![]() |
|
The Batman (2022) reż. Matt Reeves - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: The Batman (2022) reż. Matt Reeves (/Thread-The-Batman-2022-re%C5%BC-Matt-Reeves--5467) |
RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - srebrnik - 23-08-2020 (23-08-2020, 10:15)Pelivaron napisał(a): Ależ ten zwiastun daje radę. Szykuje się drugi najlepszy Gacek, zaraz obok Begins. Tak. A może i lepiej? FENOMENALNY zwiastun. Już od pierwszej sekundy zajebiście pomyślane, bo zrobienie motywu dźwiękowego na bazie taśmy klejącej jest tak dobrym pomysłem, że brakuje pochwał. Użycie Nirvany też spoko, jakoś świadome, a nie że cały zwiastun leci piosenka i tyle. Tutaj fajnie ona nadaje rytm i w sumie naturalnie miesza się z dźwiękami scen. No jestem wręcz zachwycony. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Lawrence - 23-08-2020 Bruce Wayne Pattinson a rzeczywiścue kojarzy siz Tokio Hotel. :) Sam kostium OK, chociaż motyw, że Batman na miejscu zbrodni przechadza się wśród policjantów jest dość dziwny. Chociaż jak na Detective Comics to rzeczywiście czuć klimat detektywistyczny i może wreszcie doczekamy się dobrego Riddlera na dużym ekranie. Klimat jest i pytanie brzmi czy Giacchino uda się wejść w tak mroczne klimaty jak od Howarda Shore'a, gdyż to raczej nie jego bajka. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Danus - 23-08-2020 Lawrence ty juz moze nie komentuj bo jak zwykle gadasz glupoty. Bo Batek Nolana nie przechadzal sie na miejscu przestepstwa wśród policjantow? Przypierdolisz sie tez do Nolana? RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Kuba - 23-08-2020 Ale by w tym klimacie się Trent Reznor znalazł! Giacchino stoi chyba przed najcięższym wyzwaniem w swojej karierze. Licze, że nas zaskoczy, ale zdecydowanie nie pasuje do tego klimatu. Za to Fraser zdaje się znowu udowadniać, że jest bardzo elastycznym operatorem. Oj a to ponad rok czekania :( RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - shamar - 23-08-2020 (23-08-2020, 14:39)Kuba napisał(a): Domyślam się, że Oldman jako Churchill/Drakula i Ledger jako Joker to też nieporozumienia bo nie przypominają siebie? Oldman grał autentyczną postać. Ledger wyglądał jak Ledger w makijażu. Tu mamy sytuację, gdzie gościowi dali zupełnie nową twarz. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Snappik - 23-08-2020 Wygląda troszkę jakby za Batmana wziął się Fincher ;) Podoba mi się. Nawet bardzo. Niby jest to bardziej realistyczna konwencja, idąca w kierunku Nolanowanej ale... jakby bardziej komiksowa i szanująca mocno całe dziedzictwo. Ale najlepsze jest to, że czuć od tego powiew świeżości. Jestem zdecydowanie na tak. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - marsgrey21 - 23-08-2020 Apropo "współpracy" Batmana z policją, w zwiastunie znajduje się przecież scena gdy Batman otoczony przez gliniarzy wdaje się z nimi w szarpaninę i dopiero Gordon go uspokaja więc ta ich relacja nie jest tak zgodna jak się mogłoby się wydawać po tej pierwszej scenie. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Craven - 23-08-2020 Świetny zwiastun. Zapowiada się ciekawie. Niestety Patison to totalny miscast. No i batmobil pod koniec zwiastuna kompletnie nie pasuje do tonu całości. Ale zwiastun świetny i kropka :) PS. Nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś film wywołał taki wysryw postów :) chyba ze trzy strony tematu po zwiastunie :) RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Rozgdz - 23-08-2020 (23-08-2020, 17:35)marsgrey21 napisał(a): Apropo "współpracy" Batmana z policją, w zwiastunie znajduje się przecież scena gdy Batman otoczony przez gliniarzy wdaje się z nimi w szarpaninę i dopiero Gordon go uspokaja więc ta ich relacja nie jest tak zgodna jak się mogłoby się wydawać po tej pierwszej scenie. To bardziej wygląda jakby mu nerwy puściły i wyskoczył do jednego konkretnego gliniarza w tej gromadce. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Kuba - 23-08-2020 (23-08-2020, 17:44)Craven napisał(a): Niestety Patison to totalny miscast. Teraz jak mamy już jakiekolwiek wyobrażenie jakim bohaterem jest ten Batman to tym bardziej nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli. Czuje, że przebije siebie z "Lighthouse" - po którym miałem poczucie, że w sumie szkoda Pattinsona na kolejnego schematycznego Mrocznego Rycerza...a ten na takiego się nie zapowiada. Więc tym bardziej jestem zaintrygowany. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Krismeister - 23-08-2020 Co nie, w życiu bym się nie spodziewał że tak będę się cieszył z wyboru Pattinsona na najlepszą komiksową postać. Wierzę w Roberta, i czuję że odwali tu najlepszego i najbardziej pojebanego Batmana. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - marsgrey21 - 23-08-2020 Najbardziej liczę na pokazanie tego, że Wayne jest psychicznie złamany, że jego walka z przestępczością to nie tylko walka o sprawiedliwość, ale także objaw swego rodzaju obsesji która pozwala mu odreagować jego traumę. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Kuba - 23-08-2020 Tomlin chyba dokładnie tak powiedział, że film skupi się na przepracowywaniu traumy przez Bruca. Film pewnie się nie uda bo nie pamiętam ostatnio tak zgodnie mówiącego forum :P RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Lawrence - 23-08-2020 (23-08-2020, 18:17)Kuba napisał(a): Film pewnie się nie uda bo nie pamiętam ostatnio tak zgodnie mówiącego forum :P Ostatnio taką zgodę pamiętam w przypadku pierwszych informacjach, że ma powstać Dredd z Karłem Urbanem i Mad Max bez Mela Gibsona. I pamiętam, że wtedy na forum 80% a może nawet więcej progbozowało "kupę". Czy po pierwszym promocyjnym zdjęciu Karla Urbana większość mówiła, że wygląda słabo. Tasak to były przykładu forumowej jedności, które dobrze pamiętam. ;) RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Kuba - 23-08-2020 https://heroichollywood.com/barry-keoghan-the-eternals-matt-reeves-the-batman-cast/ Barry Keoghan oficjalnie dołączył do obsady. Zagra policjanta, partnera Gordona. RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Rozgdz - 23-08-2020 Ja się wyłamuję bo mnie najbardziej interesuje szersze pokazanie postaci, czyli universum (w sumie wciąż jest czas aby ten film przerobić na prequel Batflecka :P) a ogólnie nic tutaj szczególnie ciekawego nie ma. Ale przyznaję że pomysł na postać jest a gdyby trailer składał się tylko z jednej sceny "I'm vengeance" - to zajarałbym się strasznie ^^ Btw ta scena to chyba faktycznie nawiązanie do znanego skądinąd - What are you ? - I'm Batman. - ale załapałem z opóźnieniem :p Zobaczyć pewnie zobaczę - i mam nadzieję że będzie lepiej niż w "Jokerze" (uch). RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - marsgrey21 - 23-08-2020 Prequel Batflecka z czarnym Gordonem? RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Rozgdz - 23-08-2020 Gdzieś w trailerze ktoś go nazwał "Gordon" ? ;) RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Kuba - 23-08-2020 XDDDD RE: The Batman (2021) reż. Matt Reeves - Pelivaron - 23-08-2020 Tomkiewicz ić stond ;) |