkretną odpowiedź i wie ile osób ma uratowania.

I jestem na 95% przekonany, że uratuje wszystkich.

RE: Iron Man 3 - Mierzwiak - 04-02-2013

(04-02-2013, 13:20)Crov napisał(a): - Ile osób w powietrzu?
- 13.
- 4.
- Oh Boy :)

Świetny moment, szkoda, że nie dane mi będzie zobaczyć go po raz pierwszy w kinie (zresztą trailery Avengers też "zepsuły" dwa MEGA momenty), dlatego nic więcej nie oglądam. W pełnym trailerze pewnie pokażą już wszystko co się da włącznie z zakończeniem tej sceny.

(04-02-2013, 17:13)Gieferg napisał(a): Zadał pytanie, by się potem nie okazało, że złapał 10 a trzy które mu gdzieś umknęły w trakcie gdy skupił się na pozostałych, zaliczyły spotkanie z glebą. Zamiast tracić czas na liczenie śmigających w powietrzu ludków dostał konkretną odpowiedź i wie ile osób ma uratowania.
I co, potem sobie liczy w pamięci ilu mu jeszcze zostało? Bzdurka.
Pi x oko zna możliwości zbroi. Wypada z samolotu i od razu widzi, że osób jest zbyt dużo i trzeba kombinować... Widz tego nie wie i stąd ten kozacki, ale i niepotrzebny dialog z komputerem.

No ja szybciej powiedzialbym ile osob jest w powietrzu, niz policzyl te kropeczki. Nie mowiac juz o tym, ze kto smi mogl umknac.

Hmmm...tchopz jak liczysz rachunki to mając pod ręką kalkulator to liczysz na nim czy w pamięci? Raczej na kalkulatorze bo wygodniej i jednak pewniejsze te wyliczenia.

RE: Iron Man 3 - Craven - 04-02-2013

(04-02-2013, 17:13)Gieferg napisał(a): I jestem na 95% przekonany, że uratuje wszystkich.

Eee? Jak dla mnie jasno wynika, że nie uratuje jednej.

Dlaczego jednej?

To nie jest ćwiczenie z zeszytu dla 4-latka. Starkowi konkretna liczba osób nie jest przecież do niczego potrzebna. Nie chodzi o liczenie, a o szacowanie.
Facet musi połapać spadających ludzi. Chciałby wszystkich, ale wie, że zbroja ma ograniczenia i nie da rady.
Jakby spadało 6 to bym rozumiał jego pytanie, bo miałby nadzieję, że dźwignie wszystkich i miałby wątpliwości, czy widzi wszystkich, itp. Tak jak piszecie.
Ale spada więcej niż 3 krotnie zbyt dużo. Takie spostrzeżenia człowiek potrafi przetwarzać w ułamku sekundy. Bez kalkulatora.

Crockett działanie ~13-4>0? robię w pamięci szybciej niż na kalkulatorze. Ale ja robię w finansach, więc jestem niemiarodajnym przykładem.