Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Ghostbusters (1984-2020) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Ghostbusters (1984-2020) (/Thread-Ghostbusters-1984-2020--4024)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Ghostbusters - Bucho - 06-03-2016

http://www.look.co.uk/sites/default/files/imagecache/scaled_620px_wide/screen-shot-2015-08-26-at-14.15.03.jpg

To sa wlasnie problemy pierwszego swiata. Girl power my ass!

RE: Ghostbusters - Mierzwiak - 06-03-2016

Ej, pamiętacie ten żenujący publicity stunt, w którym po fali krytyki obsada w strojach z filmu odwiedzała dzieci chore na raka? Bo rozumiem, że Johnny Depp, zupełnie bez związku z premierami kolejnych Piratów robi to samo - dzieciaki znają i kochają Sparrowa, ale czy nikogo nie zastanowiło, jak dzieci miałyby się cieszyć z wizyty bohaterów których... nigdy nie widziały na oczy?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Try harder, Sony.

Jeszcze wracając do trailera, ten błękit którym emanują duchy to wizualny rzyg dekady. Nie umiem nawet opisać, jak bardzo niemiły dla oka, drażniący i po prostu wstrętny jest ten efekt, poza tym kojarzy mi się z inną sraką od Sony, czyli Electro w TASM2.

RE: Ghostbusters - Mefisto - 06-03-2016

Jak dla mnie zwiastun idealnie oddaje sens oryginalnej piosenki: chuju gona kol? Dno i metr mułu.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - OGPUEE - 06-03-2016

Wszystko to samo - jak w jedynce trzej naukowcy spotykają ducha bibliotekarki (ale zamiast creepy efektu mamy zabaaaaawne rzyganie), potem dołącza do nich murzyn-nienaukowiec (BTW wszystkie poprzednie słowa o murzynce się sprawdziły) jest nadal Slimer o tym samym designie. I to samo logo. Beznadzieja, po której nie wiadomo czy jest ma byc reboot, kontynuacja, remake. I wszystko capi widocznym CGI, Oryginalni Ghostbusters powstali 30 lat temu, a tam niemal wszystkie efekty specjalne trzymają się dobrze (m.in. te duchy z sali sądowej). To będzie ssać. Jak widać tylko Millerowi z Mad Maxem udało się z przeciąganym przez lata projektem.

Cytat:Albo coś mi nie działa albo kasują komentarze, które w 99% są negatywne (EDIT - kasują, lud pisze w komentach, że tak robią) 

Cytat:Ej, pamiętacie ten żenujący publicity stunt, w którym po fali krytyki obsada w strojach z filmu odwiedzała dzieci chore na raka?

Cytat:Tego nie przewidziałem: społeczność SJW, pod którą ten film jest skrojony, oskarża go o rasizm, bo Murzynka jest wkurwiająca i jako jedyna nie gra naukowca.:) Nie ma to jak strzelić sobie w jaja.

Cytat:http://www.look.co.uk/sites/default/files/imagecache/scaled_620px_wide/screen-shot-2015-08-26-at-14.15.03.jpg

To sa wlasnie problemy pierwszego swiata. Girl power my ass!

Cytat:Za to Trank pieprzył coś, że jego film byłby genialny i w ogóle, gdyby nie studio, pół Internetu i Marvel na dokładkę nienawidzili jego F4 na długo przed premierą i ogólnie była podobna sytuacja jak z Ghostbusters: Everyone and their dog hates it. W dodatku i tam i w Ghostbusters zrobiono istotną zmianę dotyczącą głownych bohaterów, która wkurzała fanów i w jednym i drugim zaserwowano daremną obsadę. 

Także raczej mamy tegoroczne "Fantforstik". Pewniak do klapy w BO jak nic, choć Bogów Egiptu może być ciężko przebić w wyścigu o tytuł Flop of the year, zastanawiam się czy Warcraft też weźmie udział w tej konkurencji :)

Ile zakład, iż kilkanaście lat po klęsce filmu będzie dokument o jego kulisach?

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Gieferg - 06-03-2016

https://twitter.com/Lesdoggg

That butthurt XD

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Szaman - 06-03-2016

Naprawdę myślała, że podbije kino sztuczkami których próbowali już nawet Martin Lawrence i Tyler Perry w damskich ciuszkach? Tak się złożyło, że wraz z obejrzeniem kilku video recenzji widziałem tego potworka już ze 4 razy i jestem już absolutnie pewien, że to koszmar na poziomie kinowego Scooby'ego Doo. Nie wiem co bardziej zabawne, Grace Randolph udająca, że śmieje się na tym zwiastunie, czy może grobowa cisza w pokoju Screen Junkies. Już wiem, pani ze Screen Junkies przekonująca, że może to jednak sequel, a duchy pozostały miejską legendą. Tak, na pewno ludzie zapomnieli o 30-metrowym piankowym marynarzyku i ożywionej Statule Wolności.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Lawrence - 07-03-2016

(06-03-2016, 19:33)Mierzwiak napisał(a): Ej, pamiętacie ten żenujący publicity stunt, w którym po fali krytyki obsada w strojach z filmu odwiedzała dzieci chore na raka?

To ciężko zapomnieć:

[Obrazek: 9da.jpg]

I choć to dość brutalny humor, ale...

[Obrazek: 7ifpqpS.jpg]

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Mierzwiak - 07-03-2016

Przykre, bo naprawdę lubię te trzy białe panie. #IamSoRacist

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Szpeku - 07-03-2016

Ta w pinglach jest jako tako zabawna w zwiastunie, wygląda fajnie i jest sexy, co się gryzie z resztą obsady, chociaż ruda też daje radę... omg #sosexist :O

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Arahan - 07-03-2016

Kate McKinnon jest najciekawsza bo jest jakaś. Ma zarys charakteru i osobowości. Poza nią mamy matematyczę/fizyczkę, grubą babę w okularach i konga w spódnicy, który krzyczy. Non stop krzyczy. Tutaj nawet nie chodzi o jej fizyczność, bo można było zrobić z tego fajny komediowy element, ale o zachowanie.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Juby - 07-03-2016

Hejters gona hejt, a mnie wcale nie odrzuca. Nawet niebieskie duchy, cieszy mnie, że jest tak kolorowo. Dla Wiig i McKinnon na pewno obejrzę.

Trailer ma już prawie 20 milionów wyświetleń na oficjalnym kanale! Nieźle.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Szpeku - 07-03-2016

Najgorzej to mnie irytuje glassesfatass, niestety ale jechanie na żartach z jej tuszy mnie drażni, to nie jest ten sam poziom co Jack Black moim zdaniem

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - shamar - 07-03-2016

Po fali odrzucenia nadchodzi faza akceptacji?

Nie, nie. Obejrzałem zwiastun jeszcze 2 razy (w sumie 3) i... nie jestem tak obojętny, jak za 1 razem. Teraz wygląda mi to marnie. Jak ktoś pisał: "fake Ghostbusters" wsadzone do filmu, który będzie udawał Gohostbusters.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Gieferg - 07-03-2016

[Obrazek: CcrUdEvWEAA4udG.jpg]

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Arahan - 07-03-2016

Kolejno:
1. Godzilla 7/10 - głównie z sentymentu i za projekt Pana G.
2. Pamięć absolutna - 4/10
3. Amazing Spider-Man 2 - 4/10
4. RoboCop - 7/10
5. Ghostbusters 3 - wyżej 6/10 nie podskoczy, a myślę, że ocena będzie oscylować w okolicy 4-5/10

EDIT: zapomniałem o TASM - 7,5/10

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Gieferg - 07-03-2016

Godzilla 7/10, Total Recall - 4/10, Robocop - 2/10, TASM - 8/10, TASM 2 - 5/10

Spodziewana ocena Ghostbusters w przedziale 2-4, ale jeśli dostanie takie recenzje jak Fantforstik, to w ogóle nie obejrzę.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Predator895 - 08-03-2016

Trailer zrobiony w właściwy sposób , maskujący tę bidę >>

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Kerev - 08-03-2016

Nie. Wciąż nie śmieszne, duchy cały czas paskudne i jest scena z rzyganiem, a muzyka nie pasuje do tego co widać.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Mental - 09-03-2016

Rozwalają mnie komenty w tym wątku :) Mefisto: "Jak dla mnie zwiastun idealnie oddaje sens oryginalnej piosenki: chuju gona kol? Dno i metr mułu."

:) :)

A fota wklejona przez Lawrence'a to jakiś kosmos szok horror szoł. Nie mogę przestać się śmiać z dzieciaka na dalszym planie.

RE: Ghostbusters (2016) reż. Paul Feig - Grievous - 09-03-2016

Międzynarodowy zwiastun próbuje się ratować Hemsworthem :P