Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Alien: Earth - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Alien: Earth (/Thread-Alien-Earth--5973)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Alien: Earth - Żółte Krzesło - 28-04-2025

(27-04-2025, 00:50)shamar napisał(a): Ale filmy AvP nie mają niczego wspóllnego z seriami filmów Alien czy Predator.

Podejrzewam, że pierwotnie filmy AvP miały być kontynuacjami "Predatora 2" i prequelami "Obcego", ale potem przyszedł Scott z "Prometeuszem" i wywalił je z kanonu.

Do serii o Predatorze też chyba nie bardzo pasują, bo "Prey" - jak sugeruje wypowiedź reżysera - pokazuje pierwszą wizytę Predatora na Ziemi (dlatego Predator w tym filmie nie zaczyna od polowania na ludzi), co kłóci się z pierwszym "AvP", według którego Predatorzy odwiedzali Ziemię od tysięcy lat.

RE: Alien: Earth - OGPUEE - 28-04-2025

(27-04-2025, 00:08)shamar napisał(a): A komiksu nigdy nie zekranizują kadr po kadrze bo tam pracują DEBILE.
Ciekawostka - rysunki do AvP robił uznany storyboardzista i stąd też dodatkowy atut komiksu. Ja jako osoba, która nie miała styczności z komiksem za dzieciaka powiem też, że ten crossover jest całkiem naturalny i nie trzeba znać pierwotnych występów obu kosmitów. 

(27-04-2025, 18:45)samuuel napisał(a): Współpraca z kobietą też skądś się bierze, to, że dzisiaj zekranizowaliby to w stylu Prey aniżeli filmów z Ripley to zgoła inna kwestia.  
I też w wspomnianej kontynuacji nieszablonowo rozwinęli, bo szybko okazuje się, że Machiko (która była naturalnym badassem) jest najgorszą łowczynią w klanie i sama myśli, że Predy ją wcieliły dla okrutnych jajec.

RE: Alien: Earth - shamar - 28-04-2025

Wczoraj odkrylem ciekawostke. Ten komiks byl pierwotnie czarno-bialy.

RE: Alien: Earth - raven.second - 05-06-2025

No wnętrza wyglądają fajnie, ale reszta... brak słów.

RE: Alien: Earth - Gieferg - 05-06-2025

Gdzies tak koło 0:36 zaczałem się zastanawiać czego zwiastun oglądam. Przypomniałem sobie pod koniec.

Ale dobrze, że to powstaje, będzie więcej materiału do faneditu z Arnim (i może z Connerym na dokładkę :P).

RE: Alien: Earth - shamar - 05-06-2025

Zaś Alien z gimbusami dla gimbusów. Ale wiecie co? Mam na to WYJEBANE. Ileż razy, KURVA, mozna oglądać JEDNO I TO SAMO, tyle, że gorsze?

RE: Alien: Earth - Doppelganger - 05-06-2025

Po chuj więc to oglądać? Jest tyle klasyków do nadrobienia...

@Gieferg - dawaj!

P.S. Jak źle to wyglada, jak naiwnie znowu, jak słabo.

RE: Alien: Earth - shamar - 05-06-2025

Chyba, że juz je nadrobiles. Ale racja, lepiej obejrzec cokolwiek innego.

RE: Alien: Earth - Albertino - 05-06-2025

Znów jakieś fanfiki. Nie tak wygląda Ziemia w Uniwersum Obcego. No i pomysł wyjściowy jest niestety głupi.

RE: Alien: Earth - Scheckley - 05-06-2025

Wygląda jak tania podrób. BTW kwestia pierwszego kontaktu w pierwszym filmie była zajebiście skonstruowana, tutaj: huk, jeb - statek kosmiczny rozwala WTC.

RE: Alien: Earth - samuuel - 05-06-2025

Sam pomysł na rozbity statek z RÓŻNYMI formami życia fajny i mogący bardziej poszerzyć ten świat poprzez przedstawienie innych gatunków, które też byłyby unikalne oraz zabójcze jak Xenomorph i jednocześnie potwierdzałyby jedno - nie ma co eksplorować kosmosu, poebane rzeczy tam są :D

Tylko, że ten pomysł kompletnie nie nadaje się do serialu tylko do filmu, i to najlepiej z cyklu AVP: rozbija się statek Predatorów przewożący żywe okazy.

Sam trailer - retro-przyszłość z lat 80 na plus, ale samo miasto wali kompem. Za to rozprzestrzeniająca się plaga Obcych na Ziemi to coś, co zawsze chciałem zobaczyć na ekranie (kurde, Ressurection mógłby mieć kontynuację) i przez samo to pewnie obejrzę ten serial, ale cała reszta letnia a motyw dziewczynki stającej się syntetykiem przekombinowany i jakby z innej bajki.

RE: Alien: Earth - Albertino - 05-06-2025

O spoko, tylko po co oni szukali tego Obcego w kosmosie jak mieli go na Ziemi? To się nie klei. Tym bardziej, że jeszcze wewalili się tym statkiem w środku miasta.

Na ile przed Obcym to się dzieje? Bo dopiero mieliśmy Romulusa, który był do dupy, ale przynajmniej trzymał się w miarę znanych faktów. Teraz się nie da, trzeba losowo olać parę filmów żeby twój fanfik pasował.

Jeszcze żeby tam było chociaż coś ciekawego, ale te kreatywne lebiody musiały nawet skopiować zwiastun Prometeusza (którego istnienie swoją drogą ten film chyba ignoruje, how ironic).

RE: Alien: Earth - zombie001 - 05-06-2025

Chyba 2 lata przed oryginałem się to rozgrywa.

Ja obstawiałem i nadal obstawiam, że to się jakoś logicznie zepnie z pierwszym filmem, a jeżeli serial okaże się sukcesem, to dalsze sezony będą alternatywną przyszłością i nie będą brały w ogóle pod uwagę wydarzeń z Aliens, Alien3 itd. 

I tak, Promka też ignorują. Ale dla niektórych pewnie to lepiej :D

RE: Alien: Earth - Lashly - 06-06-2025

(05-06-2025, 22:14)Albertino napisał(a): O spoko, tylko po co oni szukali tego Obcego w kosmosie jak mieli go na Ziemi? To się nie klei. Tym bardziej, że jeszcze wewalili się tym statkiem w środku miasta.

Na ile przed Obcym to się dzieje? Bo dopiero mieliśmy Romulusa, który był do dupy, ale przynajmniej trzymał się w miarę znanych faktów. Teraz się nie da, trzeba losowo olać parę filmów żeby twój fanfik pasował.

Jeszcze żeby tam było chociaż coś ciekawego, ale te kreatywne lebiody musiały nawet skopiować zwiastun Prometeusza (którego istnienie swoją drogą ten film chyba ignoruje, how ironic).

Powiem tak. Lore Obcego to burdel i nie warto się przywiązywać do czegokolwiek. Ja sobie teraz powtarzam wszystkie filmy Alien i Predator i tak jeśli chodzi o tego pierwszego to jak dla mnie jest Alien i Aliens a potem może jakiś guilty pleasure. Już nic nie ma znaczenia. Miotają się w tej piaskownicy którą wymusił na nich dziad Scott i będą robić te midquele w nieskończoność. Już wydarzenia z pierwszego filmu nic nie znaczą w ostatecznym rozrachunku. To i Aliens to teraz jakaś mała sprawa. Jako franczyza to głównie szajs ale przynajmniej gry są czasami spoko. 

I ponieważ Obcy jest tylko odtwórczy to pewnie Weyland Yutani będzie wszechwładną organizacją zła. W starym lore władza dzieliła się na trzy supermocarstwa. Zjednoczone Ameryki (w zasadzie tylko USA), Imperium Wielkiej Brytanii, Japonii i Indii (i stąd pochodzi WY) oraz kosmiczne komuchy. Czy oni o tym wiedzą czy tylko będą robić filmy i seriale o tych jednych i tych samych prywaciarzach?

RE: Alien: Earth - Corn - 06-06-2025

(05-06-2025, 16:29)Albertino napisał(a): Znów jakieś fanfiki. Nie tak wygląda Ziemia w Uniwersum Obcego. No i pomysł wyjściowy jest niestety głupi.
Z ciekawości, bo się kompletnie nie znam. Jak wygląda Ziemia w tym uniwersum?

RE: Alien: Earth - Dr Strangelove - 06-06-2025

(05-06-2025, 16:29)Albertino napisał(a): No i pomysł wyjściowy jest niestety głupi.
Każdy pomysł w tym "uniwersum", który wychodzi poza schemat "Obcy lata i morduje w labiryncie losowych ludków" był, jest i będzie głupi :)

RE: Alien: Earth - Albertino - 06-06-2025

Lashly, w tym serialu jest jakieś inne korpo - Prodigy, które ma swoje miasto. To na ich budynku, zdaje się, rozbija się statek.

RE: Alien: Earth - shamar - 06-06-2025

Statek z alienami rozbija sie na Ziemii i przez 22 odcinki serialu będą penterować wrak.

RE: Alien: Earth - Paszczak - 06-06-2025

Niech jeszcze nazwą statek Firestarter, będzie w chuy meta.

RE: Alien: Earth - Doppelganger - 06-06-2025

Poczekajcie - czy ja dobrze rozumiem.

Ten serial ma się dziać na Ziemii przed wydarzeniami z pierwszego Obcego?

Kurwa.