![]() |
|
mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: mother! (2017) reż. Darren Aronofsky (/Thread-mother-2017-re%C5%BC-Darren-Aronofsky--4497) |
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-09-2017 (02-09-2017, 10:15)Kuba napisał(a):(02-09-2017, 02:27)lalique21 napisał(a): Wczoraj w Los Angeles byl tajny pokaz premierowy mother. W nimfomance von Tiera jest scena aborcji. Bohaterka za pomoca drutow zadziga swoje dziecko w sobie; pokazana jest okrwawiona wagina, plod martwy, druty klujace w ciele bleeh. Zemdlalam na filmie. Oni się chyba dopiero spikneli na planie tego filmu :P Chociaż na prawdę....to musi być wielkie uczucie, żeby się na planie czegoś takiego zakochać :P RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 Na reddicie powiedzial iz inspirowal sie m.in. ukrainskim filmem "Plemie". Toz to beczka prochu! W wywiadach Darren to niesamowicie elokwetny, fajny, a do tego wysoki I przystojny mezczyzna. Nic dziwnego ze JLaw zabujala sie w takim mistrzu. Na facebooku rezysera sporo jest ciekawych zdjec, komentarzy. Ps. Jak wkleic zdjecie do posta please? RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 Film mother nakrecony zostal analogowa kamera 16mm. Cinema paradiso. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Dr Strangelove - 02-09-2017 Obawiam się, że film będzie równie eksperymentalny i ciężki w odbiorze jak ten temat :D Czy przystojny i elokwentny Darren napisał w końcu na twitterze o czym to będzie? RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017 Podobno o RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 Prosze, tutaj redditowe odpowiedzi rezysera: MotherMoviemother! • 1d all part of the mystery MotherMovie • 6d thank you. more parts of the prayer coming soon. MotherMovie • 10d why ruin all the surprises. i love his shit. and i love easter eggs. and still no one has revealed the big one!!! it's so bloody obvious! MotherMovie • 13d it's all about what's behind the projection. you are getting a lot of the correct vibes... day 6 was the working title when we were in production, it was never the name of the movie. but everything has a reason... RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 MotherMoviemother! • 6d thank you for the support. you got a good brain on your shoulders. Odnosnie moich rozkminek odpowiedzial, ze bystrzak jestem lol. W listopadzie na Cammeriage jesli Aronofsky z ekipa przyjedzie do Polski, postaram sie zrobic z nim mini wywiad dla Filmwebu. W 2010 r. byl w Budgoszczy, szansa wiec jest. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 02-09-2017 Nie jaraj się tym już tak. Na 98% robi sobie jaja, biorąc pod uwagę jak podchodzi do spoilerów do "Mother!" na pewno by nie chwalił za dedukcję kogoś kto jest blisko sedna. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017 W ogóle gdzie nie wejdę tam wytworzyła się jakaś paranoja wokół spoilerów związanych z Matką, tak jakby miałby to być co najmniej drugi "Szósty zmysł". Aronofsky i marketingowcy narzucili narrację tworzącą klimat jakiejś wielkiej tajemnicy którą należy dochować tak jakby od tego zależało życie Twojej...matki :) Tymczasem co roku wychodzi przynajmniej jeden film z dużym twistem (a wątpię czy Mother takim jest), o którym w czasach funkcjonowania forum Imdb internet wiedział już po godzinie. I świat kręcił się dalej, także ten filmowy. Kampanie marketingowe popadają ze skrajności w skrajność i albo mamy trzyminutowe streszczenie w zwiastunie który przypomina teledysk Underworld do Trainspotting, albo nie wiemy o filmie dosłownie nic. Wydaje mi się, że reakcje widzów na ten ostatni rodzaj kampanii mogą być również skrajnie różne, jedni będą maksymalnie zaciekawieni, a inni nie będą wykazywać zainteresowania kotem w worku. Wydaje mi się, że to na przykład jeden z wielu problemów kampanii Last Jedi i Matka również może się na tym przejechać. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 Ludzie ktorzy w Los Angeles widzieli screening matki mowia ze koncowka strasznie jest dolujaca, a to co pokazane w trailerach to zmylka. Jeden krytykow napisal, ze to druga Mechaniczna Pomarancza Kubricka. Darren z kolei ujawnil iz inspirowal sie ksiazka feministki S. Griffin pt. Woman and Nature. Powiesc ta oparta jest na faktach, stanowiaca o mitycznej mocy kobiety. Dodatkowo film ma podtekst ekologiczny, gdyz Aronofsky angazuje sie w akcje na rzecz ratowania zagrozonych gatunkow í Ziemi. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017 Amerykańscy krytycy mają od pewnego czasu ogromną skłonność do przesady napędzaną pogonią za klikalnością. Nie ufam takim porównaniom, facet obejrzał film dopiero wczoraj, to upływ czasu powinien dokonywać takich zestawień. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 02-09-2017 Akurat "Mother!' moim zdaniem ma absolutnie rewelacyjną kampanię marketingową. Zarówno jeśli chodzi o trailery, plakaty i jak i gorączkę na forach, Reddicie czy innym Twitterze. Doceniam fakt,że Aronofskye'mu udało się to tak zbudować (no i całkiem chwytliwy ruch "szybsza premiera z obawy przed spoilerami"). Film startuje w Wenecji...czekam na recenzje na Metacritic/Rotten Tomatoes i coś od polskich krytyków. Biorąc pod uwagę te zachwyty/przerażenia, tutaj dopiero zweryfikuje to czy faktycznie istnieje szansa na coś aż tak mocnego. Dołująca końcówka? No tak, bo przecież tajemnicą jest, że RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017 Stawiam, że tą niewyobrażalnie drastyczną końcówką są niestety jakieś chore akcje z niemowlakiem. Jeśli tak, szkoda, że ktoś pokazał Aronofsky'emu "Serbski film", czy inne takie badziewie, bo niezbyt mnie kręcą takie chore jazdy. Nawet jeśli to "tylko" seksualna jazda w stylu "Antychrysta" Von Triera i sceny z imadłem to również moje zainteresowanie kinowym seansem gwałtownie zmaleje. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 Do tego cala ta kampania w postalach spolecznosciowych DARMOWA jest. Tymczasem jakis koles na reddicie pisze, ze zwymiotowac mozna ogladajac moment kulminacyjny matki! Z 1998 r jest wywiad z DA, w ktorym wspomina iz inspiruje sie filmami Romana Polanskiego. Plusik dla nas. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017 Post Mierzwiaka przypomniał mi o komentarzu który czytałem kiedyś na którymś forum odnośnie pierwszego "Paranormal Activity". Mniej więcej: "Steven Spielberg powiedział, że to najstraszniejszy film jaki widział. Widocznie nigdy nie mieszkał w PRL-owskim bloku". Tak właśnie postrzegam pierwsze opinie na temat Matki. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 02-09-2017 (02-09-2017, 18:28)Szaman napisał(a): Stawiam, że tą niewyobrażalnie drastyczną końcówką są niestety jakieś chore akcje z niemowlakiem. Jeśli tak, szkoda, że ktoś pokazał Aronofsky'emu "Serbski film", czy inne takie badziewie, bo niezbyt mnie kręcą takie chore jazdy. Nawet jeśli to "tylko" seksualna jazda w stylu "Antychrysta" Von Triera i sceny z imadłem to również moje zainteresowanie kinowym seansem gwałtownie zmaleje. Jeśli Darren planuje robic odjazdy z dzieciakiem to sorry elokwentny reżyserzy...ale mój szacunek do niego znacznie zmaleje. Nie wyobrażam sobie głębi i fabularnej potrzeby takich rzeczy. W sumie dobrze, że wspomniałes...ci co znaja spoilery niech sie wypowiedzą czy niemowlakowi sie dostaje. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 Darren Aronofsky: "Staring into the darkest parts of ourselves is where we find the light" Psychological horror Mother is the most controversial movie since A Clockwork Orange, and will upset the fuckk out of people, according to first reactions. Ps. Kiedy do krwy nedzy w PL premiera matki- wl istopadzie!?!!!! Fajnie ze wszystkie kraje sie ogarnely, nawet Kambodza wypuszcza we film wrzesniu tylko nie my. ___ RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017 Amerykanie przełożyli praktycznie w ostatniej chwili, może UIP wykupiło już kampanię w naszych mediach na listopad :) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-09-2017 (02-09-2017, 18:32)Kuba napisał(a):(02-09-2017, 18:28)Szaman napisał(a): Stawiam, że tą niewyobrażalnie drastyczną końcówką są niestety jakieś chore akcje z niemowlakiem. Jeśli tak, szkoda, że ktoś pokazał Aronofsky'emu "Serbski film", czy inne takie badziewie, bo niezbyt mnie kręcą takie chore jazdy. Nawet jeśli to "tylko" seksualna jazda w stylu "Antychrysta" Von Triera i sceny z imadłem to również moje zainteresowanie kinowym seansem gwałtownie zmaleje. MEGA SPOILER: Historia ma bardzo czytelne metafory odnośnie natury, dom o który strasznie dba postać Jennifer to właśnie chyba taka metafora na naszą planetę. Darren i Jennifer właśne przypłynęli do Wenecji. Dress code na premierę to 'ubierzcie się jak na pogrzeb'. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Szaman - 02-09-2017 Czy to prawda, że: MEGA SPOILER |