![]() |
|
The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu (/Thread-The-Revenant-2015-re%C5%BC-Alejandro-Gonz%C3%A1lez-I%C3%B1%C3%A1rritu--3673) |
RE: The Revenant (2015) - Mental - 01-10-2015 Cytat:I może wreszcie zaczną powstawać XIX-wieczne filmy które nie będą westernami. To może wolisz wiktoriański sztafaż? Bo ja tego gówna nienawidzę. RE: The Revenant (2015) - Megaloceros_____ - 01-10-2015 (01-10-2015, 13:47)Mental napisał(a):Cytat:I może wreszcie zaczną powstawać XIX-wieczne filmy które nie będą westernami. Tak i owszem, wciąż czekam na jakiś porządny film o kolonializmie, na przykład coś w stylu Jądra ciemności Conrada. Dziwię się czemu wciąż nikt nie nakręcił nic o Królu Leopoldzie i ludobójstwie w Kongu. A westerny też lubię tyle że westernów powstało w historii kina od zesrania, chyba najbardziej wyświechtany gatunek filmowy, za to filmów o kolonializmie nie ma prawie wcale. RE: The Revenant (2015) - Mental - 01-10-2015 Cytat:Dziwię się czemu wciąż nikt nie nakręcił nic o Królu Leopoldzie i ludobójstwie w Kongu. Tyle jest jeszcze nienakręconych ludobójstw, a ty się dziwisz, czemu nie ma filmu o królu Leopoldzie? Bo może król Leopold zajmuje 156 miejsce na liście do nakręcenia? ;) edit Jak znajdą szczątki jakiegoś Żyda wśród murzyńskich kości, to na bank nakręcą :) RE: The Revenant (2015) - Megaloceros_____ - 01-10-2015 No dobra, ale mimo wszystko znaczna część ludobójstw XX wieku miała podłoże komunistyczne. Więc zwłaszcza w lewicowym Hollywood choćby z powodów politycznych nikt nie chciał kręcić filmu choćby o Wielkim głodzie na Ukrainie. RE: The Revenant (2015) - Mental - 01-10-2015 Dużo też mówi się o niemieckich pociągach śmierci, a zero filmów na temat radzieckich statków-lodołamaczy, które były swoistym odpowiednikiem wagonów bydlęcych. The point is - brak filmu o Leopoldzie to nic nadzwyczajnego ani bulwersującego. Poza tym nie wiem, czy miałbym ochotę na kolejny film, gdzie Zły Biały Człowiek męczy Dobrych Biednych Murzynów. RE: The Revenant (2015) - Megaloceros_____ - 01-10-2015 (01-10-2015, 15:15)Mental napisał(a): Dużo też mówi się o niemieckich pociągach śmierci, a zero filmów na temat radzieckich statków-lodołamaczy, które były swoistym odpowiednikiem wagonów bydlęcych. The point is - brak filmu o Leopoldzie to nic nadzwyczajnego ani bulwersującego. Poza tym nie wiem, czy miałbym ochotę na kolejny film, gdzie Zły Biały Człowiek męczy Dobrych Biednych Murzynów. Tak jak mówiłem - ja sobie w tej chwili przypominam tylko jeden film nakręcony na zachodzie o wielkich zbrodniach komunistycznych - Pola śmierci. Może były jeszcze jakieś ale ja o nich nie słyszałem. A na film o XIX-wiecznej Afryce w stylu The Revenant właśnie miałbym wielką ochotę i film o Leopoldzie byłby temu doskonałym materiałem. Tylko rzecz jasna żeby klimat był równie surowy jak w The Revenant i nie cackali się z pokazywaniem zbrodni. RE: The Revenant (2015) - Mefisto - 02-10-2015 (01-10-2015, 11:44)Roooster napisał(a): Czaszki bizonów masowo wówczas zabijanych dla futra. W XVIII i XIX wieku wybito na wielkich równinach około 30 mln tych zwierząt. Pod koniec XIX wieku stada liczyły zaledwie kilka setek osobników i bizony cudem uniknęły wyginięcia. Dzięki za wpis z wikipedii, ale po pojawieniu się nowego zwiastuna już to wiem - wcześniej po prostu nie było to tak dobrze widoczne. :) RE: The Revenant (2015) - Pelivaron - 22-10-2015 http://www.hollywoodreporter.com/news/leonardo-dicaprio-agonizing-revenant-shoot-833888 TRZY OSCARY DLA LEOSIA! RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 22-10-2015 Ktoś tu wspominał o Danielu Day-Lewsie w kontekście roli granej przez Leosia. Jak widać, on też uznał, że dobrze będzie podążyć tym tokiem myślenia. :) RE: The Revenant (2015) - Pelivaron - 22-10-2015 W ogóle biedny Leoś. Musiał spać w padlinie i latać po zamarzniętej rzece a Oscara pewnie dostanie przebierający się w damskie ciuszki Redmayne albo lalusiowaty Steve Jobs. Fuck You Holly! Fuck You Academy Awards! RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 22-10-2015 No na Redmayne'a to się chyba drugi raz nie nabiorą, a Fassbender za Jobsa pewnie dostałby dwa lata temu, ale teraz nie jest to aż takie pewne. RE: The Revenant (2015) - Lawrence - 23-10-2015 Ha, tylko Fassbender może otrzymać aż dwie nominacje, gdyż jest jeszcze "Macbeth". I to może być jeszcze większy konkurent dla Leonardo DiCaprio. RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 23-10-2015 Akurat wątpię, żeby "Macbeth" liczył się przy rozdaniu Oscarów. Chyba że za kostiumy czy tam scenografię. RE: The Revenant (2015) - simek - 23-10-2015 Jasne, że nie dadzą Makbetowi 10 nominacji, ale Fassbender nominkę może dostać. RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 23-10-2015 Jeśli dostanie, to za Jobsa, wątpię w inną możliwość. RE: The Revenant (2015) - Szaman - 23-10-2015 Na razie nie wygląda na to żeby Macbeth przymierzał się do jakiejś większej, oscarowej promocji, jeśli już to w kategoriach technicznych. Promowanie Fassbendera w tej roli nie ma żadnego sensu, bo Steve Jobs zapowiada się na jednego z najmocniejszych graczy nadchodzącego sezonu nagród. Powiem więcej, taka promocja mogłaby nawet zaszkodzić Fassbenderowi, bo obydwie role mogłyby wzajemnie podbierać sobie głosy. RE: The Revenant (2015) - Pitero - 23-10-2015 Do Oscarów zapewne nie nominują obu ról, ale jest szansa, że do Globów tak (jak było z DiCaprio w 2006 gdy dostał nominację za "Krwawy diament" i "Infiltrację"). RE: The Revenant (2015) - zombie001 - 24-10-2015 (22-10-2015, 11:28)Pelivaron napisał(a): W ogóle biedny Leoś. Musiał spać w padlinie i latać po zamarzniętej rzece a Oscara pewnie dostanie przebierający się w damskie ciuszki Redmayne albo lalusiowaty Steve Jobs. Fuck You Holly! Fuck You Academy Awards! Jaki biedny lol... Przecież po tym wszystkim, wrócił z czekiem na kilka baniek, do swojego luksusowego apartamentu, pełnego napalonych modelek. Zresztą obejrzałem kolejny raz zwiastuny i nie grzeje mnie ta jego rola. Grając lalusiów w garniakach jakoś lepiej się prezentował, a tutaj tak zwyczajnie... nie pasuje? Broda niestety za wiele nie pomaga :/ Glassa powinien zagrać prawdziwy chłop z jajami - na moje Tom Hardy ^^ RE: The Revenant (2015) - SonnyCrockett - 24-10-2015 Nowy plakat
RE: The Revenant (2015) - Juby - 24-10-2015 Jakiś taki dziwny. Po co ta biała ramka? |