![]() |
|
Thor: The Dark World (2013) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Thor: The Dark World (2013) (/Thread-Thor-The-Dark-World-2013--2909) |
RE: Thor: The Dark World - MOLQ - 19-09-2013 Nie ogladalem jedynki :E RE: Thor: The Dark World - Gal Anonim - 25-09-2013 Prawie nic nowego, ale bardzo fajna wymiana zdań przy ponownym spotkaniu Thora i Jane nt Avengers ;) RE: Thor: The Dark World - raven.second - 02-10-2013 Troszkę nowości jest i sympatyczny dialog na końcu. RE: Thor: The Dark World - Grievous - 04-10-2013 Nie zdziw się jak 2D będzie tylko z dubbingiem. RE: Thor: The Dark World - Gieferg - 04-10-2013 W tym roku unikanie 3D szło całkiem sprawnie, tylko dwa razy się nie udało. W przypadku Thora pewnie będę miał problem z dobraniem odpowiedniej godziny seansu żeby uniknąć zarówno 3D jak i dubbingu. A kiedyś chodzenie do kina było takie proste... RE: Thor: The Dark World - Craven - 04-10-2013 Pierwszy Thor to potencjalnie najgorsze 3D jakie widziałem. Mam bardzo złe wspomnienia. RE: Thor: The Dark World - Grievous - 04-10-2013 To ty chyba złego 3D nie widziałeś ;) RE: Thor: The Dark World - Lawrence - 16-10-2013 A taki klip: RE: Thor: The Dark World - EL-Kal - 23-10-2013 Pierwsze recenzje, m.in. z SFX Magazine i Variety, mówią, że jest lepiej niż dobrze. Fajnie. Kocham "Thora" bardziej niż serię "Iron Man" i miałem nadzieję, że poziom zostanie utrzymany (wesolutko-mroczny popcukiereczek na odmóżdżenie). RE: Thor: The Dark World - zombie_sidekick - 23-10-2013 (04-10-2013, 15:36)Phil napisał(a): W zapowiedziach olsztyńskiego Heliosa Thor w 3D i zwykły. Aż podskoczyłem z radości :). Niemal na stówkje mogę potwierdzić, że w Polszy druga część przygód Thora i spółki będzie do obejrzenia w 3D (napisy, dubbing) oraz 2D (dubbing). RE: Thor: The Dark World - Gal Anonim - 23-10-2013 Kurwa, co? Dlaczego 2D nie jest z napisami. Przecież dzieciaki wiadomo, ze beda wolaly CzyDe. :( RE: Thor: The Dark World - SonnyCrockett - 23-10-2013 I kolejny film skreślony z listy... RE: Thor: The Dark World - Mierzwiak - 23-10-2013 No to kolejny seans w IMAXie i męczenie się z gównianą konwersją. RE: Thor: The Dark World - Lawrence - 23-10-2013 Thor i Loki razem w akcji, czy też jakimś latającym dziwadle: Plus kolejny niezbity dowód dla Komisji Macierewicza, że brzoza nie mogła urwać skrzydła. :P :wink: RE: Thor: The Dark World - Bogdan - 24-10-2013 Loki znowu kradnie show. RE: Thor: The Dark World - Negatywny - 25-10-2013 3D w thorze 1 było bo było, obeszłoby się bez, ale żeby przez to film jakoś tracił to też nie zauważyłem. A nóż widelec w dwójce będzie naprawdę spoko, po co hejcić zawczasu? :) RE: Thor: The Dark World - Gal Anonim - 25-10-2013 W jedynce trzyDe było straszne. W scenach nocnych robiło to duże problemy. Podobnie jak w Capie niektóre sceny ogladalem po prostu bez okularów, bo były jaśniejsze. RE: Thor: The Dark World - Negatywny - 25-10-2013 Ale to nie wina filmu i 3D, tylko konkretnego kina/sali, które nie chce lub nie może lub nie potrafi odpowiednio ustawić projektorów. Jednie pewnie nie potrafią, a drudzy mają w dupie, bo większa jasność to szybsze zużycie drogich podzespołów (lamp?) projektórów. Wybieranie kin z techniką polaryzacyjną gdzie ten problem jest znacznie mniejszy to bardzo dobry pomysł. Jak scena w filmie 2D nie jest za ciemna to i w 3D nie powinna być. A jeśli jest, to pretensja do swoich kiniarzy, bo inaczej to równie dobrze można obwinniać marvela za to, że ktoś na sali rozmawiał albo szeleścił torbą po chipsach i seans był nie udany. RE: Thor: The Dark World - Gal Anonim - 25-10-2013 Nie wydaje mi się. Z 3D zawsze mam ten sam problem (ciemność), a ogladalem filmy 3D w roznych kinach. I tego typu skargi słyszałem nawet z USA, wiec to nie jest wina jednego kina na bank. RE: Thor: The Dark World - Negatywny - 25-10-2013 No pewnie, że nie jednego, tylko bardzo wielu. Na samym avatarze byłem w 4ech kinach, bo chciałem się przekonać, czy właśnie jest różnica i niestety jest kolosalna. W imaxie prawie perfekcja, ale jakbym ten film obejrzał wyłącznie w jednym z warszawskich cinema city to bym pewnie wszędzie pisal, że 3D w tym filmie jest do dupy, bo wszystko masakrycznie ciemne i rozmazane gorzej niż jakbym VHSa oglądal. Słabe 3D w filmie to zwyczajnie malusieńka głębia i conajwyżej podzielenie filmu na dwie warstwy, pierwszy plan i nieco głębiej cała reszta. Taki crap serwują np. w ostatnim man of steel. Ale ciemność lub nieostry obraz to nigdy nie jest wina filmu samego w sobie. Co w tym najgorsze, to jedno kino w zależności od sali potrafi się dramatycznie różnić jakością. Dlatego, jeśli gdzieś jest za ciemno lub nie ostro, to pretensja do kina. Ostatnio byłem na gravitacji w imaxie i było lekko nie ostro. Pewnie już sprzęt zurzyty i zbliżający się do wymiany, może coś źle ustawili, może jakaś kopia nie tego. Może trzeba było go skalibrować ponownie po całym dniu (seans o 22:00). Potem byłem na tym filmie w małym kinie w małym miasteczku, ale za to świeżo wyremontowanym i z zakupionym nowym cyfrowym projektorem 3D. Obraz żyleta, choć oczywiście ekran sporo mniejszy. A mógłbym po pierwszym seansie w imaxie chodzić i rozpowiadać, że 3D w gravitacji jest do dupy, albo, że sama technologia ssie, tylko nic by to nie miało wspólnego z prawdą. Poza tym wystarczy potem taki film obejrzeć w 3D w domu, żeby się przekonać, że nagle wszystko jest ostre i doskonale widoczne, tylko przy kiepskim 3D, zwyczajnie płaskie ;) |