Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Lista obejrzanych filmów - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26)
+--- Wątek: Lista obejrzanych filmów (/Thread-Lista-obejrzanych-film%C3%B3w--379)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Lista obejrzanych filmów - raven.second - 30-07-2019

2187 tylko. 150 więcej niż poprzednio, co daje średnią koło 50 filmów na rok. Hm.

RE: Lista obejrzanych filmów - Craven - 30-07-2019

Za czasów uczelnianych było koło setki rocznie, teraz w kieracie jest mniej. Dużo też powtórek i prowadzenie listy zawiesiłem dość szybko, ale staram się jako-tako uzupełniać filmweb, gdzie ocenionych/obejrzanych mam 1578 filmów. Jestem zadowolony, że oceny układają się w racjonalny dzwon gaussa z szczytem w 7 :) niemal 200 filmów bez oceny.
Przyłapuję się na tym, że po powtórce albo po długim czasie oceny generalnie spadają.

RE: Lista obejrzanych filmów - Juby - 29-08-2019

Heh, ktoś odkopał temat, a w nim znalazłem swój post sprzed równo trzech lat (no, prawie, równo będzie w tę niedzielę). :)

(01-09-2016, 20:31)Juby napisał(a): W technikum potrafiłem katować nawet 3-4 filmy dziennie (oczywiście nie każdego dnia). Teraz, kiedy pracuję, mam dziewczynę, itd. jest dużo trudniej znaleźć czas, nawet jeśli ma się chęci i filmy na dysku. ;) W sierpniu obejrzałem zaledwie 8 filmów!!

Na filmwebie (jedyna lista obejrzanych filmów jaką prowadzę, mam konto od 9 lat) ocenionych: 1861 tytułów (w tym filmy dokumentalne i krótkie metraże), ale byłoby tego więcej gdybym przy założeniu konta ocenił więcej filmów, które oglądałem. A tak, np. nie mam ocenionego żadnego filmu z Louis de Funèsem, choć widziałem w dzieciństwie wszystkie Żandarmy, Fantomasy, Oscara i zawieszonych na drzewie (teraz praktycznie nic z nich nie pamiętam, więc nie oceniam). Podejrzewam, że gdybym kiedyś się skupił, przeczesał internet w poszukiwaniu tytułów i pozaznaczał, to przeszłoby 1900. Biorąc pod uwagę ile nowości oglądam rocznie i ile powtórek lubianych filmów zaliczam, dwa tysiące przekroczę pewnie nie wcześniej niż w 2018 roku. Ale jakoś mnie to nie boli, bo nigdy nie interesowała mnie ilość obejrzanych filmów, a to jakie filmy oglądałem.

Obecnie na filmwebowym liczniku 2304 oceny, czyli przez 3 lata oceniłem 443 tytuły, co daje blisko 148 filmów rocznie. Też w życiu bym nie powiedział, że aż tyle oglądam, zazwyczaj jest to ok. 50 nowości rocznie + sporo powtórek w domu i czasem coś w telewizji, ale nie spodziewałem się że jest tego więcej od nowości.

RE: Lista obejrzanych filmów - Trailery Srailery - 19-09-2019

Od 1984 roku zapisywałem wszystkie obejrzane (kino, TV, VHS) filmy w corocznych kalendarzach. Odkąd pojawiły się możliwości "cyfryzacji" spisałem je w exelowym pliku i uzupełniam na bieżąco. Obecnie jest tam 4211 pozycji :)

RE: Lista obejrzanych filmów - simek - 20-09-2019

Dawaj do tematu o ulubionych filmach i wklej swojej top 50, albo jeszcze lepiej 100 :)
>4k obejrzanych filmów to już naprawdę zaćmy wynik.
Ciekawy w ogóle jestem jak taka liczba dzieli się na jakieś europejskie klasyki/polskie filmy/Hollywood (jaka dekada najwięcej?)/resztę świata, seriale?

RE: Lista obejrzanych filmów - Juby - 20-09-2019

Dlatego lepszy od excela jest Filmweb, lub inny letterboxd. ;)

A z topką, lub zwykłym spisem ulubionych filmów też jestem ciekaw. Zobaczmy z kin mamy do czynienia. ;)
https://forumkmf.pl/Thread-Najlepsze-filmy-wg-forum-KMF--280

RE: Lista obejrzanych filmów - Cassel - 02-06-2021

Stało się. Filmweb podaje, że obejrzałem w życiu równe 5000 filmów (choć tak naprawdę jest ich trochę więcej). Osiągnąłem to przez pewne ułatwienie, bo rok temu zaliczyłem coś około 70 krótkometrażówek Chaplina, no ale to też filmy. Niech im będzie. :)

RE: Lista obejrzanych filmów - Kryst_007 - 02-06-2021

Gratuluję. U mnie to z kolei na dzisiejszy dzień 1389 ocen, ale pewnie kilka tytułów, które oglądałem lata temu i do dziś nie oceniłem to się znajdzie ;)

RE: Lista obejrzanych filmów - raven.second - 02-06-2021

Cytat:5000
Szok. Ja mam prawie dwa razy mniej, bo 2371 "tylko" :)

RE: Lista obejrzanych filmów - nawrocki - 02-06-2021

U mnie 2988, pewnie jakoś niedługo stuknie 3k. :)

RE: Lista obejrzanych filmów - nawrocki - 05-07-2021

No i stuknęło. Nie sądziłem, że 3000 ocenionym filmem będą akurat "Demony 2", ale spoko. :)