![]() |
|
Blackhat (2015) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Michaela Manna (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Michaela-Manna--65) +---- Wątek: Blackhat (2015) (/Thread-Blackhat-2015--3490) |
RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Gal Anonim - 14-01-2015 Jedna z negetaywnych opinii: If Hemsworth would just smile a bit more and not garble his lines like a doped-up Sly Stallone, maybe I'd have bought the preposterous plot. Dla mnie bomba. ![]() Ciekaw jestem tylko czy recenzenci są głupi, czy Mann naprawde dał ciała z wiarygodnością hakerskich spraw - w koncu Majkel raczej dbał o takie rzeczy w filmach. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Snappik - 14-01-2015 Z tego co widziałem na materiałach promo to Mann zadbał przede wszystkim o to Współpracował nawet ze specami od zabezpieczeń w sieci. Chyba dziennikarze nie mogą przeboleć, że nie jest to zgodne z realizmem hollywoodzkim.
RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Proteus - 14-01-2015
RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Paszczak - 14-01-2015 Panowie, nie wiem jak was, ale mnie tak powalająca krytyka przekonuje w zupełności: But even a real actor couldn’t have done much with Morgan Foehl’s script, which is a mix of talky exposition and gun battles, the lowest form of cinematic action. Lord knows Mann tries, overlaying everything with the kind of droney synthesizer score he’s favored since he used Tangerine Dream in “Thief” 30-some years ago. Wiadomo, strzelaniny są dobre dla plebsu. Prawdziwi koneserzy uznają tylko gwałtowne starcia sprzecznych emocji na wielkiej arenie życia. I muzyka w stylu Tangerine Dream, tych żałosnych wyrobników, też coś. Pomyśleć, co z tego materiału mógłby wyciągnąć naprawdę wielki reżyser, jak Richard Linklater czy Paweł Pawlikowski. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Mental - 14-01-2015 Cytat:which is a mix of talky exposition and gun battles Życie- trochę gadania,trochę napierdalania. 10/10 - oby! RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Paszczak - 14-01-2015 No ale gdyby Mann wybrał mniej dramatyczne momenty z życia bohatera, skupiając się na chwilach pomiędzy, film byłby znacznie bardziej spontaniczny i szczery. Np Blackhat rozgrywa się w różnych miejscach na świecie: gdyby film pokazywał jak Hathaway tam jedzie i jedzie, i jedzie... Oscary murowane, a kto wie? Może i tytuł filmowego wydarzenia dekady. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Lawrence - 14-01-2015 (14-01-2015, 17:30)Paszczak napisał(a): Np Blackhat rozgrywa się w różnych miejscach na świecie: gdyby film pokazywał jak Hathaway tam jedzie i jedzie, i jedzie... Znaczy się występuje, tam czy jakieś cameo, gdyż nic mi nie wiadomo, a staram się być na bieżąco? Czy bardziej gdybanie jakby film został odebrany, gdyby tam grała Anne Hathaway? Ale niestety bez przesady, to też nie jest tak, że film z nią od razu przyciąga Oscary. Niestety.
RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Snuffer - 14-01-2015 Lolrens, nie śmieszkuj, Hathaway to bohater Blackhat
RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Paszczak - 14-01-2015 Tak się nazywa bohater Hemswortha. Anne Hathaway. NIe, zaraz, Nicholas. Nicholas Hathaway. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Corn - 14-01-2015 Umarłem. Post dekady! Lolrens wygrywa forum. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - raul - 14-01-2015 Ciekawe czy dalej będziemy kochać Manna gdy się okaże, że film nie będzie spełniać naszych oczekiwań? Zaśpiewamy razem ,,nic się nie stało Michaelu, nic się nie stało...." RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - nawrocki - 14-01-2015 Mann by musiał nakręcić 50 słabych filmów, żebym przestał go kochać. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Albertino - 14-01-2015 Jakbyśmy tego już nie przerabiali - Miami Vice też było hejcone (całe 47% na RT). RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - nawrocki - 14-01-2015 Ale Miami Vice głównie ze względu na to, że było oparte na kultowym serialu i do tego odnosiła się większa część krytyki. Z Public Enemies też była inna sytuacja, bo film niby zebrał dosyć solidne recenzje, ale w tamtym roku upatrywano w nim oscarowego faworyta, dlatego generalnie w recenzjach pobrzmiewało rozczarowanie faktem, że to "tylko" przyzwoity film. Z "Blackhat" jest nieco inna sytuacja, bo tutaj hejcą w zasadzie wszystko, zwłaszcza realizm - co martwi najbardziej, bo Mann jest znany z wiernego odwzorowywania realiów. Gnoją też za to, że film jest zbyt prosty i za bardzo oparty na akcji. No ale tym akurat nie ma się co przejmować. I żeby nie było - dla mnie RT, jak i zachodni krytycy to żaden wyznacznik, bo wieeeeele dobrych, a niekiedy wręcz rewelacyjnych filmów ma tam absurdalne oceny. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Lawrence - 14-01-2015 (14-01-2015, 21:51)nawrocki napisał(a): I żeby nie było - dla mnie RT, jak i zachodni krytycy to żaden wyznacznik, bo wieeeeele dobrych, a niekiedy wręcz rewelacyjnych filmów ma tam absurdalne oceny. Dokładnie wiele dobrych filmów zostało od razu przekreślonych, gdyż pierwsze recki były takie sobie. Zresztą nawet tutaj wiele forumowiczów, zbyt łatwo się na to daje nabrać. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Jakuzzi - 14-01-2015 Umiarkowane recenzje przynajmniej zgadzają się ze średnio zachęcającymi zwiastunami do tego filmu. Serio, czy jest w tym projekcie coś poza nazwiskiem Manna, żeby wzbudzał taką podnietę na forum? RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Mental - 14-01-2015 Cytat:Serio, czy jest w tym projekcie coś poza nazwiskiem Manna, żeby wzbudzał taką podnietę na forum? Hemsworth pokazuje penisa
RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Gal Anonim - 14-01-2015 A co poza naziwskiem Manna wzbudzało entuzjazm przy filmach innych niż Heat? Collateral, Miami Vice? Przeciez to glownie dzieki Mannowi te filmy są, jakie są. Collateral np. scenariuszowo jest sredni z plusem, ale dzieki Mannowi jest swietny. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Jakuzzi - 14-01-2015 Crov, Twoje pytania i spostrzeżenia są nie do końca trafne, więc skwituję je tylko tym, że zwiastuny Blackhat, w odróżnieniu do przywołanych przez Ciebie tytułów, nie zapowiadają nic więcej poza przeciętną, wtórną i schematyczną sensacją. RE: CYBER aka BLACKHAT (reż. Michael Mann) - Gal Anonim - 14-01-2015 Gdyby to nie był Mann to moze bym uznał Twoje słowa za słuszne, jednak nie moge tego zrobic, Jakuzzi. Po zwiastunach Miami Vice czy Collaterala mozna było uznac to samo. Niektorzy po seansie nawet tak uznali i potrzebowali dojrzec, by to sie zmienilo Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, ze jezeli chodzi o scenariusz to ani Collateral, ani Miami Vice schematów nie łamią za bardzo.
|