Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Transformers (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68)
+---- Wątek: Transformers (temat ogólny) (/Thread-Transformers-temat-og%C3%B3lny--4111)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Transformers (temat ogólny) - Danus - 01-12-2022

To ma budzet 200 baniek? I juz na etapie zwiastuna ma najgorsze efekty specjalne z calej serii? Przeciez to wyglada jak jakis zwiastun filmu od Asylum.

RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 01-12-2022

Bieda aż piszczy.

RE: Transformers (temat ogólny) - Spoilerowo - 01-12-2022

RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 01-12-2022

Co za stolec xD To nie fake?

RE: Transformers (temat ogólny) - Spoilerowo - 02-12-2022

Beast Wars to to nawet nie jest

RE: Transformers (temat ogólny) - Trailery Srailery - 27-04-2023

RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 27-04-2023

Są w tym zwiastunie rzeczy na które czekałem latami, ale całość prezentuje się tak, że mogę to wszystko skwitować wzruszeniem ramion :/

RE: Transformers (temat ogólny) - al_jarid - 27-04-2023

No niestety, po "Transformerach" oczekuję przede wszystkim wizualnego spektaklu - to właśnie efekciarskość rozwałki pozwalała w poprzednich filmach przymykać oko na różne "bayizmy" (chyba, że ich natężenie przekraczało wartość krytyczną). A tutaj spadek jakości w kwestii CGI i ogólnej wisowiskowości mocno rzuca się w oczy. Scenariusz musiałby być maksymalnie dobry, żeby to zrekompensować, ale na razie nie widzę podstaw do optymizmu.

Chociaż, skoro w filmie są postacie z "Beast Wars", to może słabe CGI ma być nostalgicznym nawiązaniem - "Beast Wars" to naprawdę udany serial, ale już w latach 90-tych ta komputerowa animacja wyglądała paskudnie :)

RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 27-04-2023

Mi się wizualnie podoba (tylko te rapsy w tle ugh...), zastanawiam się czy Transformersy zmienią historię i sami zburzą WTC, teraz to chyba już na pewno jest reboot skoro Optimus sobie hula po njujork w latach 90.

RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 27-04-2023

Zdecydowanie reboot, choćby wnioskując po Unicronie.

Zniechęca mnie sam fakt, że są tu postacie z Beast Wars, którego nigdy nie trawiłem, że nie ma właściwych Decepticonów i widze tam chyba znowu strzelanie do anonimowego mięsa armatniego - nie znoszę tego w filmach z tej serii, czegoś takiego tam w ogóle nie powinno być. NIGDY.

No i oczywiście wygląda gorzej niż pierwsze filmy sprzed kilkunastu lat.

A tu artykuł o pierwszym filmie, który niedawno napisałem:
https://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-149-transformers-2007

RE: Transformers (temat ogólny) - Snappik - 27-04-2023

Wygląda to jak robota reżysera, który średnio ogarnia sceny akcji ale za to lubi Transformersy. Bohaterów ludzkich przemilczę, szkoda w ogóle że w takim filmie znowu wzięto ich pod uwagę. To powinien być film w 100% odegrany z perspektywy maszyn.

RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 27-04-2023

Kurva, Transformery Baya miały premierę 16 lat temu, ja jebie.

RE: Transformers (temat ogólny) - Spoilerowo - 27-04-2023

stary człowiek i Bay

RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 28-04-2023

Obejrzałem ten trailer i całkiem spoko, wezmę młodego na to do kina

RE: Transformers (temat ogólny) - Pelivaron - 28-04-2023

Na imdb się jebli i widnieje info, że trwa 3h40m

:D

120 minut ponoć.

No i git, 120 minut to idealnie dla mojego syna wiec pewnie pojdziemy

RE: Transformers (temat ogólny) - Mefisto - 28-04-2023

Przecież to nie jest Twój syn - ileż można przypominać.

RE: Transformers (temat ogólny) - Ted - 28-04-2023

Nie robiłeś testów DNA, to nie wiesz czy Twój. Ale czyjś jest na pewno, na pewno nie niczyji, więc jest jakiś pozytyw. Nie no, głupkowaty żart. Przepraszam że tak napisałem.

Jarałem się na Beast Wars, ale ten trailer wygląda jak kolejny TF Baya, czyli jak coś przy czym niestety zasypiam. To niby ma być reboot, ale wygląda jak idealny film z tego uniwersum, chyba ten Optimus w 90s będzie tylko małym retconem. Marzy mi się reboot z akcją w 80s, z heavy i power metalem w soundtracku, wzorowany na fabułach z brytyjskich komiksów z Transformerami. Marzyć sobie mogę.

Bumblebee był idealnym punktem startowym dla nowej serii, sam film uroczy, te kilka minut z Optimusem w klasycznym designu narobiły mi smaka. Eh.

RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 28-04-2023

Cytat: ale ten trailer wygląda jak kolejny TF Baya
Zdecydowanie nie wygląda.
Niestety.

Cytat:wzorowany na fabułach z brytyjskich komiksów z Transformerami
Czytałem (i mam na półce) wszystkie i prawdę mówiąc przeważnie były mocno z dupy. Jak będę znowu czytał G1, UK pomijam.

Cytat:z heavy i power metalem w soundtracku

To zamiast marzyć siądź i podmień muzykę :P
od przeszło dekady ROTF oglądam tylko w wersji z "The Touch" w finale.

(28-04-2023, 17:43)Mefisto napisał(a): Przecież to nie jest Twój syn - ileż można przypominać.

Kocham jak swoje