![]() |
|
No Time To Die (2020) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: JAMES BOND (https://forumkmf.pl/Forum-JAMES-BOND--57) +---- Wątek: No Time To Die (2020) (/Thread-No-Time-To-Die-2020--5292) |
RE: No Time To Die (2020) - Trailery Srailery - 14-12-2019 Bondowski spocik z... Grecji ![]() RE: No Time To Die (2020) - Pelivaron - 27-12-2019 Nowe zdjęcia i okładka lutowego wydania Empire: ![]() ![]()
RE: No Time To Die (2020) - Gieferg - 27-12-2019 O, piszą o Tango & Cash
RE: No Time To Die (2020) - Trailery Srailery - 07-01-2020 https://variety.com/2020/film/news/hans-zimmer-james-bond-composer-no-time-to-die-1203458908/ RE: No Time To Die (2020) - Juby - 07-01-2020 XD Więc zrezygnował z komponowania dla Nolana, by w pełni poświęcić ten rok na prace nad Diuną, ale jednak uznał, że da radę odbębnić muzę do nowego Bonda. Eh, Hans. : ) RE: No Time To Die (2020) - Corn - 07-01-2020 Spokojnie, weźmie odrzuty po Batmanie, ewentualnie je zmiksuje na nowo i po robocie
RE: No Time To Die (2020) - Lawrence - 07-01-2020 Przecież wszystko wskazuje, że nie będzie tego robił sam. Ze względu na napięty grafik i naglą zmianę, raczej się spodziewam, że Benjamin Wallfisch, czy ktoś inny z jego studia dołączy do współkomponowania. Cytat:CONFIRMED: Denis Villenueve’s ‘Dune’ is the only project that Hans Zimmer will compose solo in 2020.https://twitter.com/DRMovieNews1/status/1214415807234691074 RE: No Time To Die (2020) - simek - 07-01-2020 To Hollywoodzkie przywiązanie do kilku kompozytorów na krzyż jest fascynujące - Zimmer ma tyle zleceń (zakładam, że akceptuje tylko topowe, a propozycji dostaje jeszcze więcej), że, jak u Rubensa, większość roboty robi jego ekipa, a on się podpisuje. Nikt nie spotkał się w sieci z jakąś analizą tego zjawiska? Jakież mogą być powody? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to chęć upolowania nominacji Oscarowej na co są większe szanse z Zimmerem, Williamsem, Shorem, Desplatem. RE: No Time To Die (2020) - Lawrence - 07-01-2020 @simek To co Ci przychodrzi do głowy jest niestety złym rozumowaniem. Jeżeli zbyt duża liczba kompozytorów pracuje przy jednym projekcie to automatycznie maleją szanse na nominacje do Oscara. Są zasady w Akademii ile jeden kompozytor musi skomponować, ile może być wykorzystanego istniejącego materiału (muzyka źródłowa itd), aby załapać się za nominację. Tak np. The Dark Knight nie otrzymał nominacji do Oscara. A tematyka ta jest znana na wszystkich portalach piszących o muzyce filmowej z FilmMusic.pl łącznie (drobna autoreklama). I nie jest to jakieś zjawisko nowe, już w czasach Golden Age Alfred Newman dla przykładu też tak pracował, że widniał jako kompozytor, a robotę odwalali jego asystenci. Z azjatyckich przykładów najbardziej znana jest Yoko Kanno, którą możecie kojarzyć z muzyką do Cowboy Beebop. W Japonii była mała afera, gdyż inni muzycy zaczęli się upominać, że nie są wymieniani jako autorzy muzyki i Kanno przypisała sobie ich zasługi. Hans Zimmer akurat zawsze dokładnie wymienia asystentów i osób od muzyki dodatkowej. Powodów jest mnóstwo, ale najczęściej chodzi o czas. Szczególnie teraz kiedy do premiery niedużo czasu i trzeba szybko skomponować muzykę. Np. w przypadku serialu Dark Crystal: Age of Resistance za muzykę odpowiada Daniel Pemberton i Samuel Sim. I Pemberton sam powiedział, że było to prawie 10 godzin muzyki i choć 70% muzyki jest jego, to aby się wyrobić w terminie musiał poprosił Samuela Sima o pomoc. Czasami takie współprace wyglądają na takiej zasadzie i często to się tyczy Hansa Zimmera, że np. komponuje główny motyw, czy też jakąś długą suitę, a więc tworzy bazę tematyczną, którą następnie inny kompozytor(rzy) aranżują i odpowiednio podkładają pod obraz. I właśnie dlatego ja się średnio podniecam tym newsem. Gdyby to było zapowiedziane rok wcześniej i byłby to autonomiczny projekt to co innego. A tak szykuje się przypadek a la Blade Runner 2049 i zapewne Benjamin Wallfisch już nad tym scorem pracuje. No chyba, że nagle do pomocy wskoczy John Powell, ale w to raczej nie ma co wierzyć. Bond od Hansa Zimmera ale nie na ostatnią chwilę, YES! Bond od Johna Powella YES! Bond od Hansa Zimmera z masą pomagierów na ostatnią chwilę MEH! Ale też zrozumiałym jest, że jak na gwałt potrzeba skomponować nową muzykę pod film, to sięga się po sprawdzonych kompozytorów. Całe szczęście przy Diunie Hans Zimmer już od ponad roku pracuje sam i tam liczę na świetny score, tutaj trochę mniej. RE: No Time To Die (2020) - simek - 07-01-2020 Fajnie się rozpisałeś, ale mi nie chodziło o to czemu znani kompozytorzy mają pomagierów, bo to oczywiste, pytanie brzmi po cholerę producenci filmowi cisną o tego Zimmera, skoro wiadomo że nie ma zbytnio czasu, a nie pójdą do kogoś innego kto czas ma? RE: No Time To Die (2020) - Albertino - 07-01-2020 Dla mnie też to jest zagadka. Do BR2049 muzę na ostatnią chwilę robił Zimmer, jak wyszło wszyscy wiemy, a do jakiejś nikogo nie obchodzącej krótkometrażówki ze świata BR2049 wzięli gościa, który na codzień nie komponuje do filmów, ale robi dobrą muzę brandzlującą się Vangelisem i wyszło takie coś jak poniżej: I czemu ich muzy (z Kuedo rzecz zrobił Flying Lotus, też całkiem znany w elektronice i okolicach) nie mogłoby być w filmie? Gdzie tu logika? RE: No Time To Die (2020) - Pelivaron - 14-01-2020 Plotka głosi, że Billie Eilish nagra piosenkę do Bonda. ... RE: No Time To Die (2020) - Corn - 14-01-2020 A to nie miała być Adele znowu? RE: No Time To Die (2020) - Dirk - 14-01-2020 Były też chyba plotki o Beyonce... RE: No Time To Die (2020) - Pelivaron - 14-01-2020 Billie Eilish powrzucała zdjęcia lasek Bonda w swoich mediach społecznościowych i oczywiście się zaczęło. Dziennikarze zaczęli kontaktować się z jej agentami, ale ci nic nie chcieli wyjawić. Jeśli Billie Eilish nagra utwór promujący 007 to będzie najmłodsza w historii. RE: No Time To Die (2020) - Huntersky - 14-01-2020 Oficjalnie się potwierdziło. I hm, może nawet będzie pasować? RE: No Time To Die (2020) - Proteus - 14-01-2020 No i spoko. Jak żyję, tak nie pamiętam by newsy o wykonawcy X robiącego muzykę do Bonda, nie spotkały się z masowym zalewem bida sarkastycznych komentarzay odnośnie publicznego image'u (czytaj: często błędnego i przesadnie złośliwego) owego wykonawcy. Co kilka lat ta sama śpiewka. Billie Elish nie robi muzy dla mnie, nie jarają mnie jej kawałki, ale rozpoznaję, że beztalenciem to ona nie jest i przynajmniej ma jakiś charakter jako wykonawca i może wnieść interesujący kawałek do serii. Spora część negatywnych komentarzy na jej temat jakie napotykam w necie, na kilkometr śmierdzą typową krytyką "artysty flavour of the year", czy typowymi złośliowściami z gatunku "Ci młodzi z ich instagramami i tik-tokami to nie wiedzą co to prawidza muzyka jest"/ RE: No Time To Die (2020) - Pelivaron - 14-01-2020 Nie znam jej totalnie. Jedynie ten jeden kawałek co hurtem latał po każdej stacji radiowej: Lekkie rozczarowanie jest bo liczyłem na Adele, ale zobaczymy. PS z tego co kojarzę to dziewczyna jest gwiazdą memów, ale nie wiem do końca dlaczego RE: No Time To Die (2020) - simek - 14-01-2020 Jak dla mnie spoko wybór, jestem optymistą, chociaż dosyć trudno mi sobie wyobrazić jak ta piosenka będzie brzmiała. RE: No Time To Die (2020) - Grievous - 14-01-2020 Chyba jedynymi Bondowskimi piosenkami które mi kompletnie nie podchodzą to te z "Die Another Day" i "Spectre". Dwie kiepskie piosenki z ponad dwudziestu to niezły wynik. Obstawiam że będzie ok, a w najgorszym wypadku do zapomnienia. |