Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dead Man Down - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Dead Man Down (/Thread-Dead-Man-Down--3025)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Dead Man Down - nawrocki - 16-06-2013

Czyli recki jak zwykle mijają się z prawdą. Super, bo też mocno liczyłem na ten film.

RE: Dead Man Down - Mental - 16-06-2013

Polecam jednak zaczekać na lepsza wersję, bo te co teraz są na necie, są średnie. W każdym razie ja i tak oglądam ten film jeszcze raz jak tylko wyjdzie jakieś wydanko na blu.

Trochę się naczytałem recek przed seansem i wiem, że wielu recenzentów kłamało. Zwyczajnie kłamało. Albo oglądali jakiegoś extended cuta. Nie było dialogów, które cytowali, fabuła jest spójna, sensowna i jedno wynika z drugiego - żadnego zamotoania. Pamiętam szczególnie jedną recke jakiegoś pismaka z Houston, co narzekał, że fabuła jest fragmentaryczna i trudno się w tym wszystkim połapać. Szkoda gadać.

RE: Dead Man Down - nawrocki - 16-06-2013

Cytat:Polecam jednak zaczekać na lepsza wersję, bo te co teraz są na necie, są średnie.
Tak zrobię, w sumie nie śpieszy mi się z oglądaniem tak bardzo.

RE: Dead Man Down - Hitch - 16-06-2013

A ja bym nie czekał, bo to jest bardzo zacny film. Seans w HD bym zostawił sobie właśnie na powtórkę. Średnia jakość DVDripa bardzo pasuje do plastycznej strony tej produkcji.

RE: Dead Man Down - Mierzwiak - 16-06-2013

Myślę że gdyby reżyser i autor zdjęć chcieli, by ich film wyglądał jak chujnia, to by go komórką nakręcili.

@Mental, nie wymagasz za wiele od amerykańskich recenzentów? Prostych jak drut filmów nie rozumieją, a lekko skomplikowane uważają za jakiś intelektualny Mount Everest.

Cytat:Średnia jakość DVDripa bardzo pasuje do plastycznej strony tej produkcji.

Niestety, ale w scenach akcji wyłazi pikseloza, a uderzenia dźwięku to jeden wielki trzask w głośnikach. Z drugiej strony 80% filmu to dialogi i bardzo fajnie budowane relacje między Colinem a panną. Film jest mega poważny i smutny, z zajebistym zakończeniem i epickim przesłaniem:

Dałbym 10/10, ale brakowało mi dobrej muzy i w sumie Colin zagrał tylko poprawnie (nie zrozumcie mnie źle - fajnie zagrał, ale nie jest to poziom Mela Gibsona czy Toma Hardy'ego i nigdy nie będzie)

RE: Dead Man Down - Hitch - 16-06-2013

Sam błagałeś na kolanach, żeby ci nie spojlerować po to, byś ty mógł innym zeppsuć film? :)

Z rozpędu poszło. Już otagowałem.

Do wersji finalnej filmu nie weszło to ujęcie:

[Obrazek: 600px-DeadManDown_DesertEagle.jpg]

Chyba że coś przegapiłem? Nie lubię, kiedy marnują się dobre ujęcia broni palnej.

RE: Dead Man Down - Huntersky - 16-06-2013

Wygląda zupełnie jak ujęcie z Matrixa:
[Obrazek: Ultimate_Matrix_trilogy_6_min_trailer_10..._02574.jpg]

Zaraz...to JEST ujęcie z Matrixa.

RE: Dead Man Down - Craven - 17-06-2013

Dobry film, szkoda, że
Miejscami zbyt rozciągnięty na siłę, ale ogólnie świetny pomysł i dobre kino zemsty.

RE: Dead Man Down - Mental - 17-06-2013

Craven

Piękna, nie piękna, ale

Nie no oczywiście, że szacun dla Colina za to jak rozwiązał sprawę, improwizowany plan B był znacznie zabawniejszy od planu A, ale po prostu baba nadaje się do odstrzału. A szkoda, bo w sumie jej historyjka i motyw jest bardzo klawy. Niestety nie jest to postać wzbudzająca sympatię jak Laszlo.

Przede wszystkim zaczęła bardzo brzydko - od szantażu. Miała szczęście, że trafiła na Colina, bo ktoś inny mógłby ją od razu ubić.

No, aczkolwiek tym pokazała że ma jaja, dopiero potem jej odpadły... choć może to nie najlepsza metafora.

RE: Dead Man Down - Monika - 25-06-2013

RE: Dead Man Down - Hitch - 25-06-2013

Wiesz jak używać taga od spojlerów?

RE: Dead Man Down - Tyler Durden - 25-06-2013

Ale przecież puzzle to akurat całkiem fajny pomysł na znęcanie się psychiczne nad celem. Przecież nie chodziło o zwykłe wykoszenie ze snajperki bandziorów. To byłoby zbyt szybkie, proste i "humanitarne".