![]() |
|
True Detective [HBO] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402) |
RE: True Detective [HBO] - raven.second - 10-02-2014 Czwarty odcinek zaliczony. Trochę za dużo rodzinnego dramatu, ale finał to wynagradza. No i Rust ma fajną skrzynkę z bronią. RE: True Detective [HBO] - leszek samo zuo - 10-02-2014 Genialny odcinek, który trzymał w napięciu do samego końca. Jedno ujęcie trwające z 6min - miazga. Rzadko takie rzeczy widzi się w tv. ![]() Nic Pizzolatto - twórca TD. RE: True Detective [HBO] - PropJoe - 11-02-2014 Ogólnie nie jestem nie wiadomo jak zachwycony na razie i dziwi mnie dopisywanie do listy najlepszych seriali ever po czterech odcinkach. Ale ostatnie kilka minut czwartego zabija klimatem i znowu podbija moje zainteresowanie tym serialem. RE: True Detective [HBO] - raven.second - 11-02-2014 Cytat:dziwi mnie dopisywanie do listy najlepszych seriali ever po czterech odcinkachTo połowa sezonu, chyba można już takie wnioski wyciągać. RE: True Detective [HBO] - wujo444 - 11-02-2014 Na ever za wcześnie, na pewno to co na razie pokazano ma potencjał, a co będzie dalej... Za to w tym sezonie to z pewnością top premier. RE: True Detective [HBO] - PropJoe - 11-02-2014 Pewnie, że można. Ale po pierwsze trochę mnie dziwi, że komuś mogła aż tak zaimponować pierwsza połowa sezonu, żeby od razu podejmować tak ważne życiowe decyzje. A po drugie to trochę jakby dopisywać film do osobistego topu po obejrzeniu połowy albo robić listę filmów roku w lipcu. Co nie znaczy, że to co widziałem, nie jest przynajmniej bardzo dobre (chociaż imo genialne tylko chwilami - np. pod koniec czwartego odcinka). Nic też nie wskazuje na to, żeby poziom miał drastycznie spaść w drugiej połowie. Wręcz przeciwnie. Swoją drogą, po finale czwartego docinka musiałem sprawdzić, kto to reżyseruje i okazuje się, że to ten gość od Sin Nombre, który planuje obejrzeć od przynajmniej 3 lat, ale się zabrać nie mogę a słyszałem wiele dobrego. Na forum wyszukało mi jedną opinię w krótkiej piłce. Tylko, że to chyba mniej epy a więcej meksykańskiego dramatu. Ktoś widział? RE: True Detective [HBO] - simek - 11-02-2014 Za wcześnie, czy nie za wcześnie - wiadomo, że po zakończeniu sezonu będzie weryfikacja wczesnych opinii, podobnie jak kolejne sezony typowego serialu mogą zmieniać ocenę całości. Póki co każda scena True Detective ocieka zajebistością i ciężko wytknąć serialowi jakieś braki. Na pewno najlepsza obecnie emitowana w tv rzecz. RE: True Detective [HBO] - Craven - 11-02-2014 Finał nowego odcinka - łał. Ciekawe ile cięć tam zamaskowali, ciekawe ile się do tego szykowali. To nie tylko długa scena, ale też zajebiaszczo duża przestrzeń. Przechodzimy przez szereg pomieszczeń itd. Jeszcze raz łał. RE: True Detective [HBO] - Snuffer - 11-02-2014 Pierwsza scena też fantastycznie nakręcona i zagrana. Szczególnie Hart mówiący o tym że ciężko jest jak ktoś Ci pieprzy cały dzień do ucha szalone rzeczy :) RE: True Detective [HBO] - Predator895 - 11-02-2014 Wow ale rozpierdol na końcu 4 epa... Wciągnąłem się do reszty, McConaughey zajebiście pocieszył partnera w trakcie kryzysu małżeńskiego. Jak na razie to the best of HBO na rynku. RE: True Detective [HBO] - Mental - 11-02-2014 Miałem moment zwątpienia w HBO, ale ta mini-seryjka udowadnia, że są najlepsi. Końcówka daje niezłego kopa adrenaliny. 10/10 You've visited a lot of gun shows? - Hart na widok "skrzynki z narzędziami" Cohle'a ;) RE: True Detective [HBO] - Hitch - 12-02-2014 Lepszy tekst Rusta: "Zostały mi z dawnych lat". Też dostrzegliście w skrzynce granaty? :) RE: True Detective [HBO] - Mental - 12-02-2014 Oczywiście. RE: True Detective [HBO] - nawrocki - 12-02-2014 Najlepszy ep jak do tej pory. Pewnie będę w mniejszości, ale mam wrażenie, że seria zwyżkuje z każdym kolejnym odcinkiem. Finał czwartego - małe arcydzieło, zarówno pod względem emocji, jak i technicznym. RE: True Detective [HBO] - patyczak - 12-02-2014 Ta końcówka przejdzie chyba do historii, bo ja nie przypominam sobie w innym serialu takiego zabiegu:D I mam nadzieję, że twórcy przygotowali jeszcze coś lepszego na później. RE: True Detective [HBO] - Snuffer - 12-02-2014 RE: True Detective [HBO] - patyczak - 12-02-2014 O też fajne. Dzięki:) Choć skala dużo mniejsza. RE: True Detective [HBO] - Snuffer - 12-02-2014 Musiałem się wspomóc ;) http://www.uproxx.com/tv/2014/02/10-tracking-shots-visually-impressive-one-true-detective/ RE: True Detective [HBO] - patyczak - 12-02-2014 Doborowe towarzystwo:D Tylko brakuje mi tam "Pokuty". RE: True Detective [HBO] - michax - 12-02-2014 Ten odcinek XF jak pamiętam to cały tak nakrecili i składa się z długich ujęć a nawet jak są jakieś cięcia to ukryte umiejętnie. |