Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LEGO / Ninjago - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23)
+--- Wątek: LEGO / Ninjago (/Thread-LEGO-Ninjago--3449)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Lawrence - 12-06-2014

Dodatek na wydaniu DVD/Blu:

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Gal Anonim - 12-06-2014

(12-06-2014, 15:37)wujo444 napisał(a): Simek nigdy nie miał LEGO i nie ogarnia całej zabawy :P
A tam, ja uwielbiałem LEGO, ale nawet gdyby nie, to film jest na tyle zabawny i - przede wszystkim - kreatywny, że z przyjemnoscia pewnie bym go obejrzał. Zwłaszcza, że jego humor i energia nie wynikają tylko z materiału źródłowego przeciez. TOY STORY też przecież nie pokazuje dokładnie tych zabawek, z którymi się wychowywaliśmy. ;)

simek napisał(a):Jakby zamiast LEGO były jakiekolwiek inne zabawki nie wywołujące miłych wspomnień z dzieciństwa to pies z kulawą noga by nie zawitał do tego tematu.
Tak, dlatego TOY STORY przepadło w zapomnienie. ;)
(12-06-2014, 15:43)Lawrence napisał(a): Dodatek na wydaniu DVD/Blu:

Boskie. :)

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Pitero - 12-06-2014

Do simka: mało mnie obchodzi czy to film o Lego, czy nie o Lego, ważne, że przez półtorej godziny podczas oglądania mam rewelacyjny fun i to się liczy.

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Corn - 12-06-2014

Cytat:Boskie. :)
Kurde, znowu ktoś mi ukradł pomysł! Tylko, że ja połączyłem Cezara i Napoleona, którzy gonią po czasie za Hitlerem ;]. Połączenie artysty z politykiem w sumie lepsze ;]

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Snappik - 17-06-2014

Soczysta, zwariowana i przez to dość chaotyczna animacja. Twórcy opili się chyba Red Bulla, bo historia zapieprza tu jak speedy gonzalez, ale w gruncie rzeczy bawiłem się dobrze i nie żałuje seansu. Amerykański dubbing wypadł świetnie, jakość animacji w pytę, a końcówka mnie do siebie przekonała.

8/10

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Kaczor - 21-06-2014

Podzielam powyższą opinię ale jedna rzecz mi zgrzytała -

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - OGPUEE - 21-06-2014

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Mental - 21-06-2014

Film ewidentnie dla bardzo małych dzieci, bo ani razu się nie zaśmiałem. Przesłanie jednak było super, więc polecam. Stefan Molyneux zrobił 15-minutową reckę tego filmiku, w której zasugerował, że:

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Arahan - 22-06-2014

Wreszcie zobaczyłem. Nie wiem czy to wina dubbingu czy mój dzisiejszy humor, ale tak naprawdę to szału nie ma. Po tych wszystkich och i ach nastawiłem się na coś dużo lepszego. Nie powiem, żeby to było złe, bo kilka razy się uśmiechnąłem, film jest cholernie kreatywny, a wszystkie te smaczki (astronauta, lizak zamiast laski i tego maga) bardzo na plus, ale ogólnie ani mnie to ziębi, ani grzeje.

takie 6/10

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - SonnyCrockett - 07-10-2014

A mnie się kurde podobało. Akcja pędzi na łeb na szyję, humor czy to słowny czy slapstickowy na wysokim poziomie. Praktycznie cały czas jest banan na twarzy, poza końcówką która wiadomo ma bardziej pobudzić nostalgię. I właśnie zakończenie uświadomiło mi że mam więcej z Lorda Biznesa niż z Architektów, bo jednak porządek nawet w budowlach z Lego musi być i różowe klocki nie pasują do czarnych i bardzo, bardzo szarych. :P
Ocena: 9/10 może na wyrost ale dawno nie bawiłem się tak dobrze na animacji.

"DARKNESS
NO PARENTS
CONTINUED DARKNESS
MORE DARKNESS
..."

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - OGPUEE - 11-10-2014

Batman dostanie kolejny film :).

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - shamar - 19-10-2014

Przeczuwałem, że nielicznie nieoptymistyczne głosy będą tymi właściwymi.

Nie wiem, czym tu się podniecać. Bardzo przeciętna bajeczka (wyglądająca jak pełnometrażowa reklama klocków) , z kilkoma średnimi żarcikami i odniesieniami do "świata współczesnego" oraz wkurwiającą kolorystyką, która może powodować napady epilepsji.

A byłbym zapomniał "Wszystko jest czadowe" jest równie wkurzające.

6/10

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Bucho - 20-10-2014

Bo shamar zna tylko trzy cyfry: 016 :)

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - shamar - 20-10-2014

Wkrótce tłumaczenie, czemu daje 6 średniemu filmowi, stałoby się równie nudne co posty pewnych użytkowników, którzy w, co drugim temacie, piszą jaki to film X, Z, Y jest denny.

6 za to, że oglądało się "bezboleśnie".

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Bogdan - 20-10-2014

Pewnie dlatego shamar napisał w cudzysłowie :D

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - patyczak - 20-10-2014

No, ale jeżeli jednak boleśnie, to skąd 6? :P

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Bogdan - 20-10-2014

To już za trudne.

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Kaczor - 15-01-2015

Nominacja do Oscara - najlepsza oryginalna piosenka XD

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Lawrence - 16-01-2015

W sumie najlepsze podsumowanie:

[Obrazek: phil-lord-lego-oscar.jpg]

RE: LEGO aka The Lego Movie (2014) - Perfik - 17-01-2015

Jestem chyba jedyną osobą na świecie, która nienawidzi tej piosenki. O ile jeszcze w filmie jako tako działa, to to coś zapodane powyżej to szambo najgorszego sortu.