Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Iron Man (2008) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Iron Man (2008) (/Thread-Iron-Man-2008--429)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

- Mierzwiak - 05-02-2008

Milord napisał(a):oby było coś o alkoholiźmie głównego bohatera.
Alkoholizm? W filmach PG-13 nawet nie używa się chyba tego słowa.

- Gal Anonim - 05-02-2008

O alkoholizmie ma nie być w pierwszym filmie, ale Favreau mówił, że mogliby to poruszyć w następnych częsciach.

Aha, nie wiem czy już wiecie ale:
1) Samuel L. Jackson jako Nick Fury pojawi się w "Iron Manie"
2) Samuel L. Jackson jako Nick Fury pojawi się w "The Incredible Hulk"
3) Robert Downey Jr. jako Tony Stark pojawi się w "The Incredible Hulk"

Podwaliny pod Avengers, dodatkowo sugerowałoby to, że będą wzorować się na "Ultimates". Jeżeli przenieśliby w miare wiernie "Ultimates" vol. 1 to byłby rewelacyjny blockbuster.

- Snuffer - 05-02-2008

Czekam, ze względu na jedną postać - Robert Downey Jr. - już w trailerze daje pokaz swoich umiejętności, zobaczymy co będzie w filmie.

- Milord - 05-02-2008

Mierzwiak napisał(a):
Milord napisał(a):oby było coś o alkoholiźmie głównego bohatera.
Alkoholizm? W filmach PG-13 nawet nie używa się chyba tego słowa.

Nie znam za dobrze mitologii tej postaci, ale jeśli w komiksie Marvela było to czemu nie w filmie?

- Mierzwiak - 05-02-2008

Bo alkoholizm to zbyt poważna sprawa by pokazać ją w wysokobudżetowym, wakacyjnym filmie przeznaczonym dla całej rodziny?

- Gal Anonim - 05-02-2008

Alkoholizm Starka to zbyt ważna częśc mitologii postaci, żeby ją odpuścili. Oczywiscie, że nie zrobia z tego kina moralnego niepokoju, ale pokazać pijanego bohatera - który już od początku nie jest typowym wzorem do naśladowania - nie będzie raczej problemem.

- Mierzwiak - 05-02-2008

Więc już czekam na sequel, żeby przekonać się jak z tego wybrną :)

- Milord - 05-02-2008

Mierzwiak napisał(a):Bo alkoholizm to zbyt poważna sprawa by pokazać ją w wysokobudżetowym, wakacyjnym filmie przeznaczonym dla całej rodziny?
Ale nie łudzę się że pokażą mi zarzyganego, dogorywającego Starka. Po prostu ujęcia w których sobie popija (jak Deckard w Blade Runner, czy na mniejszą skalę nawet Wayne w pierwszym Batmanie) wystarczą w zupełności.

Hitch - Oto twoja kolejna porażka - twierdzisz że każdy, kto lubi komiksy/filmy o superbohaterach to stereoptypowy, wychudzony i zakompleksiony nerd. Nie potrafię kulturalnie skomentować tak idiotycznego myślenia.

- military - 06-02-2008

To nie jest porazka Hitcha, to jest albo ignorancja, albo... No bo osobiscie sie czuje troche urazony tym, ze skoro lubie komiksy, to jakis koles od razu wyzywa mnie od nerdow ktorzy slonce widza tylko narysowane. Moze ja przegne w druga strone, i powiem ze skoro Hitch trenuje jakies dzudo, to niech moze wreszcie przeczyta chocby i Pilot i ja, bo ma miesnie nawet na mozgu, ale w zyciu nie przeczytal nic dluzszego niz rozklad jazdy autobusow? A jesli czytasz, Hitch, to oderwij sie wreszcie od ksiazek i rozgladnij za jakas dziewczyna, bo to jasne ze jesli lubisz ksiazki, musisz byc pryszczatym okularnikiem ktory spedza zycie w bibliotece.

Az brak mi slow zeby opisac glupote tak stereotypowego myslenia.

Co sie zas tyczy Iron Mana, to jakos nie chce mi sie wierzyc ze w ogole powstanie do niego sequel. Na rynkach zagranicznych ten film jest raczej skazany na porazke. No, moze w Japonii sie odkuje, bo tam lubia mechopodobne rzeczy. :) Ale z drugiej strony - skoro jest szansa na to, zeby Ghost Rider zmienil sie w trylogie...

- Gal Anonim - 06-02-2008

W USA pewno zarobi dużo, bo zapowiada się bardzo dobrze. To najważniejsze chyba. Poza tym obsada przyciąga.

- Anonymous - 06-02-2008

Hitch napisał(a):Dlatego stwierdź od razu, ze Iron Man to czysta glupota i wszyscy jestesmy zdrowi.
I blagam nie przyrownuj tego...*czegos* do Indiany Jonesa czy nawet tych Piratow nieszczesnych.

Indiana Jones jest cool bo zwykle jest pobrudzony i zakurzony :lol: To że w tych filmach debilizmów jest na pęczki ( a dwójka to już praktycznie jeden wielki debilizm) to nie problem dla Hitcha, a dlaczego? Bo Indiana Jones nie opiera się na komiksie :lol:

- Gal Anonim - 29-02-2008

http://media.movies.ign.com/media/034/034317/vids_1.html

Nowy zwiastun Iron Mana. W pytkę, do tego zawarto w nim ten fragment z Super Bowl, co się niektórym nie podobał - tutaj jest bardziej dopracowany.

- Mierzwiak - 29-02-2008

Jakieś to takie nie wiem, niby fajne, ale ostatnio coraz mniej robią na mnie wrażenie tego typu akcje. Wydaje mi się też to zbyt cool, jak to mawia Mental. Widać to aż za bardzo.

Ujęcie z czołgiem faktycznie poprawione... ale tylko tła. Iron cały czas jak kłoda.

Ale będzie dobrze, daleko od poziomu dna który reprezentują F4, Ghost Rider itp.

- desjudi - 29-02-2008

ten zwiastun to efektowna żenada. jakbym oglądał sequel TFów. jedyny mocarny moment to pojawienie się Black Sabbath 8)

- Monika - 01-03-2008

ja to określę jednym słowem: beznadzieja :D

- Gal Anonim - 01-03-2008

To porównanie z TFami wydaje się być raczej nieadekwatne, ale zobaczymy.

Ergo - nie znacie się. :)

Jednym słowem: rewelacja, choć faktycznie momentami wydaje się zbyt "cool".

- Oconnel - 06-03-2008

Szykuję się nowa komedia ze Stillerem (po zapowiedziach nawet całkiem fajna, ale oczywiście czas pokaże). Spójrzcie na screen:

[Obrazek: BlackDowney.jpg]

A ten murzyn to kto? To Iron Men hehe

- Mental - 06-03-2008

Monika napisał(a):ja to określę jednym słowem: beznadzieja Very Happy

a ja to okresle słowami: "Nic nie mowie, zeby nie wywolywac bezsensownej klotni" :)

- Oconnel - 06-03-2008

Mi też trailer nie bardzo się podoba. Drugie Transformery się szykują :D A z ostatniej chwili - premiera w Polsce o dziwo wcześniej niż w Ameryce, bo już 30 kwietnia.

- Gal Anonim - 06-03-2008

Oconnel napisał(a):Drugie Transformery się szykują :D
Tak, już w trailerze widzimy nastolatka zaprzyjaźniającego się z robotami z kosmosu, żeby uratować świat. Oprócz tego ma fajną dupę, która się wygina tak, jakby alfons postraszył ją, że jak nie znajdzie klienta to dostanie po mordzie.

Dokładnie tak. :)